scroll
Nieuws

Waarom het op orde hebben van je ICT-security juist nú belangrijk is 

Waarom het op orde hebben van je ICT-security juist nú belangrijk is 
4
min

De wereldwijde pandemie heeft geresulteerd in een grote verschuiving van het kantoor naar de thuiswerkplek. Uit het niets werden grote en kleine organisaties onvoorbereid geconfronteerd met een ‘nieuwe’ manier van werken. Wat hebben al deze organisaties met elkaar gemeen? De veiligheid van hun ICT-omgeving is vaak niet op orde. En dit kan een serieuze bedreiging zijn voor de levensvatbaarheid van je organisatie. We zetten een aantal gevaren voor je op een rij.

Is het patchmanagement binnen jouw organisatie op orde?

Het is niet het meest spannende onderwerp binnen de ICT maar wellicht wel een van de meeste cruciale. We hebben het hier over patchmanagement. Kortom, het bijhouden van softwareversies, servicepacks en andere updates op de devices. Voor veel organisaties is dit nog handwerk en nu steeds meer kantoormedewerkers thuis werken niet meer goed te beheren. Wij zorgen er op afstand voor dat onze klanten altijd onder een waakzaam oog staan en beschikken over up-to-date hard- en software. Dit is van belang om steeds veranderende bedreigingen te voorkomen, detecteren en erop te reageren. Vraag jezelf af: hoe is dit geregeld binnen mijn organisatie?

Bring your own device (BYOD)

Juíst nu is het zaak dat je de mogelijke scheuren, die zijn ontstaan in de beveiliging van je ICT-omgeving, snel weet te herkennen en dichten. Want heb jij nagedacht over al die ‘eigen’ devices van je medewerkers? Eigen mobieltjes, laptops, tablets en ga zo maar door. Veel organisaties hebben noodgedwongen hun medewerkers vertelt om thuis te gaan werken. Maar op welk device voeren ze op dit moment hun werk uit? Is dit een bedrijfsapparaat met daarop een volwaardige mobile device management (MDM) oplossing ingericht? Of hebben we het hier over persoonlijke apparaten waarop bedrijfsgegevens benaderd worden. Apparaten waarover je als organisatie geen enkele controle hebt. Hoe ga je hier als organisatie mee om en hoe kan je deze apparaten effectief beheren, zonder het vertrouwde toezicht van je kantooromgeving? Wij bieden graag een helpende hand en denken mee over de beveiliging van jouw bedrijfsgegevens.

Microsoft 365 is dé oplossing

Microsoft 365 is ontworpen om je te helpen meer te bereiken met innovatieve Office-apps (zoals Word, Microsoft Teams & SharePoint), intelligente cloudservices en hoogwaardige beveiliging. En dat zijn nu precies alle zaken die je op dit moment nodig hebt om plaats onafhankelijk, maar wél veilig, te werken. Hoe ziet die beveiliging binnen Microsoft 365 er dan uit?

Je bent beschermd tegen virussen, malware, phishing-pogingen, ransomware, spam en andere bedreigingen. Maar ook ongeoorloofde toegang en onbedoelde verwijdering. Daarnaast zijn je bedrijfsgegevens veilig te benaderen, ook via de persoonlijke apparaten van je medewerkers. Waarbij je als organisatie bepaalt wie toegang heeft tot welke gegevens aan de hand van identiteits- en toegangsbeheer. Kortom: het volledige pakket om in deze tijd productief, maar veilig te werken. En dat is wat we óók voor jou willen. Welke oplossing daarbij hoort? Contict 365, de moderne werkplek op basis van Microsoft 365. Ben je benieuwd naar wat er voor jouw organisatie mogelijk is op het gebied van veilig werken in de Cloud? Laat het ons weten, we kijken graag met je mee.

Contict
Geschreven door
Contict

Hoe wil jij gegevens beschermen?

Iedereen heeft andere behoeftes als het gaat om het optimaliseren van bedrijfsprocessen, maar ook op de manier dat medewerkers graag willen werken. Laten we samen op zoek gaan naar een oplossing die past bij jouw organisatie. Je kunt gemakkelijk een afspraak maken of bellen met ons via de knop hiernaast.

Contict

Contict

Het Slimme Werken

Eerst een kop koffie drinken of een open sollicitatie? Laat je gegevens hier achter.

Nog niet op zoek naar een nieuwe baan? Maar spreekt Contict of een van onze vacatures je aan? Dat snappen we helemaal!


Komt eerst vrijblijvend een kop koffie drinken en leer onze organisatie en de mensen kennen. Laat hiernaast je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op. De koffie staat voor je klaar.


Met vriendelijke groet,


Michelle (HR adviseur)

Adviesgesprek aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter. We nemen spoedig contact met je op.

Heb jij interesse in een training op maat?

Vul hieronder je gegevens in en we nemen binnen 24 uur contact met je op om te overleggen.