scroll
Nieuws

Hoe verberg je Teams of kanalen?

Hoe verberg je Teams of kanalen?
4
min

Orde scheppen in de Teams chaos

In dit artikel leggen wij je uit hoe je orde schept in de Teams chaos. Waarschijnlijk ben je al enige tijd aan het werken met Teams en heb je een wildgroei aan chats in je Teams omgeving staan. Onze ICT-consultant Maike Tonnema legt in deze video uit hoe je orde schept in de Teams-chaos. Je leert hoe je inactieve teams en/of kanalen kunt verbergen, waardoor je de belangrijkste zaken inzichtelijk houdt. 

De Teams werkwijze binnen jouw organisatie verbeteren?

Neem dan contact op, dan gaan we samen uitstippelen hoe jouw organisatie het beste gebruik kan maken van het nummer één samenwerkingsplatform.

Inactieve of irrelevante Teams verbergen

Binnen Microsoft Teams kan je Teams aanmaken om (structureel) samen te werken met personen aan een bepaald doel. Deze Teams kan je onderverdelen in kanalen, waarin je kunt overleggen en bestanden kunt delen die betrekking hebben op een bepaald thema of subproces van het Team. Zodra een thema of subproces is voltooid, kan je de inhoud van het kanaal verplaatsen naar een definitieve opslaglocatie en het kanaal verwijderen. 

Zodra het gehele doel voor samenwerking is behaald, kan je de inhoud verplaatsen naar een definitieve opslaglocatie en het Team archiveren of verwijderen. Deze laatste stap wordt echter soms vergeten. Het resultaat is dan een flinke lijst van inactieve en/of irrelevante Teams, waardoor het overzicht van de actieve en relevante Teams wordt vervuild. Een handige oplossing is het verbergen van Teams uit jouw Teams-overzicht:  

 1.  Ga naar de Teams-omgeving van Microsoft Teams. 
 2.  Klik op de drie puntjes achter de naam van een Team. Let op: De drie puntjes verschijnen als je met jouw muis over de naam van het Team beweegt. 
 3.  Klik op “Verbergen”. 
 4.  Het Team is nu verborgen. Je kunt hem terugvinden onder het tabblad “Verborgen teams”. Klik op het pijltje om jouw verborgen Teams te bekijken. 
 5.  Heb je een Team verborgen, maar wil je hem graag weer terugzien in jouw Teams-overzicht? Klik dan op de drie puntjes achter de naam van het Team en vervolgens op “Weergeven”. 

Teams kanalen verbergen 

Je kunt ook specifieke kanalen binnen een Team verbergen. Is een kanaal niet op jou van toepassing? Of is een kanaal niet actief meer? Dan kan je dat kanaal verbergen, zodat jouw Teams-overzicht er wat compacter uit komt te zien: 

 1.  Ga naar het juiste Team. 
 2.  Beweeg met je muis over de naam van het kanaal dat jij wilt verbergen. 
 3.  Klik op de drie puntjes achter de naam van het kanaal. 
 4.  Klik op “Verbergen”. 
 5.  Je ziet nu onderaan het Team “1 verborgen kanaal” verschijnen. Klik daarop om jouw verborgen kanalen te zien.  
 6.  Heb je een kanaal verbogen, maar wil je deze graag weer terugzien in jouw Team? Klik dan op “1 verborgen kanaal”, ga met je muis over het kanaal dat jij weer wilt terugzien in jouw Team en klik op “Weergeven”.  

Let op: Als je een Team of kanaal verbergt, blijf je wel deelnemen aan het Team maar zie je het alleen niet terug in jouw Teams-overzicht. Zodra iemand een bericht stuurt in het Team en daarbij jouw naam tagt (@naam), ontvang je gewoon een melding van dat bericht ook al heb je het Team of kanaal verborgen. Je ziet de melding dan onder de Activiteit-app in Microsoft Teams.  

Contict
Geschreven door
Contict

De Teams werkwijze binnen jouw organisatie verbeteren?

Neem dan contact op, dan gaan we samen uitstippelen hoe jouw organisatie het beste gebruik kan maken van het nummer één samenwerkingsplatform.

Maike Tonnema

Maike Tonnema

ICT-consultant/trainer

Adviesgesprek aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter. We nemen spoedig contact met je op.

Heb jij interesse in een training op maat?

Vul hieronder je gegevens in en we nemen binnen 24 uur contact met je op om te overleggen.