scroll
Nieuws

De voordelen van een redundante internetverbinding

De voordelen van een redundante internetverbinding
4
min

Een internetverbinding is tegenwoordig de slagader voor veel bedrijven. Zonder internetverbinding is het uitvoeren van je dagelijkse werkzaamheden of het ondersteunen van de klant niet mogelijk. Daarom is het van belang om te zorgen voor een redundante internetverbinding. Een redundante internetverbinding houdt in, dat de sterke onderdelen die zorgen voor een stabiele internetverbinding worden verdubbeld. Wij geven je vier redenen waarom jouw organisatie moet kiezen voor een redundante internetverbinding!

Altijd back-up verbinding

Bij een redundante internetverbinding is het hoogst gebruikelijk om een extra primaire verbinding aan te leggen. Bij een dubbele internetverbinding is het van belang dat de extra verbinding net zo goed is als de primaire verbinding, dus met dezelfde kwaliteit en dezelfde bandbreedte. Deze dubbele internetverbinding zorgt ervoor dat wanneer de verbinding om wat voor reden dan ook wegvalt of langzamer wordt, de tweede primaire verbinding bijspringt om de snelheid op wenselijk peil te houden. Dus wil je als onderneming koste wat kost de meest optimale internetsnelheid behouden? Dan moet je voor de optie kiezen met de sterkste dubbele internetverbinding. Door deze toepassing heb je geen prestatieverlies van de verbinding en zit je nooit zonder internetverbinding

Minder downtime

Laten we beginnen bij het begin. Wat is Downtime? Downtime is de tijd dat je IT-infrastructuur of een onderdeel daarvan niet werkt. Dit kan door een storing of defect zijn van een bepaald IT-systeem, maar kan ook veroorzaakt worden door het uitvoeren van updates, werkzaamheden wat betreft onderhoud enzovoort. Downtime zorgt ervoor dat jouw onderneming niet op volle toeren kan draaien en is dus een échte belemmering voor de prestaties van jouw bedrijf. Een redundante internetverbinding voorkomt downtime en zorgt voor stabiliteit in de verbinding. Hierdoor kunnen klanten altijd hun taak voltooien en zal de onlinedienstverlening naar behoren presteren. 

Voorbereid op graafschade

De toenemende drukte onder de Nederlandse grond zorgt ook voor een vergrote kans op downtime of zelfs totale uitval van de internetverbinding. Er worden steeds meer glasvezelkabels in de grond gelegd. Deze graafwerkzaamheden kunnen zorgen voor schade aan de glasvezelkabels. Alleen al in 2020 werden er bij het Agentschap Telecom 45.000 graafschades gemeld. Bij deze schade worden kabels beschadigd of soms zelfs onherstelbaar beschadigd. Dit soort schades zullen de komende jaren alleen maar toenemen, wat de kans op uitval bij jouw organisatie alleen maar groter maakt. Met redundante internetverbinding ben je voorbereid op deze schade en eventuele uitval van de internetverbinding.

Optionele 4G fallback verbinding

Een andere optie, ten opzichte van het aanleggen van een extra primaire internetverbinding, is een 4G fallback verbinding. Een 4G fallback verbinding zorgt ook dat er altijd verbinding is wanneer de andere verbindingen wegvallen, maar dan via de 4G verbinding van een provider. Deze 4G back-up bestaat uit een managed 4G router gekoppeld aan een databundel met simkaart en werkt dus echt als secundaire back-upverbinding om korte storingen op te vangen. Dat maakt ook dat een 4G fallback verbinding goedkoper is dan het aanleggen van een extra primaire internetverbinding. De 4G fallback zorgt ervoor dat er bij internet storing automatisch wordt overgeschakeld naar de 4G verbinding. Hierdoor blijft jouw onderneming, zowel telefonisch als via internet, altijd bereikbaar en kan er altijd worden doorgewerkt! 

Benieuwd naar de toepassingen?

Een redundante internetverbinding garandeert de bereikbaarheid en continuïteit van jouw onderneming. Ben jij benieuwd naar de redundante internetoplossingen voor jouw onderneming? Neem dan contact met ons op!

Contict
Geschreven door
Contict

Weten wat onze oplossingen voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Ben jij benieuwd naar de oplossingen van Contict en wil jij weten welke mogelijkheden wij jouw organisatie kunnen bieden?

Neem dan contact met ons op via de button hiernaast!

Contict

Contict

Het Slimme Werken

Eerst een kop koffie drinken of een open sollicitatie? Laat je gegevens hier achter.

Nog niet op zoek naar een nieuwe baan? Maar spreekt Contict of een van onze vacatures je aan? Dat snappen we helemaal!


Komt eerst vrijblijvend een kop koffie drinken en leer onze organisatie en de mensen kennen. Laat hiernaast je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op. De koffie staat voor je klaar.


Met vriendelijke groet,


Michelle (HR adviseur)

Adviesgesprek aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter. We nemen spoedig contact met je op.

Heb jij interesse in een training op maat?

Vul hieronder je gegevens in en we nemen binnen 24 uur contact met je op om te overleggen.