scroll
Nieuws

Copilot nu beschikbaar vanaf Business Standard

Copilot nu beschikbaar vanaf  Business Standard
5
min

Microsoft Copilot

Microsoft heeft als doel om elke persoon en elke organisatie op de planeet in staat te stellen meer te bereiken door Copilot, de dagelijkse AI-metgezel.

Vorige week is bekend gemaakt dat Microsoft Copilot beschikbaar heeft gesteld voor alle zakelijke abonnees, maar wie kunnen er nu gebruik van maken en welk abonnement of welke software is hier nu voor nodig? Copilot voor Microsoft 365 is voor alle organisaties beschikbaar. De minimale licentie van 300 komt hiermee te vervallen.

Copilot voor Microsoft 365

Ieder mkb-bedrijf kan vanaf nu vanuit een Microsoft 365 applicatie als Excel, Word, Outlook, PowerPoint of Teams gebruik maken van de AI-assistent, bijvoorbeeld om teksten te genereren in Word, vergaderingen samen te vatten uit Teams en presentaties te maken in PowerPoint.

Tools als ChatGPT maken gebruik van taalmodellen, maar deze zijn nu geïntegreerd in Microsoft 365-toepassingen. De eis voor organisaties om 300 licenties af te nemen is hiermee komen te vervallen. Vanaf nu kunnen bedrijven met een abonnement vanaf het niveau Business Standard al vanaf één licentie gebruik maken van Copilot. Een minimale investering om de AI-assistent te kunnen verkennen.

Hoe werkt Copilot?

Medewerkers die Copilot geactiveerd hebben, kunnen geholpen worden bij het schrijven, herschrijven of verbeteren van teksten, presentaties maken op bais van de inhoud van een document, vragen beantwoorden over allerlei onderwerpen, samenvattingen maken van vergaderingen of afbeeldingen genereren.

AI-assistent op de werkplek

Met de handige AI-assistent besteden medewerkers minder tijd aan het zoeken van informatie, verlopen vergaderingen efficiënter en zijn zij minder tijd kwijt aan het verwerken van e-mails.

Doordat er geen minimaal aantal licenties moet worden afgenomen, wordt het voor veel bedrijven makkelijker te starten met een kleine groep, die kunnen ervaren wat de toegevoegde waarde is voor de organisatie.

Beveiligingsbeheer

De manier van werken met bedrijfsdata verandert met Copilot. Copilot maakt namelijk gebruik van alle bedrijfsdata binnen Microsoft 365. Dit biedt heel veel voordelen, maar ook hier brengt het risico’s met zich mee.

Contict kan jullie hierbij helpen. Zo kunnen wij jullie adviseren en ondersteunen in het gebruik van Copilot. Men name als het gaat om Security, kunnen bedrijven vaak wel wat advies gebruiken. We willen immers niet dat medewerkers door het gebruik van de AI-assistent toegang krijgen tot gevoelige bedrijfsinformatie die niet voor hen bestemd is.

Conclusie

Het is aan te raden om Copilot gefaseerd in te voeren om ervaringen op te doen.

Kun jij hier wel wat hulp bij gebruiken? Schakel dan onze ervaren Microsoft-consultants in.

Consultancy

Microsoft-programma’s helpen je business, iedere dag weer. Maar dan moeten ze wél goed geïmplementeerd zijn. Kun jij hier wel wat hulp bij gebruiken? Schakel dan onze ervaren Microsoft-consultants in.

Maike Tonnema

Maike Tonnema

ICT-consultant/trainer

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen

Eerst een kop koffie drinken of een open sollicitatie? Laat je gegevens hier achter.

Nog niet op zoek naar een nieuwe baan? Maar spreekt Contict of een van onze vacatures je aan? Dat snappen we helemaal!


Komt eerst vrijblijvend een kop koffie drinken en leer onze organisatie en de mensen kennen. Laat hiernaast je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op. De koffie staat voor je klaar.


Met vriendelijke groet,


Michelle (HR adviseur)

Adviesgesprek aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter. We nemen spoedig contact met je op.

Heb jij interesse in een training op maat?

Vul hieronder je gegevens in en we nemen binnen 24 uur contact met je op om te overleggen.