Nieuws

Alles wat je moet weten over het Citrix lek!

Alles wat je moet weten over het Citrix lek!
scroll
1
min

De afgelopen tijd is er in het nieuws veel te doen geweest omtrent het Citrix-lek. Citrix wordt door bedrijven gebruikt om werknemers op afstand te laten inloggen op hun systeem. Op die manier kunnen werknemers ook vanuit huis of tijdens het reizen werken. Eind 2019 is er een lek aangetroffen waarmee hackers eenvoudig bedrijfsnetwerken kunnen binnenkomen en infecteren.

Het gaat in deze specifiek om een lek in de Application Delivery Controller (Netscaler ADC) en Gateway. Dit maakt het voor aanvallers mogelijk om eigen opdrachten uit te voeren op een kwetsbare server. Op dit moment zijn honderden Nederlandse Citrix-servers kwetsbaar voor hackers. Zij kunnen bedrijven via het lek bespioneren, gevoelige data stelen of juist computers gijzelen. Afgelopen week werden diverse instellingen zoals het Medisch Centrum Leeuwarden, de gemeente Zutphen en andere organisaties binnen de zorg- en energiesector aangevallen.

Voor onze klanten en relaties, die gebruik maken van onze ICT oplossingen, zijn dergelijke bedreigingen niet van toepassing. Wij maken géén gebruik van de genoemde Citrix-software. Alle data staat veilig opgeslagen op de servers binnen ons eigen datacenter met 24×7 beveiliging. Wil jij ook met een gerust hart kunnen werken en focus houden op de kernactiviteiten, zonder je druk te hoeven maken over je ICT-security? Neem dan contact op en ontdek wat Het Slimme Werken voor jouw organisatie kan betekenen!

Contict
Geschreven door
Contict

Weten wat onze oplossingen voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Je kan altijd slimmer werken dan je op dit moment doet. Maar hoe? Laten we samen op zoek gaan naar een oplossing die past bij jouw organisatie.

Contict

Contict

Het Slimme Werken