scroll
Nieuws

Garandeer bedrijfscontinuïteit door de samenwerking met een ICT-partner

Garandeer bedrijfscontinuïteit door de samenwerking met een ICT-partner
4
min

In 2022 willen veel bedrijven groeien en innoveren. Toch kunnen ze dit vaak niet doorzetten. Daarvoor zijn een aantal redenen, maar de voornaamste oorzaak daarvan is personeelstekort. Het is voor bedrijven erg lastig om de juiste, gekwalificeerde medewerkers te vinden, al helemaal ICT gerelateerd personeel. Dit zorgt ervoor dat de grote innovatieve stappen die een onderneming wil maken, vaak uitblijven en dat de kosten om de bedrijfscontinuïteit te garanderen als maar blijven stijgen. Maar daarvoor is een oplossing en daar gaan we je alles over vertellen in deze blog.

De gemiddelde ICT- situatie in ondernemingen

In de afgelopen jaren is er gigantisch veel veranderd in de ICT-wereld. Dat betekent vooral voor lokale organisaties dat de ICT-omgeving steeds complexer wordt. Bij veel organisaties wordt het ICT-beheer gedaan door relatief kleine teams, die moeten zorgen voor het onderhoud en de beveiliging. Het grootste deel van het jaarlijks ICT-budget gaat vaak op aan het draaiende houden van de huidige omgeving. Dit maakt innoveren en veranderen bijna niet mogelijk. Het maakt ook dat snelle veranderingen niet bij te houden zijn voor deze teams.

Waarom ICT-beheer uitbesteden?

Een belangrijke trend in 2022, volgens analisten, is het uitbesteden van bedrijfsactiviteiten waar de hoofdfocus van een organisatie niet ligt. Dit is dan ook vaak het geval rondom ICT. Iedere organisatie heeft ICT nodig, maar ICT maakt vaak geen deel uit van de focus. Ook het feit dat veel organisaties ICT zien als iets kleins of iets ondergeschikt, maakt dat veel bedrijven niet meekomen met de ontwikkelingen en veranderingen die nodig zijn om het bedrijf ook succesvol te laten zijn in de komende jaren. Daar bovenop maakt de krapte op de arbeidsmarkt het bijna niet mogelijk om kundig ICT-personeel te vinden. De samenloop van snelle ontwikkeling en weinig kundig ICT-personeel, maakt het dan ook dat het voor ondernemingen ideaal is om hun ICT-beheer uit te gaan besteden. Hierdoor kan er meer focus worden gelegd op de core business, waardoor een onderneming kan excelleren op het gebied waar ze goed in zijn. 

Van manager naar innovator 

Wanneer een onderneming kiest voor het uitbesteden van het algemene beheer, betekent dit dat het huidige ICT- team de ruimte krijgt om zich op andere zaken te gaan focussen. Zaken zoals: innovatie, automatisering en verduurzaming van processen. Het team heeft op deze manier ook de tijd om invulling te gaan geven aan de hedendaagse aanpassingen in plaats van het oplossen van kleine dagelijkse ICT-problemen. Ook komen er hierdoor weer slimme koppen vrij om de directie te ondersteunen bij het maken van de lange termijn plannen en invulling te geven aan de lange termijnvisie die nodig is om de bedrijfscontinuïteit van een onderneming te kunnen garanderen.

De strategische ICT-partner

In 2022 wordt het dan ook echt tijd dat ondernemingen het volste gebruik gaan maken van de diensten en de toegevoegde waarde die een ICT-partner een onderneming kan brengen. Er moet minder gekeken worden naar de kortetermijnoplossing en veel meer aandacht komen voor de lange termijn kansen die het in de arm nemen van een strategische partner met zich meebrengt. De juiste ICT-partner zorgt voor dagelijkse hulp, ontzorging maar ook voor een strategisch ICT-plan voor de lange termijn. 

Ben je ook benieuwt wat we als ICT-partner voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een geheel vrijblijvende afspraak. 

Contict
Geschreven door
Contict

Weten wat onze oplossingen voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Ben jij benieuwd naar de oplossingen van Contict en wil jij weten welke mogelijkheden wij jouw organisatie kunnen bieden?

Neem dan contact met ons op via de button hiernaast!

Contict

Contict

Het Slimme Werken

Eerst een kop koffie drinken of een open sollicitatie? Laat je gegevens hier achter.

Nog niet op zoek naar een nieuwe baan? Maar spreekt Contict of een van onze vacatures je aan? Dat snappen we helemaal!


Komt eerst vrijblijvend een kop koffie drinken en leer onze organisatie en de mensen kennen. Laat hiernaast je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op. De koffie staat voor je klaar.


Met vriendelijke groet,


Michelle (HR adviseur)

Adviesgesprek aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter. We nemen spoedig contact met je op.

Heb jij interesse in een training op maat?

Vul hieronder je gegevens in en we nemen binnen 24 uur contact met je op om te overleggen.