scroll
Nieuws

Nieuw in Microsoft Teams | Microsoft Ignite 2021

Nieuw in Microsoft Teams | Microsoft Ignite 2021
3
min

Begin maart heeft Microsoft tijdens Ignite een aankondiging gedaan voor vernieuwingen binnen Microsoft Teams. Efficiëntie, samenwerken en veiligheid staan bij deze vernieuwingen centraal. In deze blog vind je de vernieuwingen en details die we binnenkort in Microsoft Teams vergaderingen gaan zien. 

Dynamische weergave  

Dynamische weergave zorgt voor een optimale kijkervaring doordat het de elementen binnen een vergadering rangschikt op intelligente wijze. Wanneer mensen deelnemen, video inschakelen, beginnen te spreken of beginnen te presenteren in een vergadering, past Teams de lay-out automatisch aan en personaliseert deze.

 
 

Weergavewisselaar

Met de weergavewisselaar kun je met de bovenste balk in je Teams-vergadering beslissen hoe de inhoud van de vergadering er uit ziet. Met de Together-modus kun je op natuurlijke wijze met je collega’s communiceren zonder visuele afleiding. Met de Gallery-to-top zie je de andere personen in de vergadering bovenaan het vergadervenster zodat je elkaar natuurlijker en makkelijker in de ogen kunt kijken. Met de functie ‘Focus’ kun je alle afleidingen afschermen en de gedeelde content volledig centraal zetten.

 
 
 

Presentatormodus

Met de presentatormodus kun je de gedeelde content aanpassen en personaliseren naar jouw wens. Met de modus ‘Standout’ kun je jouw videofeed als een silhouet over de gedeelde content plaatsen. ‘Reporter’ geeft je de mogelijkheid om de gedeelde content als hulpmiddel boven je schouder te plaatsen zoals je dit ook bij nieuwsberichten ziet. Als je de modus ‘naast elkaar’ gebruikt word je videofeed afgespeeld naast je gedeelde content.

 
 

PowerPoint Live in Microsoft Teams

Met PowerPoint in Teams krijgt de presentator nog meer controle en vertrouwen, terwijl het publiek de mogelijkheid heeft tot meer interactie. Door de voordelen die PowerPoint met zich meebrengt kan de presentator het tempo zelf bepalen en de schermlezers hebben alle ruimte om een dia terug te kijken.

Live reacties in Microsoft Teams

Naast dat je als kijker van de gedeelde inhoud na deze vernieuwingen een stuk interactiever aan de vergadering deel kan nemen kan je nu gelijk laten weten wat je vindt van de gedeelde content. Dit door middel van het delen van emoji’s. Op deze manier hou je de vergadering zakelijk maar ook vrolijk en interactief.

 
 
Contict
Geschreven door
Contict

Zoeken jij en je collega’s ondersteuning op het gebied van Microsoft Teams?

Neem dan contact met ons op via de button hiernaast. We kijken graag samen met jou hoe we Microsoft Teams op de beste manier kunnen implementeren.

Jimmy Bonnes

Jimmy Bonnes

Accountmanager

Adviesgesprek aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter. We nemen spoedig contact met je op.

Heb jij interesse in een training op maat?

Vul hieronder je gegevens in en we nemen binnen 24 uur contact met je op om te overleggen.