Heb jij behoefte aan een Microsoft Teams training?

Bekijk trainingen
scroll
Nieuws

Hoe werkt het chatten, bestanden delen en de activiteitenfeed in Microsoft Teams?

Hoe werkt het chatten, bestanden delen en de activiteitenfeed in Microsoft Teams?
6
min

In deze video leggen wij je uit hoe het chatten en bestanden delen werkt. Daarnaast zie je hoe de activiteitenfeed functioneert en waar je deze voor kunt gebruiken.

Individueel chatten in Microsoft Teams

Navigeer in het linker menu naar de knop ‘Chat’. Wanneer je de chat opent, zie je links aan de zijkant je openstaande chats staan. Standaard opent het laatste gesprek dat je hebt gevoerd. Hier kun je onderaan bij het tekstvak berichten typen en vervolgens op versturen klikken. Bij het paperclipje kun je bijlagen toevoegen van zowel je (persoonlijke) OneDrive als je computer. Daarnaast zie je enkele knoppen voor gifjes, stickers en emoji’s. Een fantastische manier om enkele leuke dingen toe te voegen aan je communicatie met collega’s en relaties. Een tip: maak wel een inschatting of dit passend is bij het gesprek en de gesprekspartner. Je staat op een wat andere voet met die ene leuke collega dan met een serieuze klant.

Afspraken plannen in de chat van Teams

Wil je een afspraak met de persoon in kwestie inplannen? Dan kan dat via agendaknop. Hier vul je de gegevens in en kies je een datum en tijdstip. Daarna wordt deze afspraak direct toegevoegd aan jullie Outlook-agenda. Wil je liever wisselen naar een videogesprek? Klik dan bovenin op het camera-icoontje. Hier kun je ook wisselen naar een audiogesprek en kun je starten met het delen van je scherm, zodat jullie bij elkaar kunnen meekijken. Dit bevordert het effectief samenwerken.

Een nieuwe persoon toevoegen aan een gesprek

Wil je een collega toevoegen aan het gesprek, dan kan dat via de knop rechtsboven in je chatvenster. Je vult de naam in van de nieuwe gesprekspartner en voegt hem of haar eenvoudig toe.

Een bericht verwijderen

Heb je een bericht geplaatst dat je graag weer wilt verwijderen, dan kan dat door op de drie puntjes achter het bericht te klikken en vervolgens voor verwijderen te kiezen. Dit is in een notendop hoe de individuele chat werkt. Heb je hier vragen over? Schroom niet om ons een mailtje te sturen.

Chatten in een kanaal

De chatfunctie in een team werkt net even anders. Je klikt op ‘Teams’ en navigeert naar het team en het specifieke kanaal dat je wilt bekijken. Onder het kopje ‘Posts’ zie je vervolgens de gesprekken met je teamleden. Wanneer je hier een bericht plaatst of een vraag stelt kunnen teamleden op jou reageren. Klik daarom ook altijd op ‘Beantwoorden’ als je wilt reageren op een teamlid. Dan weet je namelijk precies wat de reacties zijn op een vraag, een opmerking of een specifiek onderwerp. Daarnaast kun je, als je met je cursor op een chat gaat staan, een reactie geven door middel van bijvoorbeeld een duimpje.

Bestanden delen in Microsoft Teams

Wat daarnaast goed is om te weten, is dat je bestanden of afbeeldingen in je team kunt slepen of uploaden. Je ziet deze dan in het gesprek staan en kunt deze altijd terugvinden onder het tabblad ‘Bestanden’. Hier zie je dus precies wat jij en je teamgenoten met elkaar hebben gedeeld. Als je een bestand wilt uploaden in het chatvenster, dan kan dat ook op deze plek: onder de knop ‘Uploaden’. Je kunt er ook voor kiezen om met de knop ‘Nieuw’ een nieuw bestand aan te maken, bijvoorbeeld in Word. Je begint hier direct met je nieuwe document en de wijzigingen die je maakt worden automatisch opgeslagen, zodat teamleden altijd over de laatste versie beschikken. Dit geld uiteraard ook voor Excel- en Powerpoint-bestanden. Ook deze zie je in dit rijtje terug.

Hoe werkt de activiteitenfeed in Microsoft Teams?

Als laatste kijken we nog even naar de activiteitenfeed. Deze staat links bovenaan. Zie de activiteitenfeed als een inbox waarin alle activiteiten staan die plaatsvinden op het Teams-platform. Activiteiten waarbij jij op de een of andere manier betrokken bent. De activiteiten staan gerangschikt van meest ‘recent’ bovenaan naar de wat oudere beneden. Ben je op zoek naar een specifieke activiteit, zoals bijvoorbeeld ongelezen berichten of een @-vermelding? Dan kun je bij het trechtertje op het filter klikken en enkel de activiteiten weergeven die voldoen aan de door jou gestelde criteria. Ben je enkel op zoek naar de activiteiten die jijzelf hebt uitgevoerd, klik dan op ‘Feed’ en daarna op ‘Mijn activiteit’. Nu zie je jouw eigen activiteiten staan.

Hulp nodig bij een Microsoft Teams implementatie?

Wil je meer weten over hoe je Microsoft Teams precies inricht, heb je behoefte aan een volledige implementatie of willen jij en je collega’s getraind worden in het werken met Teams? Laat het ons weten en neem contact met ons op via onderstaande button. We helpen je graag om jouw ideale werkdag te realiseren.

Contict
Geschreven door
Contict

Vandaag nog aan de slag met Microsoft Teams

Wil je meer weten of wil je voor jouw organisatie een training plannen? Laat het ons weten via onderstaande button en we nemen contact met je op.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen

Eerst een kop koffie drinken of een open sollicitatie? Laat je gegevens hier achter.

Nog niet op zoek naar een nieuwe baan? Maar spreekt Contict of een van onze vacatures je aan? Dat snappen we helemaal!


Komt eerst vrijblijvend een kop koffie drinken en leer onze organisatie en de mensen kennen. Laat hiernaast je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op. De koffie staat voor je klaar.


Met vriendelijke groet,


Michelle (HR adviseur)

Adviesgesprek aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter. We nemen spoedig contact met je op.

Heb jij interesse in een training op maat?

Vul hieronder je gegevens in en we nemen binnen 24 uur contact met je op om te overleggen.