scroll
Nieuws

ICT Security: Slimme tips om veilig te werken

ICT Security: Slimme tips om veilig te werken
5
min

Virussen, datalekken en inbraken op het digitale netwerk; erg vervelende toestanden die je organisatie onthouden van haar kerntaken. Een goede beveiliging van je online werkplek is van groot belang wil je de continuïteit van je organisatie goed weten te waarborgen. Wij geven je een aantal tips om ervoor te zorgen dat je ICT security op niveau blijft!

Updaten van je ICT security

Een van de meest essentiële maatregelen op het gebied van beveiliging is het regelmatig blijven updaten van programma’s. Een reden voor het doorvoeren van deze updates kan zijn dat in de oude software fouten zijn gevonden. Met als resultaat dat het programma niet naar behoren werkt of dat de beveiliging ervan niet meer helemaal up-to-date is. Het updaten van je online omgeving klinkt als een basaal gegeven maar veel organisaties houden dit onvoldoende bij. Onze tip; probeer dit systematisch in de gaten te houden. Wil je echt geen omkijken meer hebben naar antivirus software, updates en patches? Check dan onze oplossingen op het gebied van Security!

Een goed wachtwoord staat aan de basis van ICT security

Gebruik maken van een goed wachtwoord is de meest logische ICT security maatregel. Internetcriminelen kunnen wachtwoorden van acht willekeurige kleine letters soms al binnen een paar minuten kraken. Dus wat zijn de eisen van een niet makkelijk te kraken wachtwoord? Een wachtwoord met twaalf tekens is vele malen sterker dan een wachtwoord van acht tekens. Een wachtzin kan dan ook erg handig zijn. Gebruik wachtzinnen van minimaal 4 woorden, zoals bijvoorbeeld: ContictBestaat12,5Jaar!. Heb je moeite met een wachtwoord onthouden? Geen probleem, er bestaan wachtwoordmanagers die al je verschillende wachtwoorden beheren. Bovendien is het zaak dat je je wachtwoord minimaal één keer per jaar aanpast en nooit hetzelfde wachtwoord gebruikt voor meerdere portalen.

Two-factor authentication

Het hebben van een goed wachtwoord is een prima eerste ICT security maatregel, maar wat als een hacker of kwaadwillende toch je wachtwoord weet te achterhalen? In een dergelijk geval is het wel prettig dat je organisatie een extra beveiligingsmethode achter de hand heeft. Two-factor authentication is een slimme extra security maatregel, want naast je wachtwoord heb je een tweede middel nodig om je te identificeren. Hierin valt te denken aan een sms, een apparaat of een telefoon-app die een unieke code genereert. Op deze manier maak je het voor hackers vele malen lastiger om toegang te krijgen tot je digitale werkomgeving. Deze mist immers de unieke code die alleen de gebruiker bij zich draagt. Ben je op zoek naar een digitale werkomgeving waarin je altijd en overal veilige toegang hebt tot je bestanden en controle hebt over de gedeelde data? Dan is Citrix ShareFile dé oplossing voor jouw organisatie!

E-mailbijlagen

Een veel gebruikt medium om kwaadaardige software te installeren op je computer is e-mail. Je denkt dat je een onschuldig document download maar bij het openen installeert een kwaadaardige software zich op je computer. Vaak met als doel om je geld afhandig te maken of bedrijfsinformatie te stelen. Ook phishing is een veel gebruikte methode van internetfraude. Hierbij worden vaak URL’s nagebootst van bijvoorbeeld een bank, zodat de gebruiker denkt de echte site te bezoeken. Hier proberen ze je te laten inloggen met je bankgegevens, waardoor de fraudeur de beschikking krijgt over je inlognaam en wachtwoord met alle gevolgen van dien. Om dit te voorkomen is het handig om een aantal vuistregels te hanteren:

  • Koppel een antivirusprogramma aan je e-mail die deze controleert
  • Download nooit bijlagen waarbij je twijfelt aan de authenticiteit van de afzender
  • Controleer altijd het adres van de website waarnaar ze je doorsturen

Het hebben van een veilige ICT omgeving is belangrijker dan ooit. Dus neem geen risico op het gebied van informatiebeveiliging. Wil jij een online omgeving die op het gebied van ICT Security is voorzien van de laatste technologie? Neem dan contact met ons op voor een kop koffie en laat je adviseren!

Contict
Geschreven door
Contict

Weten wat onze oplossingen voor jouw bedrijf kunnen betekenen?

Iedereen heeft andere behoeftes als het gaat om hoe jij en je organisatie bereikbaar willen zijn. Laten we samen op zoek gaan naar een oplossing die past bij jouw organisatie.

Contict

Contict

Het Slimme Werken

Eerst een kop koffie drinken of een open sollicitatie? Laat je gegevens hier achter.

Nog niet op zoek naar een nieuwe baan? Maar spreekt Contict of een van onze vacatures je aan? Dat snappen we helemaal!


Komt eerst vrijblijvend een kop koffie drinken en leer onze organisatie en de mensen kennen. Laat hiernaast je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op. De koffie staat voor je klaar.


Met vriendelijke groet,


Michelle (HR adviseur)

Adviesgesprek aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter. We nemen spoedig contact met je op.

Heb jij interesse in een training op maat?

Vul hieronder je gegevens in en we nemen binnen 24 uur contact met je op om te overleggen.