scroll
Nieuws

Veelgebruikte kanalen vastpinnen in Microsoft Teams

Veelgebruikte kanalen vastpinnen in Microsoft Teams
3
min

Orde scheppen in de Teams chaos

In dit artikel leggen wij je uit hoe je orde schept in de Teams chaos. Waarschijnlijk ben je al enige tijd aan het werken met Teams en heb je een wildgroei aan chats in je Teams omgeving staan. Onze ICT-consultant Maike Tonnema legt in deze video uit hoe je orde schept in de Teams-chaos. Je leert hoe je veelgebruikte kanalen kunt vastpinnen zodat je de belangrijkste informatie altijd paraat hebt. 

De Teams werkwijze binnen jouw organisatie verbeteren?

Neem dan contact op, dan gaan we samen uitstippelen hoe jouw organisatie het beste gebruik kan maken van het nummer één samenwerkingsplatform.

Je kanalen vastpinnen om overzicht te behouden

Binnen Microsoft Teams kan je Teams aanmaken om (structureel) samen te werken met personen aan een bepaald doel. Deze Teams kan je onderverdelen in kanalen, waarin je kunt overleggen en bestanden kunt delen die betrekking hebben op een bepaald thema of subproces van het Team. Zodra een thema of subproces is voltooid, kan je de inhoud van het kanaal verplaatsen naar een definitieve opslaglocatie en het kanaal verwijderen. 

Zodra het gehele doel voor samenwerking is behaald, kan je de inhoud verplaatsen naar een definitieve opslaglocatie en het Team archiveren of verwijderen. Deze laatste stap wordt echter soms vergeten. Het resultaat is dan een flinke lijst van inactieve en/of irrelevante Teams, waardoor het overzicht van de actieve en relevante Teams wordt vervuild. Een handige oplossing is het vastpinnen van kanalen die wél actief zijn en die jij regelmatig gebruikt: 

  1.  Ga naar het juiste Team. 
  2.  Beweeg met je muis over de naam van het kanaal dat jij wilt vastpinnen. 
  3.  Klik op de drie puntjes achter de naam van het kanaal. 
  4.  Klik op “Vastmaken”. 
  5.  Het kanaal wordt nu vastgemaakt aan de bovenkant van jouw Teams-overzicht. Hierdoor kan je gemakkelijk naar jouw meest gebruikte kanaal of kanalen navigeren. 
  6.  Heb je een kanaal vastgemaakt, maar is deze niet meer actief of relevant? Klik dan op de drie puntjes achter de naam van het vastgemaakte kanaal en klik vervolgens op “Losmaken”. Het kanaal is dan weer losgemaakt en alleen nog zichtbaar in het Team waar het kanaal is toegevoegd.  
Contict
Geschreven door
Contict

De Teams werkwijze binnen jouw organisatie verbeteren?

Neem dan contact op, dan gaan we samen uitstippelen hoe jouw organisatie het beste gebruik kan maken van het nummer één samenwerkingsplatform.

Maike Tonnema

Maike Tonnema

ICT-consultant/trainer

Adviesgesprek aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter. We nemen spoedig contact met je op.

Heb jij interesse in een training op maat?

Vul hieronder je gegevens in en we nemen binnen 24 uur contact met je op om te overleggen.