Benieuwd hoe Power BI precies werkt? We laten graag zien wat het voor jouw organisatie kan betekenen.

Power BI webinar bekijken
scroll
Nieuws

Power BI, wat is dat nou precies?

Power BI, wat is dat nou precies?

Tegenwoordig draait alles om data. Beslissingen in zowel de zakelijke als maatschappelijke omgeving worden genomen op basis van gegevens. Vaak bevindt deze informatie zich in e-mails, spreadsheets, adviesrapporten en ga zo maar door. Rondgestuurd door collega’s in een steeds groter wordende wirwar waarin we het overzicht kwijtraken. Waar staat welke informatie? En is deze informatie nog up-to-date om een beslissing op te nemen? Je wilt immers sturen op de juiste informatie en niet op gegevens die weken geleden actueel waren. Hier komt Power BI in beeld.

Wat is Power BI?

Power BI is een business intelligence tool van Microsoft die je helpt met het visualiseren van data. Datavisualisaties die jou in één oogopslag inzicht geven in de belangrijkste bedrijfsgegevens. Power BI slaat als het ware een brug tussen data en besluitvorming. Want juist hier ligt vaak een kloof. Het bestaat uit een verzameling softwareservices, apps en connectoren die samenwerken om allerlei (vaak niet-gerelateerde) gegevensbronnen om te zetten in visueel aantrekkelijke inzichten.

Je Power BI-dashboard visualiseren

Hoe werkt dat dan? Door middel van een connector maak je eenvoudig verbinding met je data uit bijvoorbeeld je CRM-pakket. Denk aan data uit AFAS, Exact of Salesforce. Wanneer jouw bedrijfsdata is verbonden met Power BI kan je aan de slag met het modelleren en visualiseren van je gegevens. Dit kan bijvoorbeeld op basis van bedrijfs- of persoonlijke KPI’s. En het mooie is: je dashboard is helemaal vorm te geven in de huisstijl van jouw organisatie. Je maakt eenvoudig velden aan en voegt hieraan visualisaties toe, zoals grafieken, staafdiagrammen en tabellen.

Delen en samenwerken

Je hebt dashboards of rapporten gemaakt. Misschien wil je deze ook wel delen met een bepaald projectteam, afdeling of andere collega’s. Of misschien wil je jouw dashboard bij een grote groep onder de aandacht brengen. Ook dat is mogelijk. En het mooie is dat niemand zich druk hoeft te maken over het up-to-date houden van de informatie. De gegevens worden door Power BI doorlopend opgehaald en actueel gehouden.

Personen met toegang tot het dashboard kunnen de inhoud ook op verschillende manier weergeven en interactie mee hebben. Wanneer je het dashboard deelt kunnen ze deze niet bewerken. Ze zien dezelfde gegevens als jij en hebben toegang tot de onderliggende gegevens set. Tenzij beveiliging wordt toegepast op de onderliggende gegevens set.

End-to-end databeveiliging

Uiteraard wil je in deze tijd dat alles veilig gebeurt. Met Power BI kan je hierop rekenen. Power BI-rapporten, -dashboards en -datasets zijn veilig te delen met permanente beveiliging. Ook wanneer je beslist deze te delen buiten de organisatie. Of wanneer je ze exporteert naar andere bestandsindelingen zoals PowerPoint, Excel of PDF. Veiligheid is en blijft altijd prioriteit nummer één als het gaat om bedrijfsinformatie.

De online Power-BI-demo bekijken?

Wil jij zien hoe een Power BI-dashboard eruitziet en wat deze precies kan? Bekijk dan nu ons Power BI webinar-on-demand. Een van onze Power BI-specialisten vertelt je in begrijpelijke taal alles wat je moet weten over de software en laat je aan de hand van een demo zien hoe alles werkt.

Contict
Geschreven door
Contict

Vraag je persoonlijke demo vandaag nog aan

We plannen graag een geschikt moment in.

Joran Heskamp

Joran Heskamp

Microsoft Consultant

Heb jij interesse in een training op maat?

Vul hieronder je gegevens in en we nemen binnen 24 uur contact met je op om te overleggen.