scroll
Nieuws

Duurzaam werken, dat doen we samen!

Duurzaam werken, dat doen we samen!
1
min

Duurzaam ondernemerschap, een begrip dat de laatste jaren steeds meer aandacht krijgt. In de tijd van klimaatverandering en verduurzaming nemen steeds meer bedrijven hun verantwoordelijkheid op het gebied van milieu. Onder het mom van ‘inspireer anderen, begin bij jezelf’ zijn wij bezig met de verduurzaming van ons eigen Contict kantoorpand. Zo maken wij, om energie te besparen, gebruik van een warmtepomp. Door deze inzet neemt ons gasverbruik sterk af en helpt het bij het terugdringen van de CO2 uitstoot.

Een warmtepomp heeft duurzaamheid als uitgangspunt, maar waar het gasverbruik afneemt neemt het elektriciteitsverbruik toe. Om dit te ondervangen gaan wij inzetten op groene stroom door middel van zonne-energie. Op het dak van ons kantoorpand worden zonnepanelen geïnstalleerd om te voorzien in deze extra elektriciteitsbehoefte. Door deze investering maken wij ons onderkomen volledig energie neutraal en klaar voor de toekomst!

Wij moedigen iedereen dan ook van harte aan om te kijken naar een duurzamer proces binnen je eigen organisatie. Dit kan al vrij eenvoudig met bijvoorbeeld een Cloud oplossing. Je kan vaker vanuit huis werken in plaats van iedere dag twintig kilometer te rijden om in een gehuurde kantoorruimte datgene te doen wat je ook thuis vanaf de keukentafel zou kunnen doen. Want met een Cloud oplossing kan je altijd en overal bij je bedrijfsbestanden zonder dat je daarvoor in de auto hoeft te stappen. Je eerste stap richting duurzaam ondernemerschap is dus snel gemaakt!

Contict
Geschreven door
Contict