scroll
Nieuws

Vakantie voorbij? Neem het vakantiegevoel mee naar je werk!

Vakantie voorbij? Neem het vakantiegevoel mee naar je werk!
5
min

’s Ochtends vroeg gaat de wekker, je kijkt om je heen en het dringt tot je door. De vakantie zit er op. Na een aantal weken genoten te hebben van het vrije leven ga je weer beginnen met je werk. Toch zijn er een aantal dingen die jij kan doen om je vakantieritme nog even mee naar het werk te nemen.

Neem nog even een moment van rust als je terugkomt van vakantie

Je bent net terug van je vakantie en gaat gelijk aan de slag. Echt niet! Neem een aantal dagen na thuiskomst nog even de tijd om helemaal niks te doen. Op deze manier kun je nog even uitrusten voor je aan het werk gaat. Plan tijdens deze dagen ook alvast een nieuwe vakantie of een weekendje weg. Zo heb je weer iets om naar toe te werken.

Een frisse start

Je bent goed uitgerust en gaat weer met frisse moed aan de slag. Dan rest alleen de vraag; waar ga ik beginnen? Begin in de ochtend rustig aan, met een bakje koffie, en zoek je collega’s op. Vraag hoe zij de vakantie beleeft hebben en doe jouw verhaal ook. Daarna kun je rustig de eerste taken oppakken. Begin niet gelijk met de zwaarste taken, maar start met de eenvoudige. Laat je gedurende de eerste week weer bijpraten en open je mailbox pas op de tweede dag. Zo kun je jezelf de eerste dag weer goed laten wennen en raak je gaandeweg weer op de hoogte van lopende zaken.

Help, belangrijke e-mail is verdwenen!

Je eerste dag zit er op, je hebt je mailbox wellicht nog even een dag extra op ‘out of office’ of op de ‘doorsturen’ functie laten staan. Maar de dag erop komt natuurlijk het moment dat je de mailbox opent en dan is het flink zoeken tussen alle mailtjes die je hebt binnengekregen. Tot overmaat van ramp ben je natuurlijk ook net dat ene mailtje wat je nodig had kwijt. Je vakantiegevoel is gelijk weg, flink gestrest zit jij achter je computer te zoeken. Om dit weer te voorkomen kun je jouw e-mails laten archiveren met e-mailarchivering software van Contict. Alle e-mails die ouder zijn dan één dag worden zeer veilig en efficiënt opgeslagen. Bovendien kun je dankzij de uitgebreide zoekfunctie altijd die ene mail terugvinden. Benieuwd hoe jij hier gebruik van kan maken? Laat het ons weten via onderstaande button, wij geven je hier graag meer informatie over.

Bedrijfstelefoon inschakelen

Je bedrijfstelefoon gaat ook weer aan. Je komt er achter dat je een boel gemiste oproepen hebt, hierdoor ben je een aantal klanten misgelopen waarvan ook een aantal erg belangrijke. Contict biedt je de oplossing om telefoongesprekken slim te routeren of door te schakelen tijdens jouw afwezigheid. Op deze manier hoef je niet gelijk iedereen terug te bellen omdat je collega de gesprekken heeft kunnen afhandelen. Zorg ervoor dat je dit alvast voor je volgende vakantie in de agenda zet.

Geef je creatieve ideeën de ruimte!

Heb je tijdens je vakantie een goed idee bedacht? Dat kan heel goed, want juist tijdens de vakantie heb je natuurlijk alle tijd om hier rustig over na te denken. Maar laat deze mooie ideeën niet verloren gaan als je weer eenmaal aan het werk bent! Plan gelijk ruimte in de agenda om hiermee aan de slag te gaan.

Ook buiten de weken na je vakantie is het slim om bewust tijd te maken voor échte ontspanning. Plan die ontspan momenten dus in! Ga niet direct bezig met administratieve taken of allerlei huishoudelijke karweitjes. Kortom, geen ‘moetjes’ gedurende je vrije tijd in de week na je vakantie. Het is allemaal voor je eigen bestwil dit nog even te laten liggen, want hoe jammer zou het zijn als die gedachte naar het mooie Spaanse binnenland alweer binnen een week naar de achtergrond is verdwenen.

Contict
Geschreven door
Contict

Weten wat onze oplossingen voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Iedereen heeft andere behoeftes als het gaat om hoe jij en je organisatie bereikbaar willen zijn.  Laten we samen op zoek gaan naar een oplossing die past bij jouw organisatie.

Contict

Contict

Het Slimme Werken