scroll
Nieuws

Hybride werken lijkt het nieuwe normaal te worden

Hybride werken lijkt het nieuwe normaal te worden
5
min

Het vaccinatieprogramma is op volle toeren en het einde van de coronamaatregelen lijkt in zicht. Hét moment om stil te staan bij de toekomst van onze werkdag. Hoe ziet deze eruit? Blijft thuiswerken de norm, of gaan we massaal terug naar kantoor? Het antwoord lijkt in het midden te liggen. De hybride werkplek wordt door veel bedrijven omarmt.

Een mix van thuiswerken en op kantoor

Simpel gezegd wordt het hybride werken gezien als een mix van thuiswerken en op kantoor. De keuze hiervoor is volgens KPN toe te wijzen aan het feit werknemers productiever zijn wanneer ze zelf mogen kiezen waar ze werken. Toch is de ideale balans tussen thuis en kantoor voor iedereen anders. De meeste mensen lijken het liefst 2 à 3 dagen per week thuis te werken en de meeste werkgevers gaan hierin mee.

Thuiswerken geeft meer focus

Heb je een drukbezette dag met alleen maar vergaderingen, dan kun je soms het beste naar kantoor komen. Maar ook met de komst van Microsoft Teams als slim samenwerkingsplatform is het vergaderen met collega’s en klanten erg goed te realiseren. En dankzij het werken in de Cloud heb je te allen tijde toegang tot bestanden. Kortom: de faciliteiten thuis doen niet meer altijd onder voor die op kantoor.

Nu zijn er nog steeds factoren die het thuiswerken kunnen belemmeren. Denk bijvoorbeeld aan het moeilijk kunnen scheiden van werk en privézaken, thuiswerken met jonge kinderen waarvan je overlast ervaart en ga zo maar door. Wat het beste werkt verschilt per individu en hierin ruimte geven om te kijken naar een goede invulling lijkt de sleutel tot succes.

Kantoor blijft sociale ontmoetingsplek

Of het nu gaat om een praatje met collega’s of het ontvangen van zakelijke relaties, het kantoor blijft een sociale ontmoetingsplek. Denk aan een praatje maken met je collega bij het koffiezetapparaat of het organiseren van een netwerkbijeenkomst. Organisatieadviesbureau Mckinsey heeft onderzoek gedaan naar de werk gerelateerde zaken die zich het beste lenen om uit te voeren op kantoor. Je kunt hierbij denken aan:

  • Het opbouwen van relaties met collega’s en klanten
  • Het nemen van cruciale beslissingen
  • Het onboarding proces van nieuwe medewerkers
  • Begeleiding en coaching van medewerkers

Thuiswerken of niet, het kantoor blijft van grote meerwaarde. Ook in de toekomst.

Hulp nodig bij het realiseren van de ideale werkplek?

Of je nu e-mails beantwoord vanaf kantoor of via Teams videobelt vanaf je keukentafel. Wij zorgen ervoor dat je kan werken op de manier die jij prettig vindt. Op het gebied van verbindingen, werken in de Cloud of zakelijke telefonie bieden we ondersteuning waar nodig. Daarnaast zorgen we ervoor dat alles veilig gebeurt en voldoet aan de ICT-security eisen van deze tijd.

Contict
Geschreven door
Contict

Zullen we samen jouw ideale werkdag ontdekken?

Of je voorkeur nu uitgaat naar thuiswerken, het kantoor of een combinatie van beide. Wij zorgen ervoor dat het werkt. Neem hiernaast contact met ons op om de mogelijkheden door te spreken.

Eerst een kop koffie drinken of een open sollicitatie? Laat je gegevens hier achter.

Nog niet op zoek naar een nieuwe baan? Maar spreekt Contict of een van onze vacatures je aan? Dat snappen we helemaal!


Komt eerst vrijblijvend een kop koffie drinken en leer onze organisatie en de mensen kennen. Laat hiernaast je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op. De koffie staat voor je klaar.


Met vriendelijke groet,


Michelle (HR adviseur)

Adviesgesprek aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter. We nemen spoedig contact met je op.

Heb jij interesse in een training op maat?

Vul hieronder je gegevens in en we nemen binnen 24 uur contact met je op om te overleggen.