Als zorginstelling ervaar je druk op de kosten, terwijl de vraag naar zorg alleen maar toeneemt. Hoe zorg je er dan voor dat je niet hoeft in te leveren op de kwaliteit? Een stevig ICT-fundament is hierop het antwoord. Want als de ICT niet goed geregeld is krijg je slechte informatieuitwisseling tussen zorgwerkers, wat leidt tot fouten met alle gevolgen voor de cliënt van dien. Denk aan het toedienen van verkeerde medicatie, foutieve beslissingen, planningen die niet up-to-date zijn en overdrachten die niet goed gaan.
Maar ook onvoldoende beveiliging van cliëntgegevens, wat het systeem gevoelig maakt voor datalekken en kwaadwillenden. Wij richten de digitale werkplek zo in dat deze aansluit op de werkzaamheden van al jouw collega’s, van begeleiding tot huishoudelijke hulp. En we zorgen ervoor dat dit veilig gebeurt. Wat hierin de mogelijkheden zijn en hoe wij voor jouw organisatie de meest effectieve werkdag creëren…
Je leest het in deze smartpaper!
In de zorg worden ICT-diensten regelmatig uitbesteed. Ruim tweederde van de zorginstellingen heeft de ICT geheel (21,6%) of gedeeltelijk (51,4%) uitbesteed. Eén van de belangrijkste redenen om te kiezen voor uitbesteding van ICT is om focus te houden op de kernactiviteiten. Andere belangrijke motieven zijn kwaliteitsverbetering, kostenreductie en een hogere mate van efficiëntie.
Hierin wordt de overgang naar een private cloud-oplossing volgens onderzoeksbureau Quint Wellington Redwood (2019) verreweg het meest verkozen. Reden hiervoor is dat een private cloud niet gedeeld wordt buiten de onderneming en dat hierin specifieke veiligheidsregels kunnen worden opgesteld die de public cloud niet kan aanbieden. Op zich geen verwonderlijk fenomeen, aangezien de privacy van zorgcliënten prioriteit nummer één is.
De cloud kan op diverse manieren worden ingericht. De vraag is: welke variant is geschikt voor jouw organisatie? En hoe waarborg je de veiligheid? Een oplossing die wij regelmatig aan zorginstellingen zoals de jouwe leveren, is onze Cloud Enterprise dienst: een cloud oplossing waarin wij het stukje maatwerk kunnen brengen waarnaar jij op zoek bent!
Wij bieden de Cloud Enterprise dienst aan vanuit twee zeer goed beveiligde datacenters. Met Cloud Enterprise kunnen zorgmedewerkers, jouw collega’s dus, altijd en overal werken. Ze hebben daarbij altijd alle gewenste data en applicaties tot hun beschikking, die uiteraard goed beveiligd zijn. Contict is namelijk in het bezit van een ISO27001-certificering. Informatiebeveiliging staat bij ons, net als bij jou in de zorg, hoog in het vaandel. Rest één van de meest belangrijke vragen: van welke voordelen gaat jouw zorginstelling profiteren?
Beschikbaarheid van informatie
Dankzij de cloud beschikken gezondheidsprofessionals vele malen sneller over informatie. Door slimme technologie zorgen wij voor een verminderde downtime, met als positief gevolg dat jij en jouw collega’s altijd bij patiëntgegevens kunnen. Daarnaast is een cloud-oplossing vele malen sneller en goedkoper te upgraden.
Verhoogde productiviteit
Eén van de meest tijdrovende taken van zorgverleners is de administratie. Denk hierbij aan het invullen van formulieren, het aanvragen van hulpmiddelen et cetera. Volgens Zorgvisie werd in 2018 40% van de tijd besteed aan administratieve taken. Vooral in de wijkverpleging zijn medewerkers hier veel tijd aan kwijt, maar ook andere zorgverleners blijft dit leed niet bespaard. Vanzelfsprekend brengt dit enige frustraties met zich mee. Migreer je naar de cloud, dan zijn alle applicaties en documenten efficiënt ingericht en met enkele klikken te benaderen. Samen verhogen we de productiviteit van jouw collega’s door de tijdsbesteding aan administratieve taken tot een absoluut minimum te beperken.
Mobiliteit zorgverleners
Mobiliteit is één van de meest belangrijke voordelen die het werken in de cloud met zich meebrengt. Ambulante medewerkers en thuiszorgmedewerkers die zorg op locatie verlenen, hebben overal toegang tot informatie. Ook op hun smartphones of tablets kunnen zorgverleners dossier van hun cliënten inzien.
Bescherming van data
Bescherming van (persoons)gegevens is in de zorg prioriteit nummer één. Niet alleen omdat de wet- en regelgeving, zoals de AVG, jouw zorgorganisatie daartoe verplicht, maar ook omdat je respectvol met de gegevens van cliënten wilt omgaan. Onze volledig beheerde cloud-omgeving is voorzien van de meest moderne beveiligingstechnieken. Je hebt dus nooit omkijken naar updates van software of andere aangelegenheden. Door middel van allerlei beveiligingsinstellingen en eventuele gegevensversleuteling kan iedereen in jouw organisatie gerust aan het werk. Je kunt bijvoorbeeld zelf beheren en bepalen wie toegang heeft tot welke informatie en hoe deze informatie benadert wordt. Wij bieden jou een goed en veilig systeem voor het toegang krijgen tot, opslaan, delen, synchroniseren, ontvangen én bewerken van bestanden.
Samenwerken met patiënten
Ook voor cliënten heeft de cloud diverse voordelen. Papierwerk en hardcopy patiëntendossiers zijn verleden tijd. Medische professionals hebben in de cloud altijd toegang tot de benodigde informatie. Sneller over informatie beschikken betekent snellere diagnoses en een reductie in het aantal cliëntbezoeken. Daarnaast maakt de cloud een consult op afstand mogelijk. Cliënten die minder mobiel zijn kunnen op deze manier beter en sneller geholpen worden.
Wie zorg nodig heeft, wil snel geholpen worden. Telefonische bereikbaarheid is dan ook cruciaal. Lange telefonische wachtrijen of als beller doorlopend terugvallen in de telefooncentrale zijn volledig uit den boze. Daarnaast is het ook een erg onvriendelijke manier van omgaan met bellers, niet? Als ICT-partner in de zorg merken wij vaak een groot spanningsveld tussen het inkomende telefoonverkeer op het hoofdnummer en het doorschakelen naar alle verschillende afdelingen.
Kortom, stressvolle situaties en grote drukte bij de receptionistes die de telefoon opnemen. Vooral als per afdeling verschillende telefonische openingstijden of afwijkingen in bezetting gelden. Het ontbreken van een centrale aansturing of ongelijke belangen tussen de afdelingen zijn hierin vaak de essentie van het probleem. Gelukkig hebben wij de oplossing: Hosted VoIP.
Lees hieronder welke voordelen Voice over IP telefonie jouw zorgorganisatie oplevert.
Voice over IP telefonie (Hosted VoIP) is een redelijk geaccepteerde standaard binnen de zakelijke dienstverlening. Maar ook jouw zorgorganisatie in de zorg kan hiermee een grote efficiëntieslag behalen. In tegenstelling tot een eigen telefooncentrale op locatie biedt Contict vanuit twee beveiligde datacenters een hosted telefooncentrale aan.
Al jouw medewerkers kunnen zakelijk bellen via één slimme telefonie centrale in de cloud. In de praktijk bel je over een bestaand computernetwerk, zoals het internet, waardoor analoge (PTSN) of digitale telefoonlijnen (ISDN) niet langer nodig zijn. Wij zetten de voordelen voor je op een rij.
-Groeit het aantal zorgwerkers binnen je organisatie? Geen probleem! Met Hosted VoIP beschik je over een flexibele en vooral ook schaalbare communicatieoplossing die meegroeit of -krimpt met de grootte van je organisatie.
-Je beschikt over alle functionaliteiten zoals je gewend bent bij een PABX telefooncentrale, inclusief diverse extra mogelijkheden die je naar wens kunt inrichten. Denk bijvoorbeeld aan routeringen met openingstijden, keuzemenu’s, 24/7 bereikbaarheidsdienst, recepten inspreken met voicemail to email et cetera.
-Voor jouw zorgorganisatie is het belangrijk dat er zo efficiënt mogelijk wordt omgegaan met budgetten. Hosted VoIP resulteert in behoorlijke kostenbesparingen. De belkosten zijn lager, je hebt geen kosten voor servicecontracten meer en onderling bellen is gratis. Deze kostenbesparingen kunnen oplopen tot wel 40% van het bedrag dat je kwijt bent voor een traditionele telefooncentrale.
Wij weten dat de keuze voor een nieuwe telefonieomgeving op veel meer gebaseerd moet zijn dan alleen kosten. Gelukkig zijn er nog meer belangrijkere voordelen te noemen om over te stappen van een traditionele telefonie-omgeving naar een Hosted VoIP-oplossing. Deze oplossing kent namelijk nog veel meer slimme en effectieve functionaliteiten die jou en je collega’s helpen efficiënter te communiceren.
Flexibiliteit
Onze Hosted VoIP-oplossing is zeer schaalbaar en flexibel. Je hebt niet langer te maken met de beperkingen van een traditionele telefonieomgeving. Hosted VoIP is namelijk snel uit te breiden, te verhuizen, verkleinen of te verspreiden over meerdere zorgcentra. Dit heeft als resultaat dat je met het traditionele hoofdnummer niet meer gebonden bent aan één locatie. Zorgorganisaties die meerdere locaties hebben, wellicht de jouwe ook, kunnen met Hosted VoIP slim acteren. Kan een persoon op de ene locatie niet opnemen, omdat hij of zij in gesprek is met een cliënt, de apotheek, een collega of een zorgverzekeraar?
Geen probleem, de telefoon staat slim doorgeschakeld naar een locatie waar iemand dat wel kan. Zo zorg je ervoor dat er altijd iemand aanwezig is om de telefoon op te nemen en de beller te woord te staan.
Beheer, onderhoud en veiligheid
Met de Hosted VoIP-oplossing van Contict staat er geen telefooncentrale op locatie. Het enige dat je nodig hebt is een goed werkende internetverbinding. Het volledige onderhoud en beheer van jouw eigen telefooncentrale wordt door ons geregeld. Jouw zorginstelling maakt altijd gebruik van de meest moderne technieken. Een ander voordeel: op het gebied van beveiliging nemen wij alle zorgen weg. Wij laten de telefoongesprekken via een virtual private network (VPN) verlopen. Dit is een beveiligde versleutelde verbinding tussen jouw zorginstelling en het internet. Om de continuïteit van onze dienstverlening te garanderen zorgen wij ervoor dat jouw telefooncentrale altijd is voorzien van de laatste updates en technologieën.
Efficiëntie en tevredenheid
Een Hosted VoIP-telefooncentrale zorgt bij iedere beller voor een hogere tevredenheid. Als zorginstelling kun je bijvoorbeeld je eigen keuzemenu samenstellen (ook wel een auto-attendant genoemd). De beller wordt begroet door het keuzemenu en krijgt vervolgens alle mogelijkheden gepresenteerd. Op deze manier komen bellers sneller bij de juiste persoon terecht. Dit zonder dat ze verteld wordt op te hangen en een ander nummer te bellen. Een erg gebruiksvriendelijke manier van communiceren!
Zorg op afstand
Daarnaast is zorg op afstand een trend die zich steeds verder doorzet. Dit is erg nuttig voor mensen die zelfstandig thuis wonen en niet heel mobiel zijn, die langdurig ziek zijn, of die een chronische aandoening of een verstandelijke beperking hebben. Maar ook zeker voor cliënten met geestelijke – of verslavingsproblematiek die graag thuis begeleid willen worden. Door middel van Hosted Voip of beeldbellen kan jouw organisatie zorg op afstand leveren. Cliënten leggen via een beveiligde verbinding door middel van smartphone, tablet of computer eenvoudig contact met een professionele zorgverlener van jouw organisatie. Zo bied jij of bieden jouw collega’s cliënten direct een praktische oplossing, geruststelling of dat luisterende oor waar ze behoefte aan hebben.
Maar natuurlijk kunnen ook controles op afstand worden uitgevoerd. Cliënten doen zelf metingen op bijvoorbeeld hartslag, gewicht en bloeddruk. De resultaten bespreken zij op afstand met jullie zorgverleners. Wat gaat jouw organisatie dit opleveren? Een aanzienlijke reistijdbesparing. Het aantal contactmomenten verloopt namelijk sneller en efficiënter, en het aantal contactmomenten kan bovendien gereduceerd worden. En we weten allemaal: tijd is geld. Tel hierbij de reiskosten op en je weet dat het hele proces niet alleen effectiever, maar ook goedkoper is.
Heeft jouw zorginstelling over meerdere gebouwen en/of locaties? Met zorgverleners die vaak tussen gebouwen heen en weer moeten? Vraag je dan eens af hoe het is gesteld met hun bereikbaarheid. Stel dat de medewerker in kwestie buiten moet zijn of tussen twee gebouwen heen en weer loopt.
Het mag niet zo zijn dat hij of zij niet meer bereikbaar is op het moment dat de WiFi-dekking stopt of wanneer hij of zij een ronde doet in de wijkverpleging. Immers, steeds vaker wordt er flexibel gewerkt en zijn collega’s op diverse locaties aan het werk. Dit maakt het voor hen lastiger om de vaste telefoon op te nemen. Hiervoor hebben wij de oplossing: vast-mobiel integratie.
Met een slimme vast-mobiel integratie (ook wel VaMo genoemd) laten wij de mobiele telefoons binnen jouw zorgorganisatie onderdeel uitmaken van de telefooncentrale. Simpel gezegd kunnen medewerkers hun vaste toestel opnemen met hun mobiel. Zo zijn alle zorgverleners ook goed bereikbaar buiten de muren van jullie organisatie. Door deze slimme oplossing zorgen wij ervoor dat alle medewerkers altijd bereikbaar zijn.
We werken allang niet meer op één vaste werkplek. Ook veel professionals in de zorg werken met mobiele devices, zowel thuis als onderweg. Erg handig, want de technologie van vandaag de dag zorgt ervoor dat er altijd toegang is tot de benodigde bestanden en informatie. Het gaat hier echter wel om informatie die alleen voor de ogen van jouw medewerkers bestemd is.
Hoe vervelend zou het zijn als privacygevoelige informatie omtrent cliënten of jouw zorginstelling op straat terecht komt te liggen? Je krijgt al snel te maken met de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) en bovendien komt de informatiebeveiliging van je zorgorganisatie onder de loep te liggen. Erg vervelende aangelegenheden waarop je niet zit te wachten. Jij en je collega’s houden liever focus op kwalitatief goede zorg. Maar natuurlijk is het altijd mogelijk dat iemand zijn telefoon kwijt raakt of dat een device wordt gestolen – met alle gevolgen van dien.
Door middel van mobile device management (MDM) nemen wij deze zorgen volledig voor je weg en loop jij geen enkel risico. Onze softwaretool beheert en beveiligt de mobiele devices van alle zorgverleners binnen je organisatie. Denk aan functionaliteiten als:
-blokkeren en wissen op afstand;
gecentraliseerd beheer van alle mobiele apparaten;
-configuratie van instellingen;
-beveiligen door middel van rollen en functies die de toegang tot het -ICT-netwerk controleren;
-beschermen van vertrouwelijke gegevens;
-toestelfuncties per gebruiker aan- of uitzetten;
-support op afstand.
Het komt bovendien vaak voor dat medewerkers één mobiel toestel zowel zakelijk als privé gebruiken, namelijk met een bring-your-own-device regeling (ook wel bekend als BYOD). Ook hierbij is MDM de uitkomst, door werk en privé op mobiele devices te scheiden. Kortom, er zijn verschillende zaken die MDM onmisbaar maken.
Anno 2021 zijn er diverse slimme ICT oplossingen die jouw zorginstelling helpen om efficiënter te werken. Het aanbod is soms groter dan de vraag en daarom hebben wij in deze whitepaper een selectie gemaakt van de oplossingen waarvan wij denken dat ze voor jou een wezenlijk verschil kunnen maken.
Door onze jarenlange expertise op het gebied van ICT in de zorg herkennen wij veelvoorkomende problemen en knelpunten. Natuurlijk is het erg belangrijk om een goede analyse te maken van de huidige situatie binnen jouw zorginstelling. Zo kunnen wij alle slimme functionaliteiten goed laten aansluiten op de specifieke wensen en behoeften, want pas dan kunnen wij je écht helpen met het realiseren van je ideale werkdag. Wil jij weten wat wij voor jouw zorginstelling kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of om eens geheel vrijblijvend kennis te maken.
Bel: 0541 74 51 50 of mail: j.jaspers@contict.nl
Nog niet op zoek naar een nieuwe baan? Maar spreekt Contict of een van onze vacatures je aan? Dat snappen we helemaal!
Komt eerst vrijblijvend een kop koffie drinken en leer onze organisatie en de mensen kennen. Laat hiernaast je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op. De koffie staat voor je klaar.
Met vriendelijke groet,
Michelle (HR adviseur)