scroll
Nieuws

Support voor Windows 7 is vervallen!

Support voor Windows 7 is vervallen!
2
min

Op 22 oktober 2009 werd Windows 7 gelanceerd en destijds gaf Microsoft te kennen 10 jaar productondersteuning te bieden voor haar besturingssysteem. Onlangs kondigde het grootste Tech concern ter wereld aan per 14 januari 2020 de ondersteuning te beëindigen. Met oog op de toekomst kan daarmee geïnvesteerd worden in nieuwere technologieën. Feit is dat Windows 7 voor veel zakelijke gebruikers nog steeds een erg populair besturingssysteem is.

Windows 7 & Windows 10

Het is namelijk pas sinds een paar maanden geleden dat Windows 10 het oudere Windows 7 in populariteit voorbij schoot. Windows 10 staat namelijk geïnstalleerd op 39,22% van de computers tegenover 36,90% voor Windows 7. Dit wil zeggen dat het oudere besturingssysteem nog op aanzienlijk veel computers staat. We snappen dat niet iedereen van jullie staat te springen om de gehele omgeving een update te geven. Maar weet wel dat na 14 januari 2020 je niet langer (gratis) kan rekenen op technische ondersteuning en software-updates ter bescherming van je PC. Op de vraag of je na deze datum nog gebruik kunt blijven maken van Windows 7 gaf Jared Spataro (VicePresident Microsoft 365) te kennen te willen starten met een Windows 7 Extended Security Updates-programma (ESU), dat loopt tot januari 2023.

Wat betekent dit voor jouw organisatie?

Ben jij Microsoft Professional of Enterprise klant? Dan bestaat er de mogelijkheid om via dit programma drie jaar lang extra ondersteuning voor Windows 7 af te kopen. Hieraan zit echter wel een flink prijskaartje want de ESU’s worden per apparaat verkocht en zullen in prijs per jaar significant omhoog gaan. Dit zal dus hoogstwaarschijnlijk enkel voor grote klanten met diepe zakken weggelegd zijn. Uiteraard om mensen te stimuleren afscheid te nemen van Windows 7. Daarnaast blijf je dus gebruik maken van een verouderd besturingssysteem en moet je je afvragen of dit wel de voorkeur geniet.

Wat adviseren wij?

Wij adviseren je snel de overstap te maken naar Windows 10! Voordat je geconfronteerd wordt met beveiligingsrisico’s, problemen met de ondersteuning, service en steeds hoger wordende kosten die eenvoudig zijn te voorkomen. Want een gewaarschuwd mens telt voor twee. Ben jij benieuwd naar hoe je moet overstappen? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via onderstaande button of schrijf je in voor een van onze kennissessies in november tijdens onze Microsoft maand en maak kennis met de moderne werkplek!

Contict
Geschreven door
Contict

Weten wat onze oplossingen voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Je kan altijd slimmer werken dan je op dit moment doet. Maar hoe? Laten we samen op zoek gaan naar een oplossing die past bij jouw organisatie.

Ruben Baanstra

Ruben Baanstra

Salesmanager