scroll
Nieuws

Waarom heb ik een trage Wi-Fi verbinding?

Waarom heb ik een trage Wi-Fi verbinding?
4
min

Als ICT verantwoordelijke wil je niet graag horen dat je een trage Wi-Fi verbinding hebt. Waar dit nu precies aan ten grondslag ligt is vaak lastig te ontdekken. Er zijn namelijk tal van factoren die hierop van invloed kunnen zijn. Maar hoe kom je erachter waardoor een trage Wi-Fi verbinding wordt veroorzaakt? Wij geven je een aantal oorzaken die van invloed kunnen zijn op je draadloze netwerk!

De installatie van de draadloze access points

Is dit wel gebeurt zoals het zou moeten? Zijn deze boven aan het plafond bevestigd of staan ze ergens half achter op een boekenplank weg gezet? De access points moeten namelijk het signaal in een bepaalde richting sturen. Wanneer deze op een manier zijn gepositioneerd waar het signaal de verkeerde kant op wordt gestuurd zal de dekking slecht zijn en dit is direct van invloed op je Wi-Fi dekking. Tip: laat de installatie over aan professionals die gedetailleerd onderzoek doen op locatie. Een inventarisatie zal dan uitwijzen welke plekken ideaal zijn voor de plaatsing van de access points.

Netwerk infrastructuur

Een goede infrastructuur van je netwerk is erg belangrijk. Veel bedrijven willen de verbinding op de werkvloer goed voor elkaar hebben en kopen het snelste draadloze netwerk systeem op de markt. Toch kan het zijn dat de performance matig blijft. Dit kan te maken hebben met de hele netwerk infrastructuur van je organisatie. Controleer dus ook de firewalls, internetverbindingen en switches. De traagste schakel in je netwerk zorgt er namelijk voor dat dit de maximale snelheid is die je zult halen. Wil je de hoogst haalbare snelheid realiseren? Dan behoeven ook deze netwerkonderdelen een upgrade!

Is je beveiliging wel up-to-date?

Verouderde beveiligingsmethodes zijn problematisch voor je Wi-Fi verbinding. Heb jij de laatste draadloze technologie in huis maar ervaar je toch traagheid in je draadloze netwerk? Check dan de beveiligingsstandaard die gehanteerd word. Het kan namelijk zo zijn dat het draadloze netwerk, met snelle technologie, oudere authenticatie types niet ondersteund. Gebruik hiervoor een beveiliging van minimaal WPA-2 of beter. Want van betalen voor een goede verbinding en dat niet krijgen word je natuurlijk niet vrolijk!

Streaming

Het streamen van video’s, online games en andere media is natuurlijk leuk om te doen. Toch kan het voor veel overbelasting zorgen in je draadloze netwerk. Veel Wi-Fi oplossingen zijn opgebouwd om te worden gebruikt als gastnetwerk en intern zakelijk netwerk. Wanneer het Wi-Fi netwerk op deze manier is gecombineerd kan het ten koste van de productiviteit.

Overbelasting

Je hebt rekening gehouden met eerder genoemde zaken maar je hebt nog steeds een slechte draadloze snelheid? Kijk dan goed naar de capaciteit van het draadloze netwerk. Veel organisaties kijken naar de dekkingsgraad (reikwijdte) bij het aanschaffen van een nieuwe Wi-Fi oplossing. De capaciteit wordt hierin wel eens vergeten. Als je te maken hebt met een druk bezette omgeving kan dit namelijk voor problemen zorgen. Wanneer er bijvoorbeeld 60 werknemers verbonden zijn met hetzelfde accespoint delen zij dezelfde bandbreedte en kan deze vele malen trager werken. Wanneer er maar een paar mensen zijn verbonden met het accespoint zal deze zelfde verbinding vele malen sneller werken. Bekijk dus goed hoeveel apparaten tegelijkertijd verbonden zijn, op welk tijdstip en in welke expliciete omgeving. Probeer hier rekening mee te houden bij het opstellen van een draadloos netwerkplan.

Wil jij geen omkijken hebben naar je Wi-Fi verbinding, maar wel een hoogwaardig draadloos netwerk tot je beschikking? Laat ons dan eens meekijken! Door middel van een zorgvuldige inventarisatie en gedetailleerd plan verzorgen wij voor een vast bedrag per maand het complete onderhoud en beheer, waaronder updates. Zo kan jij onbezorgd werken met een supersnelle verbinding waarop je kunt bouwen!

Weten wat onze oplossingen voor jouw bedrijf kunnen betekenen?

Iedereen heeft andere behoeftes als het gaat om hoe jij en je organisatie bereikbaar willen zijn.  Laten we samen op zoek gaan naar een oplossing die past bij jouw organisatie.

Eerst een kop koffie drinken of een open sollicitatie? Laat je gegevens hier achter.

Nog niet op zoek naar een nieuwe baan? Maar spreekt Contict of een van onze vacatures je aan? Dat snappen we helemaal!


Komt eerst vrijblijvend een kop koffie drinken en leer onze organisatie en de mensen kennen. Laat hiernaast je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op. De koffie staat voor je klaar.


Met vriendelijke groet,


Michelle (HR adviseur)

Adviesgesprek aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter. We nemen spoedig contact met je op.

Heb jij interesse in een training op maat?

Vul hieronder je gegevens in en we nemen binnen 24 uur contact met je op om te overleggen.