scroll
Nieuws

5 slimme ICT-tips voor een relaxte zomer

5 slimme ICT-tips voor een relaxte zomer
5
min

Na inspanning komt ontspanning en de tijd van relaxen is aangebroken! Met het Slimme Werken proberen wij je elke dag optimaal te ondersteunen op het gebied van ICT. Dat doen we met plezier! Met deze slimme tips kan jij met een gerust hart genieten van je vakantie.

Tip 1: Stel een afwezigheidsmelding in voor je mail en Microsoft Teams

Iedereen heeft andere wensen in hoe hij/zij bereikbaar wil zijn. Wil je onbezorgd relaxen en geen berichten ontvangen? Zorg dan voor een ‘out of office assistent’ en laat diegene die je mailt (of een chatbericht stuurt op Teams) duidelijk weten dat je afwezig bent. Maar ook wanneer de lezer een reactie kan verwachten. Zoals bijvoorbeeld: ‘Wegens afwezigheid van 20 juli tot 10 augustus kan ik je e-mail niet persoonlijk beantwoorden. Om je van dienst te zijn kan je contact opnemen met mijn collega ………. via tel. nummer …………. of per e-mail ……………’. Krijg je dagelijks e-mails die niet kunnen wachten? Zorg er dan voor dat deze automatisch worden doorgestuurd naar je aanwezige collega.

Tip 2: Fix een powerbank voor je smartphone

Wil jij op vakantie altijd voldoende batterijcapaciteit hebben om gebruik te kunnen maken van al je favoriete apps zoals: Netflix, Spotify en Google maps? Zorg er dan voor dat je een powerbank meeneemt! Ga je op vakantie met de auto? Dan is een usb-auto oplader ook een echte meerwaarde. Daarnaast is het altijd handig om een back-up te maken van je smartphone-gegevens. Niet alleen omdat je meer risico loopt je smartphone kwijt te raken, maar ook om extra ruimte vrij te maken voor al die mooie vakantie foto’s die je van plan bent om te maken!

Tip 3: Pas op met onbekende WiFi netwerken

Laptops, tablets en allerlei andere devices neem je vaak mee op vakantie. Normaal gesproken kan je thuis of op je werk rekenen op een netwerk waarbij de beveiliging prima voor elkaar is. Dit geldt niet altijd voor je vakantieadres. Hier heb je toegang tot vreemde Wi-Fi netwerken, maar hiermee kan jezelf blootstellen aan beveiligingsrisico’s. Zorg daarom voor de meest recente update van je antivirus software en houd deze te allen tijde ingeschakeld. Maak vóór vertrek ook een back-up van je data via een externe harde schrijf of online software. Op deze manier weet je in ieder geval dat je direct weer over je gegevens kunt beschikken op het moment dat je thuis bent! Op deze manier kan jij relaxen zonder dat hackers, malware en andere ongewenste software jou het leven moeilijk maken.

Tip 4: Slim bereikbaar met vast-mobiel integratie

Maak je al gebruik van onze Contict Vast-mobiel koppeling? Door een vast-mobiel koppeling te gebruiken kan je naast je mobiele telefoon ook je vaste telefoon opnemen met je mobiele device. Erg handig om je vaste en mobiele communicatie te integreren, dit zorgt er immers voor dat je altijd en overal bereikbaar bent. Alhoewel, op het moment dat jij aan het relaxen bent tijdens je vakantie kunnen wij ons voorstellen dat je zakelijk niet bereikbaar wilt zijn. Zorg er dan voor dat je het zakelijke nummer doorschakelt naar een voicemail met afwezigheidsmelding of naar een collega. Zo blijf jij namelijk wel bereikbaar op je mobiele nummer voor familie, vrienden en andere relaties!

Tip 5: Verminder het energieverbruik van je Smartphone

Check in je instellingen welke applicaties de grote boosdoeners zijn als het gaat om accugebruik. Probeer het gebruik van deze apps te beperken als je de batterij wilt sparen. Je kunt ook de helderheid van het scherm verlagen of deze op automatisch zetten. Daarnaast is het handig om de tijd tot schermvergrendeling van je device te verkorten. Het ontvangen van meldingen vraagt ook veel van je batterij. Denk aan chats van whatsapp groepsgesprekken, bij elke melding zal je scherm oplichten en dat kost energie. Zet deze meldingen dus uit. Bescherm je smartphone bovendien tegen hoge temperaturen, want dit vermindert de bruikbare capaciteit op de lange duur extra snel. Ten slotte, is het inschakelen van de batterijbesparingsfunctie de meest eenvoudige manier om zuinig om te gaan met de accu van je smartphone.

Contict
Geschreven door
Contict

Wil jij ook relaxen?

Met het slimme werken proberen wij onze klanten elke dag optimaal te ondersteunen op het gebied van ICT. Vraag ons naar een demonstratie.

Jimmy Bonnes

Jimmy Bonnes

Accountmanager

Heb jij interesse in een training op maat?

Vul hieronder je gegevens in en we nemen binnen 24 uur contact met je op om te overleggen.