scroll
Klantcase

Heracles Almelo versterkt de basis met Het Slimme Werken

Heracles Almelo versterkt de basis met Het Slimme Werken
5
min

Afgelopen jaar is Heracles Almelo overgegaan op de Cloud omgeving van Contict. Alle afdelingen, inclusief de technische staf, beschikken nu altijd en overal over een veilige toegang tot de data en applicaties. Wij brachten een bezoek aan het onlangs prachtig verbouwde Heracles Almelo Stadion en spraken hier met Rob Toussaint (commercieel directeur) en Raymond Oelering (manager operations) over hun ervaringen met Het Slimme Werken. (Op de foto van links naar rechts Nico-Jan Hoogma, Gerard Heskamp en Rob Toussaint tijdens het ondertekenen van het contract)

Een nieuwe manier van werken

Sinds de overgang naar Contict is er veel veranderd in de manier van werken. Rob licht toe: “De vorige ICT omgeving en de computers waren flink verouderd, dus de overgang naar de nieuwe Cloud omgeving was erg groot. Voorheen duurde het lang om een programma zoals Outlook op te starten, nu merk je dat het opstarten snel gaat. Daarnaast moesten we voorheen de computer op de werkplek aan laten staan om thuis in te loggen in het systeem. Tegenwoordig kunnen we via de webportal hetslimmewerken overal inloggen in de Cloud omgeving; zelfs vanaf de iPad. Het enige aandachtspunt hierbij, is dat je een goed werkende Wi-Fi of 4G internetverbinding moet hebben.”
Ook kijkende naar de werkplekken is er veel veranderd volgens Raymond “De werkplekken zijn voorzien van nieuwe computers en we werken nu met dubbele beeldschermen. Als je daar eenmaal gewend bent, dan wil je niet meer zonder.” aldus Raymond.

Op de foto Ruben Baanstra (Contict), Raymond Oelering (Heracles Almelo) en Marcel Tijink (Contict)

Het beste van twee werelden

Tijdens een uitgebreid tendertraject waarbij Contict, Rob, Raymond en Erik Abbink (vrijwilliger en veel kennis van zaken over de ICT omgeving van Heracles Almelo) veel met elkaar hebben gesproken, kwamen de wensen van Heracles Almelo duidelijk naar voren. Rob licht toe: “De nadruk ligt bij ons op een betrouwbare, redundant (dubbel) uitgevoerde omgeving, waarbij we volledig ontzorgd willen worden op het gebied van ICT.” Contict heeft daarom bij Heracles Almelo een hybride Cloud omgeving geadviseerd, waarbij de voordelen van werken in de Cloud én werken op locatie met elkaar worden gecombineerd. De werkplekken zijn uitgerust met computers. Hierdoor kan er ook lokaal met programma’s gewerkt worden en is de gebruikerservaring optimaal. De data wordt niet op de computer opgeslagen, maar komt veilig en gecentraliseerd in de Cloud te staan. Raymond licht toe “Met als bijkomend voordeel dat je ook niet gebonden bent aan één werkplek, maar achter elke werkplek van Heracles Almelo kunt inloggen. Erg handig voor bijvoorbeeld onze vergaderruimte. Voorheen moesten de te bespreken zaken, zoals een begroting, eerst op groot papier worden afgedrukt en meegenomen naar de vergaderruimte. Nu kunnen we ter plekke inloggen en het bestand allemaal tegelijk op het scherm inzien en bewerken.

De overgang naar Het Slimme Werken

De migratie naar een nieuwe ICT omgeving blijft natuurlijk een spannend moment. Raymond deelt zijn ervaringen: “Om de migratie soepel te laten verlopen is er door Luc Nijhuis, netwerk engineer bij Contict eerst een test omgeving ontwikkeld. Deze omgeving hebben we van tevoren met een aantal personen getest om te kijken of alles goed verliep. Daarnaast is er op de avond voor de migratie een bijeenkomst geweest voor het personeel om iedereen op de hoogte te brengen van de veranderingen. Op de dag van de migratie en een aantal dagen erna was Contict aanwezig om iedereen op verder te helpen bij vragen. Binnen de nieuwe omgeving waren er een paar persoonsinstellingen niet meer terug te halen, maar daar waren wij vooraf over geïnformeerd, zodat we onze voorzorgsmaatregelen konden treffen“.

Een nóg slimmere toekomst

Op de vraag wat in de toekomst nog slimmer kan antwoord Raymond: “We zijn op dit moment aan het kijken naar de telefonieomgeving en laten ons hierbij ook adviseren door Contict. Naast de telefonie hebben we hier ook nog een paar zaken op locatie staan, zoals een paar nassen. Dit willen we in de toekomst ook onderbrengen bij Contict, zodat we de omgeving zoveel mogelijk gecentraliseerd en beheersbaar hebben.

Wil jij net als Heracles Almelo ook slimmer werken? Neem dan contact op met Marco via m.vanderwel@contict.nl.

Wil jij net als Heracles Almelo ook slimmer werken? Neem dan contact op met Marco.

Marco van der Wel

Marco van der Wel

Accountmanager

Eerst een kop koffie drinken of een open sollicitatie? Laat je gegevens hier achter.

Nog niet op zoek naar een nieuwe baan? Maar spreekt Contict of een van onze vacatures je aan? Dat snappen we helemaal!


Komt eerst vrijblijvend een kop koffie drinken en leer onze organisatie en de mensen kennen. Laat hiernaast je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op. De koffie staat voor je klaar.


Met vriendelijke groet,


Michelle (HR adviseur)

Adviesgesprek aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter. We nemen spoedig contact met je op.

Heb jij interesse in een training op maat?

Vul hieronder je gegevens in en we nemen binnen 24 uur contact met je op om te overleggen.