scroll
Nieuws

Dit worden dé ICT-trends van 2021

Dit worden dé ICT-trends van 2021
6
min

Het jaar 2021 is daar, voor ons de perfecte gelegenheid om vooruit te blikken. Wat staat ons dit jaar op het gebied van ICT te wachten en welke trends kunnen we ontdekken? Wij hebben de belangrijkste voorspellingen voor je op een rij gezet.

ICT-trend 1: Plaatsonafhankelijk werken in de Cloud

De coronacrisis heeft de Cloud werkplek meer dan ooit op de kaart gezet. Het aantal thuiswerkers is in korte tijd in grote mate gestegen. Met als gevolg een stijgende vraag naar flexibele IT-oplossingen. De verwachting is dan ook dat het plaatsonafhankelijk (thuis) werken door werkgevers en werknemers in 2021 omarmd zal blijven.

We staan niet langer eindeloos in de file maar werken vanuit huis gezamenlijk aan bestanden en vergaderen via Teams. Veel organisaties zien dat de productiviteit en efficiëntie eigenlijk alleen maar verder is toegenomen. Profiteert jouw organisatie al van alle voordelen van het plaats onafhankelijk werken in de Cloud? Maak nu kennis met Contict 365

ICT-trend 2: Cybersecurity

Wanneer we zakelijk flexibeler gaan werken neemt het belang van cybersecurity toe. Wie heeft op welk device toegang tot welke data en hoe wordt deze beheerd? Werkt iedereen nog steeds op hetzelfde beveiligde netwerk? Is het patchmanagement binnen jouw organisatie wel op orde? Dit zijn vragen waarover je moet nadenken. Cybercriminelen zitten niet stil en steeds vaker lezen we de spookverhalen in het nieuws over ransomware en andere cyberbedreigingen die een serieus gevaar kunnen zijn voor de levensvatbaarheid van je organisatie. Voor 2021 zal cybersecurity voor veel organisaties een steeds belangrijker punt op de agenda worden. De uitgelezen kans om met jouw ICT-partner naar de verschillende securityoplossingen te kijken.

ICT-trend 3: Business Intelligence

Dag in dag uit wordt er nieuwe data gecreëerd. Wat we zien is dat veel organisaties het moeilijk vinden om deze groeiende hoeveelheid data – binnen en buiten de organisatie – in kaart te brengen en effectief te beheren en analyseren. In deze grote wirwar aan data moet structuur aangebracht worden. De inzet van Business Intelligence oplossingen, zoals Power BI, gaat je daarbij helpen. Het helpt je data vertalen naar relevante inzichten die voor jouw specifieke organisatie belangrijk zijn. Hierop kan jij operationele en strategische beslissingen nemen en de gewenste KPI’s (key performance indicatoren) goed in het zicht houden.

Business Intelligence beschikbaar maken voor iedereen, op elk niveau binnen de organisatie, helpt je collega’s betere zakelijke beslissingen te nemen. Een data gestuurde bedrijfscultuur zal je organisatie de komende jaren naar een hoger niveau tillen. 2021 is hét jaar om daar een start mee te maken!

ICT-trend 4: 5G

Afgelopen zomer zijn in Nederland de frequenties voor 5G-netwerken geveild. De uitrol hiervan is nog steeds in volle gang. We verwachten dat 2021 het jaar wordt waarin we de eerste échte vruchten plukken van het 5G netwerk en de voordelen ervaren die binnen het 4G netwerk niet mogelijk zijn. Kortom: supersnelle verbinding, veel hogere uptime van het netwerk, capaciteit om maar liefst één miljoen apparaten per vierkante kilometer te verbinden, meer veiligheid en kortere reactietijden in de communicatie. 5G wordt voor het Nederlandse bedrijfsleven gezien als de sleutel tot verdere innovatie, slimmer samenwerken en verregaande digitalisering. We kunnen niet wachten!

ICT-trend 5: Artificial Intelligence (AI)

Deze trend zien we over de afgelopen jaren steeds vaker terugkomen. Dit komt omdat Artifcial Intelligence (hierna: AI) zich steeds verder doorontwikkeld. We verwachten dat AI in 2021 een waardevoller hulpmiddel wordt in ons leven en onze werkdag. De hoeveelheid data die we produceren groeit met de dag. AI en Machine Learning maken zelfstandig analyses om in deze wirwar aan data bepaalde patronen te ontdekken. Zodoende leren apparaten taken te herkennen en misschien wel over te nemen. Alles om jouw leven en werkdag eenvoudiger te maken. Microsoft is één van de spelers die sterk inzet op AI als het gaat om slimme toepassingen voor het bedrijfsleven.

En verder? Ga jij inspelen op één van deze ICT-trends?

Flexibiliteit en het vermogen je als organisatie te ontwikkelen zal in 2021 een grotere rol spelen dan ooit. Ten minste, als jouw organisatie het verschil wil blijven maken. De traditionele manier van werken en zakendoen is aan verandering onderhevig. Je zult moeten bijblijven en verder digitaliseren. Kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Wij bieden graag de ondersteuning die je zoekt. Zodat óók jouw organisatie aankomend jaar flexibel, productief en bovenal slim blijft werken.

Contict
Geschreven door
Contict

Wil jij de kansen op ICT vlak voor jouw organisatie optimaal benutten in 2021?

Neem dan contact met ons op, we helpen graag jouw doelen verwezenlijken.

Contict

Contict

Het Slimme Werken

Eerst een kop koffie drinken of een open sollicitatie? Laat je gegevens hier achter.

Nog niet op zoek naar een nieuwe baan? Maar spreekt Contict of een van onze vacatures je aan? Dat snappen we helemaal!


Komt eerst vrijblijvend een kop koffie drinken en leer onze organisatie en de mensen kennen. Laat hiernaast je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op. De koffie staat voor je klaar.


Met vriendelijke groet,


Michelle (HR adviseur)

Adviesgesprek aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter. We nemen spoedig contact met je op.

Heb jij interesse in een training op maat?

Vul hieronder je gegevens in en we nemen binnen 24 uur contact met je op om te overleggen.