scroll
Nieuws

ICT-trends 2024 – De Toekomst van Technologie

ICT-trends 2024 – De Toekomst van Technologie
5
min

ICT-trends 2024

Het tempo waarin de wereld van informatietechnologie (ICT) ontwikkelt, is ongekend.

Terwijl we 2024 binnen zijn gegaan, kijken we met enthousiasme uit naar de innovaties die de komende jaren zullen gaan domineren. Deze trends zullen niet alleen de manier waarop we werken veranderen, maar ook hoe we met technologie omgaan in ons dagelijks leven. Laten we eens duiken in de veelbelovende ICT-trends voor 2024.

1. Kunstmatige Intelligentie (AI) en Machine Learning (ML)

Niemand kon eromheen. 2023 was hét jaar van de kunstmatige intelligentie. Er ontketende een ware revolutie toen OpenAI eind 2022 ChatGPT lanceerde. Eén ding is zeker: AI (kunstmatige intelligentie) en ML (machine learning) wordt groter en groter. AI en ML blijven de ICT-wereld transformeren. In 2024 kunnen we verwachten dat deze technologieën nog verfijnder en geavanceerder worden. Bedrijven zullen AI en ML inzetten voor complexe taken zoals besluitvorming, patroonherkenning en het verbeteren van klantinteracties. Deze technologieën zullen niet alleen efficiënter worden, maar ook toegankelijker voor een breder scala aan bedrijven.

2. Trust, Risk & Security Management

Na de hype rondom de lancering van ChatGPT komt nu het besef dat AI niet alleen veel mogelijkheden biedt, maar het brengt ook risico’s met zich mee. Microsoft Copilot maakt zoals ChatGPT gebruik van taalmodellen, die nu geïntegreerd zijn in Microsoft 365 applicaties als Excel, Word, Outlook, PowerPoint en Teams. Door het gebruik van alle bedrijfsdata biedt het werken met een AI-assistent veel voordelen, maar het brengt ook risico’s met zich mee. Contict kan je hierbij de nodige inzichten bieden.

3. Cybersecurity Innovaties

Met de voortdurende groei van digitale dreigingen wordt cybersecurity nog crucialer. In 2024 zullen we getuige zijn van geavanceerde beveiligingsmaatregelen, zoals zero-trust-architecturen en zelflerende beveiligingssystemen die in realtime bedreigingen identificeren en aanpakken. De focus zal liggen op preventie en proactieve maatregelen om gevoelige gegevens te beschermen.

4. Werken in de Cloud

We kunnen er niet omheen. Steeds meer organisaties stappen over van het on-premise werken naar werken in de Cloud. Zo heb je altijd toegang tot data, is het eenvoudig om gebruikers op en af te schalen en niet onbelangrijk: de data wordt welke dag geback-upt. Niet meer investeren in dure hardware en in de veiligheid van de ICT-omgeving. Een voorbeeld van werken in de cloud is Microsoft 365.

5. Meer webapplicaties

Een verschuiving van desktopapplicaties naar webapplicaties. Dit is niet voor niets. Een webapplicatie vergemakkelijkt bedrijfsprocessen, het bespaart kosten en niet te vergeten: het vergroot de toegankelijkheid voor medewerkers. Waar je ook werk, elk apparaat met een browser heeft toegang tot de applicatie.

6. Online samenwerken

Onlineplatformen zoals SharePoint en Teams biedt mensen de mogelijkheid eenvoudig van afstand met elkaar samen te werken. Het delen van informatie tussen collega’s is makkelijk, waardoor het de samenwerking bevordert. Makkelijk en efficiënt.

7. Data, data en nog eens data

Data is de sleutel tot succes! Doordat steeds meer organisaties gebruik gaan maken van toepassingen als Copilot, die gebruik maken van eigen bedrijfsdata, zullen steeds meer organisaties gaan sturen vanuit hun eigen data.

Microsoft Power BI is bijvoorbeeld een mooie tool om uit meerdere systemen data te verzamelen en visueel te maken in een overzichtelijk dashboard.

Wil jij ook voorbereid zijn?

Neem contact met ons op. Wij helpen je graag met het optimaliseren van jouw IT-omgeving zodat we in 2024 samen verder kunnen bouwen aan jullie zakelijke succes.

Neem vrijblijvend contact met ons op via verkoop@contict.nl of via 0541 – 745 150.

Wil jij weten hoe je nog beter en efficiënter kunt werken?

Neem dan contact op via de button hiernaast!

Lars Roord

Lars Roord

Accountmanager

ICT-trends 2024 – De Toekomst van Technologie

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen

Eerst een kop koffie drinken of een open sollicitatie? Laat je gegevens hier achter.

Nog niet op zoek naar een nieuwe baan? Maar spreekt Contict of een van onze vacatures je aan? Dat snappen we helemaal!


Komt eerst vrijblijvend een kop koffie drinken en leer onze organisatie en de mensen kennen. Laat hiernaast je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op. De koffie staat voor je klaar.


Met vriendelijke groet,


Michelle (HR adviseur)

Adviesgesprek aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter. We nemen spoedig contact met je op.

Heb jij interesse in een training op maat?

Vul hieronder je gegevens in en we nemen binnen 24 uur contact met je op om te overleggen.