scroll
Nieuws

Het hitteprotocol voor slimme werkers

Het hitteprotocol voor slimme werkers
3
min

Er staan een paar tropische dagen voor de deur! Erg lekker natuurlijk als je de tijd hebt om naar buiten te gaan, maar hoe houd je het hoofd koel als je moet werken? Het is namelijk zo dat  temperaturen vanaf 25 graden op kantoor je werkprestaties met 30 tot 50 procent doen verminderen. En waar alle krantenkoppen spreken over een mogelijk hitterecord geven wij je graag wat slimme tips om de hitte op kantoor te overleven.

Blijf relaxed!

We kennen het allemaal; stress op de werkvloer! Een heel normaal verschijnsel maar vooral met deze hitte is het erg belangrijk om tijdens stressmomentjes rustig te blijven. Tijdens een hittegolf gaan dit soort situaties je niet helpen om productief te zijn.

Schakel je warmtebronnen uit

Apparatuur geeft veel warmte af. Denk aan computers, printers, lampen en vooral je centrale verwarming. Tijdens deze warme dagen is het wijs om deze zoveel mogelijk uit te zetten. Apparaten die niet continu gebruikt worden kunnen worden uitgeschakeld. Het kan zelfs zo zijn dat bepaalde afdelingen al vakantie hebben. Check dan even of daar geen apparatuur overbodig aan staat!

Maak gebruik van een tropenrooster

Een aangepast rooster kan een oplossing zijn. Zo kan je in de koele ochtend al zoveel mogelijk werkzaamheden verzetten voordat de hitte losbarst. Mocht het dan rond de middag toch zo heet worden en je hebt geen airco? Zet dan een ventilator op je bureau of in de ruimte waar je werkt. Door de koele lucht voel je je meteen fitter.

Water

Het lijkt een open deur, maar veel mensen vergeten de belangrijkste stap. Water gaat je het meest helpen om de hitte tegen te gaan. Door genoeg water te drinken koelt je lichaam zich beter af. Het beste recept? Zet een flesje water op je bureau en vergeet niet te drinken! Trakteer jezelf en je collega’s ook vooral op een lekker waterijsje. Een win-win situatie voor allemaal!

Denk na over je kledingkeuze

Wij snappen dat het lastig is om tijdens de hitte toch representatief op kantoor te verschijnen. Korte broek? Teenslippers? Misschien kan het bij jou op kantoor, misschien niet. De cultuur binnen je organisatie bepaalt meestal welke kleding wordt geaccepteerd. Hoe dan ook; vermijd kleding met synthetische stoffen en ga voor linnen of katoenen kleding! Deze stoffen ademen het best en voelen het meest luchtig aan.

Luchten en verduisteren

Probeer in de ochtend, vóór de ergste hitte, het kantoor goed door te luchten. Op deze manier komt de frisse en nog wat koelere lucht je kantoorpand binnen. En na het middaguur? Doe je ramen dicht en probeer deze licht te verduisteren, zo houd je de ergste hitte buiten de deur.

Kan jij je echt niet concentreren tijdens deze hitte terwijl het zweet over je rug loopt? Bespreek dit  dan met je werkgever en vraag of je een dagje thuis kan werken. Met een cloudoplossing van Contict kan je namelijk eenvoudig vanuit huis werken met alle data, applicaties en verkoeling die jij nodig hebt. Keep IT cool!

Contict
Geschreven door
Contict

Weten wat onze oplossingen voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Je kan altijd slimmer werken dan je op dit moment doet. Maar hoe? Laten we samen op zoek gaan naar een oplossing die past bij jouw organisatie.

Jimmy Bonnes

Jimmy Bonnes

Accountmanager