scroll

ISO 27001 certificering

ISO 27001 certificering

ISO 27001 certificering

Contict mag zich sinds eind september 2016 officieel ISO 27001 gecertificeerd noemen. Met deze certificering kunnen wij aantonen dat de processen op het gebied van informatiebeveiliging goed op orde zijn. Het behalen van de ISO certificering is goed nieuws voor zowel Contict als haar relaties. In de huidige maatschappij is informatie een steeds gewilder doelwit voor criminelen en kwaadwillenden. Organisaties willen er dan ook zeker van zijn dat hun informatie veilig is én veilig blijft.

Voorbereid op de toekomst
De ISO27001 certificering past perfect bij de doelstellingen en ambities van Contict om verder door te groeien en de informatiebeveiliging op een structurele manier te waarborgen. Informatiebeveiliging heeft binnen Contict altijd hoog in het vaandel gestaan, maar dankzij de invoering van de normering hebben wij dit proces verder kunnen professionaliseren en formaliseren. Met de normering hebben we méér dan een certificaat in handen; het is een continu proces om de informatiebeveiliging op een structurele wijze te waarborgen en te verbeteren.

Over ISO27001
De ISO27001 norm is een internationaal erkende normering welke voorziet in de eisen voor het implementeren, bijhouden en continue verbeteren van een managementsysteem voor informatiebeveiliging. Hierbij staan drie pijlers centraal, namelijk: de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van informatie. Het certificeringstraject is uitgevoerd door BSI Group en bestaat uit twee fases. In de eerst fase, het documentatie onderzoek, is ingezoomd op alle noodzakelijke beleidstukken en procedures. In de tweede fase, de certificerende audit, heeft BSI Group aan de hand van diverse interviews met de directie, managers en medewerkers vastgesteld dat de beschreven documentatie ook daadwerkelijk wordt toegepast en dat de organisatie zich bewust is van het belang van informatiebeveiliging en zichzelf hier continue in wil verbeteren.

Wil je meer weten over hoe je ICT op een slimme manier kunt inzetten binnen jouw organisatie? Neem contact op met ons via verkoop@contict.nl of tel. 0541 – 745 150.

Adviesgesprek aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter. We nemen spoedig contact met je op.

Heb jij interesse in een training op maat?

Vul hieronder je gegevens in en we nemen binnen 24 uur contact met je op om te overleggen.