scroll
Nieuws

Windows 11 vanaf nu te downloaden!

Windows 11 vanaf nu te downloaden!
4
min

Na 6 jaar wachten is het weer tijd voor een grote Windows update. Vanaf 5 oktober is Windows 11 voor iedereen verkrijgbaar en is in gratis fases te downloaden voor Windows 10 gebruikers. Hieronder even de grootste veranderingen op een rij.

Nieuw startscherm

Het uiterlijk van Windows 11 is aanzienlijk veranderd ten opzichte van Windows 10. De vertrouwde Windows indeling is verdwenen. Daarvoor in de plaats heb je nu een menubalk in het midden van het scherm, zoals je misschien wel kent van Apple. Ook het menuscherm is aanzienlijk vergroot. Dit zorgt ervoor dat je al je favoriete apps en veelgebruikte documenten bij de hand hebt. Mocht dit toch niet helemaal naar wens zijn dan is het gewoon mogelijk om de menubalk naar de linkeronderhoek te verplaatsen zoals Windows gebruikers dat kennen.

Teams integratie

Door de pandemie heeft Teams in de afgelopen anderhalf jaar veel aan populariteit gewonnen. Het werken en vergaderen via Teams is al aardig ingeburgerd en bijna niet meer weg te denken uit de huidige werkweek. Teams is onderdeel van de nieuwe manier van werken en zo denkt Microsoft er ook over.  Microsoft Teams is nu een standaard app in je menubalk en het is nu nog makkelijker gemaakt om te telefoneren, chatten of videobellen met jouw contacten.

Widgets

Widgets zijn losse informatie blokken. In deze blokken kan bijvoorbeeld de agenda of het weer linksboven in je scherm laten verschijnen. Dit is superhandig om in een oogopslag de informatie te zien waarnaar jij opzoek bent, zonder dat je de hele app hoeft te openen. In het begin heb je alleen de mogelijkheid om standaard widgets in te stellen maar in de loop van de tijd wordt dit wel aanpasbaar en zal je widgets van andere bedrijven dan Microsoft ook kunnen toevoegen.

Dynamic Refresh Rate

Windows 11 ondersteunt nu ook Dynamic Refresh Rate. Met deze functie is het mogelijk om de ververs snelheid van het scherm aan te passen op de manier van gebruik. Er wordt nu dus afgewisseld tussen 120Hz bij het scrollen en 60Hz bij een stilstaand scherm. Hierdoor wordt het gebruik een stuk soepeler en omdat er automatisch wordt gewisseld zorgt het voor een efficiënter gebruik van de accu, dus een langer baterijduur.

Android-apps

In de loop van de updates van Windows 11 zal het ook mogelijk worden om Android-apps te gebruiken op je PC. Eerder werd verwacht dat deze functie nu al zou worden toegevoegd, maar Microsoft heeft er toch voor gekozen om dit nog even uit te stellen.

Kinderziektes

Net zoals vaak geval is bij een grote nieuwe update zijn er een aantal kinderziektes. Wees je daar ook van bewust bij het downloaden van Windows 11. Als je dat risico niet wilt lopen, is het beter om te wachten tot de eerst nieuwe patch van Windows 11 wordt gelanceerd en daarna te upgraden naar Windows 11.

Wel of geen Windows 11?

Het updaten is vrijblijvend en vrijwillig. Als je toch nog niet helemaal toe bent aan Windows 11 is er geen haast. Tot oktober 2025 wordt Windows 10 gewoon ondersteund. Twijfel je of jouw PC is geschikt voor Windows 11? Klik dan hier en check de compatibiliteit van jouw PC.

Contict
Geschreven door
Contict

Benieuwd wat Contict voor jouw organisatie kan betekenen?

Neen dan contact op via de button hiernaast!

Contict

Contict

Het Slimme Werken

Eerst een kop koffie drinken of een open sollicitatie? Laat je gegevens hier achter.

Nog niet op zoek naar een nieuwe baan? Maar spreekt Contict of een van onze vacatures je aan? Dat snappen we helemaal!


Komt eerst vrijblijvend een kop koffie drinken en leer onze organisatie en de mensen kennen. Laat hiernaast je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op. De koffie staat voor je klaar.


Met vriendelijke groet,


Michelle (HR adviseur)

Adviesgesprek aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter. We nemen spoedig contact met je op.

Heb jij interesse in een training op maat?

Vul hieronder je gegevens in en we nemen binnen 24 uur contact met je op om te overleggen.