scroll
Nieuws

Lek in VPN maakt Nederlandse bedrijven kwetsbaar!

Lek in VPN maakt Nederlandse bedrijven kwetsbaar!
2
min

Diverse media, zoals onder meer de NOS, NU.NL en het NRC berichten dat veel Nederlandse bedrijven kwetsbaar zijn voor aanvallen van buitenaf. Reden hiervoor is een lek in de VPN-software dat onlangs aan het licht is gekomen. Het zou in deze gaan om meer dan 900 bedrijven die gebruik maken van de Fortigate-VPN en de patch niet hebben geïnstalleerd. Met als direct gevolg dat de systemen gevoelig zijn voor aanvallen. Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) kwalificeerde het lek als zeer gevaarlijk.

Via het VPN-netwerk kunnen gebruikers via een veilige verbinding op afstand werken. Het is natuurlijk fantastisch om plaatsonafhankelijk te werken, mits dit veilig gebeurt! Want wat gebeurt er als een aanvaller ongeautoriseerde toegang krijgt tot het interne netwerk? Dan krijgen ze toegang tot gevoelige bedrijfsinformatie of worden in staat gesteld kwaadaardige software te installeren op je systemen, met alle gevolgen van dien. Als organisatie ben je zélf verantwoordelijk voor het juist inrichten en updaten van je ICT security. Dat betekent ook het monitoren en opvolgen van incidenten. Als we kijken naar het tempo waarin cybersecurity zich ontwikkeld, dan wel het kennisniveau en personele bezetting dat het vereist, wordt het voor een groot deel van de organisaties te veel. Het hebben van een partner op het gebied van ICT security is dan een welkome vriend.

Contict is ISO27001 gecertificeerd en wij begrijpen dat je, vooral in deze tijd, goed beslagen ten ijs wil komen als het aankomt op de beveiliging van je bedrijfsnetwerk. Wij beveiligen het netwerk van onszelf en onze klanten met SonicWall en zorg ervoor dat deze altijd over de laatste technologieën beschikken als het aankomt op het gebied van anti-virus, updates en patches. Zo kunnen onze klanten met een gerust hart ondernemen! Neem vooral contact met ons op en ontdek hoe we de veiligheid van jouw ICT omgeving naar een hoger niveau kunnen tillen.

Contict
Geschreven door
Contict

Weten wat onze oplossingen voor jouw bedrijf kunnen betekenen?

Iedereen heeft andere behoeftes als het gaat om hoe jij en je organisatie bereikbaar willen zijn. Laten we samen op zoek gaan naar een oplossing die past bij jouw organisatie.

Ruben Baanstra

Ruben Baanstra

Salesmanager

Eerst een kop koffie drinken of een open sollicitatie? Laat je gegevens hier achter.

Nog niet op zoek naar een nieuwe baan? Maar spreekt Contict of een van onze vacatures je aan? Dat snappen we helemaal!


Komt eerst vrijblijvend een kop koffie drinken en leer onze organisatie en de mensen kennen. Laat hiernaast je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op. De koffie staat voor je klaar.


Met vriendelijke groet,


Michelle (HR adviseur)

Adviesgesprek aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter. We nemen spoedig contact met je op.

Heb jij interesse in een training op maat?

Vul hieronder je gegevens in en we nemen binnen 24 uur contact met je op om te overleggen.