scroll
Nieuws

Tip van Contict: altijd correcte spelling en grammatica met Microsoft Editor

Tip van Contict: altijd correcte spelling en grammatica met Microsoft Editor
2
min

Vind jij het lastig om correcte grammatica toe te passen in je teksten, mails of andere documenten? Dan is Microsoft Editor het antwoord. Microsoft Editor is een door artificial intelligence gestuurde service die jouw geschreven teksten verbetert. En dat in meer dan twintig talen. Of jij nu een e-mailbericht opstelt in Outlook of Gmail, een social media post voor LinkedIn of Facebook opmaakt of je in de webversie van Word-document typt – het maakt niet uit. Microsoft Editor corrigeert jouw fouten.

Hoe werkt Microsoft Editor?

Terwijl jij schrijft checkt Microsoft Editor doorlopend jouw tekst. Maak jij een grammaticale fout of klopt de spelling niet? Dan worden de gevonden problemen onderstreept. De editor is toe te voegen als browserextensie in Microsoft Edge of Google Chrome en wordt daarbij toegevoegd aan de betreffende browser en de webversie van Word en Outlook. De gratis versie helpt je met de basisbeginselen van spelling en grammatica, terwijl je met een Microsoft 365-abonnement profiteert van geavanceerde verbeteringen. Denk daarbij aan formeel taalgebruik, beknoptheid en woordkeuzesuggesties. Op de afbeelding hieronder zie je hoe Microsoft Editor wordt weergegeven in je browser.

Hoe gebruik ik Microsoft editor?

In jouw geschreven tekst zie je rode en blauwe onderstrepingen, ook wanneer het deelvenster van de editor is gesloten. Op de achtergrond blijft de controle op je spelling en grammatica actief. Je klikt met je linkermuisknop op de onderstreepte tekst om de suggestie te bekijken. Het menu met de drie puntjes is te gebruiken om synoniemen van een woord weer te geven of te verbergen. Zo kun jij een keuze maken voor het juiste woord. Zie hieronder hoe dat er precies uitziet.

Ga ook gebruikmaken van Microsoft Editor

Wil jij ook gebruikmaken van Microsoft Editor? Dat kan. Deze is toe te voegen voor de Microsoft Edge browser en Google Chrome. Doe er je voordeel mee!

Contict
Geschreven door
Contict

Weten wat onze oplossingen voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Je kan altijd slimmer werken dan je op dit moment doet. Maar hoe? Laten we samen op zoek gaan naar een oplossing die past bij jouw organisatie.

Contict

Contict

Het Slimme Werken

Heb jij interesse in een training op maat?

Vul hieronder je gegevens in en we nemen binnen 24 uur contact met je op om te overleggen.