scroll
Nieuws

6 tips om thuis effectief te werken

6 tips om thuis effectief te werken
2
min

Tip 1: Effectief je dag indelen

Soms is een simpele to-do lijst al genoeg, maar een duidelijke planning werkt nóg beter. Stel voor jezelf deadlines op en bewaak deze. Probeer ook routine te houden. Zoals elke twee uur een kleine pauze en ga op een vast tijdstip lunchen.

Tip 2: Zet je notificaties uit

Even die Facebook update van een vriend bekijken. Voor je het weet ben je een uur verder met scrollen door je tijdlijn en ben je niet productief geweest. Schakel je social media notificaties uit en houdt focus op je werk.

Tip 3: Maak gebruik van Microsoft Teams

Microsoft heeft Teams gratis beschikbaar gemaakt. Via de ingebouwde videochat kun je prima digitaal vergaderen. Zo hoef je voor één vergadering niet gelijk naar kantoor te komen maar kun je prima vanaf thuis mee doen. Chatten, bestanden delen en samen bewerken behoren allemaal tot de mogelijkheden.

 

Tip 4: Vast – mobiel integratie (VaMo)

Thuis je zakelijke telefoon opnemen. Met VaMo gedraagt je mobiel zich als vast toestel. Dit betekent bijvoorbeeld dat je vanaf je mobiel eenvoudig kunt doorverbinden, alle functietoetsen van je deskphone kunt gebruiken en uitbelt met het bedrijfsnummer. Business as usual, maar dan vanuit huis.

Tip 5: Overzicht houden met Planner

Met Microsoft Planner verbeter je de organisatie van samenwerking en werk je productiever. Met Planner kan je eenvoudig nieuwe plannen maken, taken organiseren en toewijzen aan collega’s. Maar ook bestanden delen, chatten over werk en updates over de voortgang ontvangen.

Tip 6: Kijk uit voor Corona phishing

Het Nationaal Cyber Security Centrum waarschuwt voor phishingmails en valse e-mails rondom het coronavirus. “Het is bekend dat criminelen gebruikmaken van de huidige ontwikkelingen door het versturen van phishingmails of het verspreiden van malware.

Jimmy Bonnes
Geschreven door
Jimmy Bonnes

Weten wat onze oplossingen voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Je kan altijd slimmer werken dan je op dit moment doet. Maar hoe? Laten we samen op zoek gaan naar een oplossing die past bij jouw organisatie.

Contict

Contict

Het Slimme Werken