scroll
Nieuws

ICT-oplossingen voor het MKB

ICT-oplossingen voor het MKB
5
min

ICT voor het MKB

Een van de prangende vragen die veel ondernemers hebben bij ICT is; wat levert het mij op? Dit is een van de redenen waarom het een ondergeschoven onderwerp op de agenda van veel MKB bedrijven is geworden. Het is ook lastig om als niet-IT’er op dit vlak beslissingen te nemen. De vaak ingewikkelde techniek speelt hierin een belangrijke rol. Toch is er júist met deze techniek op veel vlakken binnen het MKB een hoop te bereiken. Het benutten van de mogelijkheden die er vandaag de dag zijn zorgen voor een efficiënter bedrijfsproces, innovatie en helpen groei te realiseren. Wij leggen je uit van welke ICT oplossingen je blij wordt of hoe je kosten kunt besparen!

Bespaar in je telefoniekosten met VoIP

Een erg populaire ICT oplossing binnen het MKB is VoIP (Voice over IP). Met VoIP kan je bellen via het internet. In essentie heel simpel; je hebt al een internetverbinding en deze gebruik je door middel van VoIP ook voor je telefonie. Met je eigen online telefooncentrale beschik je over tal van handige functionaliteiten. Te denken aan keuzemenu’s, wachtrijen, openingstijden en koppelingen met bestaande systemen. Maak het zo uitgebreid als je zelf wilt! Omdat VoIP via het internet verloopt is het vele malen goedkoper dan bellen via reguliere telecom aanbieders. Het verschil? Dat merk je op je rekening!

Daarnaast is vast-mobiel koppeling (VaMo) een erg interessante mogelijkheid. Met VaMo zijn je medewerkers, indien gewenst, zowel vast als mobiel bereikbaar op één nummer. Met andere woorden: het telefoonverkeer over de vaste telefoon gaat ook over je mobiele telefoon. Als je met de mobiele telefoon belt, dan bel je met het vaste nummer naar buiten. Erg handig aangezien steeds meer bedrijven werken vanaf een flexibele werkplek, thuis of onderweg.

Werken in de Cloud

Altijd online toegang hebben tot bedrijfsdata? Dat is ‘in de Cloud werken’! Een term waar veel ondernemers zich nog geen voorstelling van kunnen maken. Als jij als bedrijf in de Cloud gaat werken, staat de data en software van je organisatie niet meer op een computer maar op de servers van Contict. De bestanden van je organisatie worden dan online opgeslagen, zodat jij en je collega’s er altijd en overal, via elk apparaat, in kunnen werken. Wij zetten de voordelen graag voor je op een rij:

  • Je bespaart hiermee op ICT-beheer, zoals het installeren van (vaak dure) updates en het maken van back-ups.
  • Je betaald per werkplek, dus je kunt opschalen of terugschalen wanneer nodig.
  • Wij zorgen voor een versleutelde verbinding zodat je bedrijfsbestanden optimaal beveiligd zijn. Erg handig in de tijd van informatiebeveiliging!
  • Je hoeft nauwelijks te investeren in hardware.

Wil jij meer weten over werken in de Cloud? Kom dan eens langs voor een kop koffie en ontdek hoe jouw bedrijf nóg beter, veiliger en goedkoper kan werken!

Security

Een goede ICT-beveiliging is van levensbelang voor jouw organisatie. We lezen het allemaal en overal; Cybercriminaliteit wint aan terrein! Vooral omdat er veel geld mee te verdienen valt. Het is een groeiend gevaar waar veel ondernemingen zich onvoldoende bewust van lijken. Een makkelijke prooi zijn dan ook MKB-bedrijven die de beveiliging van hun online omgeving niet goed hebben geregeld. Het kan je bedrijf platleggen, gevoelige informatie kan op straat komen te liggen en nog maar te zwijgen over geleden imagoschade. Veel zaken die binnen het MKB vaak ontbreken zijn firewalls, goede spamfilters en back-ups van bedrijfsbestanden. Daarnaast is er geen wachtwoord -en privacy beleid. Wij snappen heel goed dat jij je liever bezighoudt met de kernactiviteiten van jouw organisatie. Laat ons eens meekijken en zoeken naar de juiste balans, wij zorgen ervoor dat de beveiliging van je ICT doeltreffend en betrouwbaar is!

Weten wat onze oplossingen voor jouw bedrijf kunnen betekenen?

Weten wat onze oplossingen voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Iedereen heeft andere behoeftes als het gaat om hoe jij en je organisatie bereikbaar willen zijn.  Laten we samen op zoek gaan naar een oplossing die past bij jouw organisatie.

Eerst een kop koffie drinken of een open sollicitatie? Laat je gegevens hier achter.

Nog niet op zoek naar een nieuwe baan? Maar spreekt Contict of een van onze vacatures je aan? Dat snappen we helemaal!


Komt eerst vrijblijvend een kop koffie drinken en leer onze organisatie en de mensen kennen. Laat hiernaast je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op. De koffie staat voor je klaar.


Met vriendelijke groet,


Michelle (HR adviseur)

Adviesgesprek aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter. We nemen spoedig contact met je op.

Heb jij interesse in een training op maat?

Vul hieronder je gegevens in en we nemen binnen 24 uur contact met je op om te overleggen.