scroll
Nieuws

Security en ICT-trends 2023

Security en ICT-trends 2023
5
min

Maak kennis met dé trends op het gebied van ICT. Hybride werken is al jaren een trending topic. Het werken in de Cloud sluit hierbij aan en gaat hand in hand met goede security. Lees hier de Security en ICT-trends 2023:

1. Hybride werken

Inmiddels werken we al meer dan twee jaar niet alleen meer op kantoor. Hybride werken is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Door de pandemie zijn veel mensen flexibel gaan werken, zo ook in het mkb. Niet alleen de manier van werken is veranderd, maar ook de wijze van communiceren binnen bedrijven veranderd.

Een belangrijke vraag hierbij is, hoe pak je dit als bedrijf aan? Wat werkt goed voor werknemers en hoe blijven ze, ondanks de afstand, toch betrokken? Handige tools om goed samen te kunnen werken en communiceren, ook op afstand zijn Microsoft Teams en SharePoint. Met deze tools kun je altijd en overal bij je documenten en deze delen met de juiste collega’s.

2. Werken in de Cloud

Cloud is één van de belangrijkste ICT-trends van 2023. ICT-omgevingen moeten flexibel zijn, zodat veranderingen snel doorgevoerd kunnen worden. Veel ondernemers zien Cloud computing als een ICT-oplossing om te voorzien in de basisbehoefte van de onderneming, terwijl deze geïmplementeerd kan worden met als doelstelling groei of innovatie. Met andere woorden: Cloud-services worden vaak niet gezien als een bedrijfsoplossing, maar als een ICT-oplossing. Bedrijven gebruiken steeds vaker diensten om interne processen zoals documentbeheer, financiële administratie en databeheer te optimaliseren door vooral in de Cloud te werken. Zo zijn alle documenten overal beschikbaar.

3. Security

We schreven er al eerder over en nog dagelijks lezen we het in het nieuws: bedrijven die gehackt zijn. De afgelopen 5 jaar is het aantal hacks zelfs verdrievoudigd! Ze zorgen voor miljarden euro’s aan schade. De verwachting is helaas dat het aantal cyberaanvallen de komende jaren alleen maar blijft toenemen. Ondanks dat organisaties weten dat cyberdreigingen een groot risico vormen, is het voor veel organisaties nog geen onderdeel van hun strategie. Veel bedrijven hebben kwetsbaarheden in hun systemen, applicaties en servers. Neem bijvoorbeeld de combinatie van wachtwoord en mailadres. Omdat deze vaak makkelijk te achterhalen zijn, maakt het voor criminelen makkelijk om in te loggen. Ook mobiele devices van medewerkers zijn makkelijke targets. En door het hybride werken moeten medewerkers nóg meer dan voorheen over een behoorlijke basiskennis beschikken op het gebied van security om deze hacks te voorkomen. In onze blogs lees je wat je zelf kunt doen om jezelf en je organisatie te beschermen.

4. Nieuwe technieken

Zonder de huidige technieken geven veel ondernemers aan de pandemie niet overleefd te hebben. Neem bijvoorbeeld de integratie van telecom en IT. Steeds meer bedrijven willen één platform voor bellen, vergaderen, video en het delen van bestanden. Deze moeten geïntegreerd zijn in de belangrijkste bedrijfsprocessen. En dat is natuurlijk niet voor niks. Er zijn veel grote voordelen zoals gebruiksgemak en volledige ontzorging. Steeds meer mkb’ers stappen daarom ook over op een all-in platform. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Doe dan gratis Smart ICT-Scan.

5. Personeel

Zoals de voorgaande trends al doen blijken, er blijft een stijgende vraag naar ICT. Hierdoor blijven de vacatures toenemen terwijl ICT-talent moeilijk te vinden is. Daarom scheelt het een hoop zoekwerk om de ICT volledig uit handen te geven. Zo ben je gegarandeerd van een professionele dienstverlening.

Stel orde op zaken

We kunnen concluderen dat het hebben van een goede strategie, het investeren in de juiste apparatuur/tools én aandacht hebben voor educatie van essentieel belang is om in deze tijd goed te kunnen werken. Wil jij weten hoe je nog beter en efficiënter kunt werken?

Neem vrijblijvend contact met ons op via verkoop@contict.nl of via 0541 – 745 150.

Annuska Mulhof
Geschreven door
Annuska Mulhof

Wil jij weten hoe je nog beter en efficiënter kunt werken?

Neem dan contact op via de button hiernaast!

Jan Jaspers

Jan Jaspers

Accountmanager

Security en ICT-trends 2023

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen

Eerst een kop koffie drinken of een open sollicitatie? Laat je gegevens hier achter.

Nog niet op zoek naar een nieuwe baan? Maar spreekt Contict of een van onze vacatures je aan? Dat snappen we helemaal!


Komt eerst vrijblijvend een kop koffie drinken en leer onze organisatie en de mensen kennen. Laat hiernaast je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op. De koffie staat voor je klaar.


Met vriendelijke groet,


Michelle (HR adviseur)

Adviesgesprek aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter. We nemen spoedig contact met je op.

Heb jij interesse in een training op maat?

Vul hieronder je gegevens in en we nemen binnen 24 uur contact met je op om te overleggen.