scroll
Nieuws

Microsoft Forms: gemakkelijk én snel vragenlijsten opstellen

Microsoft Forms: gemakkelijk én snel vragenlijsten opstellen
5
min

Wil je graag onderzoek doen of een enquête maken? Met Microsoft Forms krijg je dat snel en eenvoudig voor elkaar. Met Microsoft Forms maak je namelijk polls, quizzen, formulieren of enquêtes. Zijn de resultaten binnen, dan worden die visueel weergegeven in een mooi dashboard. Deze resultaten kun je exporteren naar Excel, van waaruit je de data uitgebreid kunt analyseren. Dat klinkt ideaal toch? In deze blog leggen wij je graag meer uit over de voordelen van Forms en de functionaliteiten. 

Binnen veel organisaties is men benieuwd hoe een bepaald evenement beleefd is. Bijvoorbeeld: wat vond men er nu echt van? Of waar kan een organisatie nou in verbeteren? Om dit te meten, is Microsoft Forms een ideaal middel. Je kan namelijk heel snel en eenvoudig reacties ophalen middels een online vragenlijst. Zo’n vragenlijst past zich aan elk type scherm aan, zodat het ook heel simpel vanaf een mobiel in te vullen is.

Nieuw formulier of nieuwe quiz
Bij een formulier kun je antwoorden geven die niet goed of fout zijn. Denk hierbij aan een  klanttevredenheidsonderzoek of een onderzoek naar workflows binnen jouw organisatie. Bij een quiz kun je antwoorden en scores toevoegen, die je weer makkelijk voor een online test kunt gebruiken.

Je kunt bij beide opties (formulier of quiz) verschillende vragen toevoegen. Of het nou keuzevragen, open vragen of beoordelingsvragen zijn, het kan allemaal in Microsoft Forms.

Opmaken van formulieren
Het opmaken van formulieren gaat eenvoudig en snel. Daarnaast kan je makkelijk een vraag verplaatsen, verplicht maken of kopiëren. De extra opties en de vraagsoort kan je aangeven bij de drie puntjes. Bij een meerkeuzevraag kun je ook vertakkingen toevoegen. Wanneer iemand antwoord C kiest, kan hij of zij direct doorgestuurd worden naar een volgende, vooraf bepaald vraag. Ook foto’s en video’s kunnen toegevoegd worden. Je kunt de lay-out naar eigen wens aanpassen, waardoor je het formulier meteen een stuk aantrekkelijker maakt.

Bij een quiz kun je het goede antwoord aangeven en een score toevoegen. Na het aanmaken van het formulier of een quiz, kun je deze delen. Je kunt kiezen voor ‘Iedereen kan reageren’, ‘Alleen personen in mijn organisatie kunnen reageren’, of ‘Bepaalde personen in mijn organisatie kunnen reageren’. Wanneer je kiest voor ‘Iedereen kan reageren’ zijn de antwoorden automatisch anoniem.

Delen van formulieren 
Nu hoef je het formulier alleen nog maar te delen. Dit kan je op verschillende manieren doen. Zo kun je een koppeling kopiëren, die je vervolgens via verschillende kanalen kunt delen, maar je kunt ook heel eenvoudig een QR-code ophalen, waarna de ontvanger(s) de code moeten scannen om het formulier te kunnen bekijken. Het is ook mogelijk een embedcode aan te maken, zodat je het formulier op je eigen website kunt plaatsen. Natuurlijk is het ook mogelijk om de link naar het formulier via de mail te verspreiden of aan een team in Teams toe te voegen.


Wanneer je een formulier integreert in Teams, kun je kiezen om een bestaand formulier toe te voegen óf om een nieuw formulier aan te maken. Het is ook mogelijk om een terugkerend formulier toe te voegen.

Uitkomsten analyseren en interpreteren 
De resultaten van je onderzoek kun je eenvoudig via Excel analyseren en interpreteren. Microsoft Forms heeft een geïntegreerd dashboard waar je realtime alle resultaten kunt zien. Op het dashboard kun je bijvoorbeeld zien hoeveel personen je formulier hebben ingevuld en hoe lang daar gemiddeld over is gedaan. Een samenvatting van alle antwoorden wordt visueel weergegeven door verschillende diagrammen en grafieken.

Heb je nog geen ervaring met Microsoft Forms, maar wil je hier graag meer over weten? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Onze consultants helpen je graag op weg. 

Contict
Geschreven door
Contict

Weten wat onze oplossingen voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Ben jij benieuwd naar de oplossingen van Contict en wil jij weten welke mogelijkheden wij jouw organisatie kunnen bieden?

Neem dan contact met ons op via de button hiernaast!

Contict

Contict

Het Slimme Werken

Eerst een kop koffie drinken of een open sollicitatie? Laat je gegevens hier achter.

Nog niet op zoek naar een nieuwe baan? Maar spreekt Contict of een van onze vacatures je aan? Dat snappen we helemaal!


Komt eerst vrijblijvend een kop koffie drinken en leer onze organisatie en de mensen kennen. Laat hiernaast je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op. De koffie staat voor je klaar.


Met vriendelijke groet,


Michelle (HR adviseur)

Adviesgesprek aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter. We nemen spoedig contact met je op.

Heb jij interesse in een training op maat?

Vul hieronder je gegevens in en we nemen binnen 24 uur contact met je op om te overleggen.