scroll
Nieuws

3 Belangrijke stappen naar een datagedreven organisatie!.

3 Belangrijke stappen naar een datagedreven organisatie!.
4
min

In veel organisaties beginnen ze enthousiast met datagedreven werken. Die vraag wordt vervolgens vaak alleen bij IT neergelegd, terwijl datagedreven werken zónder een stevig gedragen vraag of doel vanuit de business, vaak niet meer dan een aaneenschakeling van losse initiatieven blijft.

Werken met data vraagt om technische deskundigheid, maar dat betekent nog niet dat datagedreven werken puur een technologische beweging is. Integendeel. Een datagedreven organisatie is data van iedereen. Wil je als IT-team binnen een organisatie de stap van losse data-initiatieven naar een datagedreven organisatie succesvol kunnen maken, dan kun je niet om de medewerkers heen. Zij hebben een doel of vraag die wellicht met data op te lossen is. Welke vestiging heeft bijvoorbeeld de meeste potentie? Of: hoe zoek ik de juiste mensen? In welke hoek moet ik dat zoeken?.

Stap 1: Van een dashboard naar een mindset

Wanneer datagedreven werken ingegeven wordt vanuit een puur technisch perspectief, dan is het doel vaak: een dashboard, voor overzicht en structuur. Een overzicht met informatie (data) uit het verleden. Nu is het de kunst om de stap vooruit te zetten en niet naar een dashboard toe te werken, maar collega’s met ideeën naar je toe te laten komen, zodat je samen tot innovatie met data komt. De eerste stap op weg naar succesvol datagedreven werken is dus een verschuiving van de mindset, een verschuiving in denken.

Stap 2: Van een mindset naar de praktijk

De vragen of gestelde doelen komen dus vanuit de organisatie, waarbij ze het liefst ook gedragen en gesteund worden vanuit het management. De data-professionals bieden de technologische expertise/ondersteuning, om meer inzicht te geven in waarop of waarmee die doelen of vragen gerealiseerd kunnen worden. IT kan laten zien wat er met data mogelijk is om zo de manier van denken te prikkelen.

Door te laten zien wat mogelijk is, helpt IT de business zich op te stellen en nieuwsgierig te zijn naar wat data voor een organisatie kan betekenen. Gebruik hiervoor een Cloudplatform van Contict, waarop je kansen en ideeën snel kunt omzetten naar de praktijk – laagdrempelig en veilig.

Want stel je eens voor: overal en altijd kunnen werken alsof je op kantoor zit, met alle gewenste data en applicaties tot jouw beschikking. Verzekerd van maximale beschikbaarheid, solide beveiliging en up-to-date hard- en software. Maar zonder je ooit nog zorgen te hoeven maken over techniek, onderhoud en beheer. Het kan, met cloud-oplossingen van Contict.

 Stap 3: Van de praktijk naar succes

Met snelle stappen laat je meteen resultaat zien. En naar de organisatie én aan de betrokken collega’s. Dit is heel belangrijk, want als het enkele weken of zelfs langer duurt voordat de eerste inzichten of resultaten zichtbaar zijn, dan is de wereld alweer veranderd en is de betrokkenheid weer afgenomen. Door de drempel laag te houden en snel zichtbaar resultaat te boeken, vergroot je het draagvlak in je organisatie. Bovendien dek je door de juiste security-maatregelen vooraf, op een veilig cloudplatform, onzekerheden af. Via ons platform kan je bovendien klein beginnen en daarna opschalen waar nodig. Op deze manier groeit jouw organisatie van succes naar succes én naar een datagedreven organisatie.

Benieuwd hoe we je kunnen helpen met zo’n innovatief cloudplatform? Neem dan contact met ons op.

Contict
Geschreven door
Contict

Weten wat onze oplossingen voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Ben jij benieuwd naar de oplossingen van Contict en wil jij weten welke mogelijkheden wij jouw organisatie kunnen bieden?

Neem dan contact met ons op via de button hiernaast!

Contict

Contict

Het Slimme Werken

Eerst een kop koffie drinken of een open sollicitatie? Laat je gegevens hier achter.

Nog niet op zoek naar een nieuwe baan? Maar spreekt Contict of een van onze vacatures je aan? Dat snappen we helemaal!


Komt eerst vrijblijvend een kop koffie drinken en leer onze organisatie en de mensen kennen. Laat hiernaast je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op. De koffie staat voor je klaar.


Met vriendelijke groet,


Michelle (HR adviseur)

Adviesgesprek aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter. We nemen spoedig contact met je op.

Heb jij interesse in een training op maat?

Vul hieronder je gegevens in en we nemen binnen 24 uur contact met je op om te overleggen.