scroll
Nieuws

Hoe verberg ik chats in Microsoft Teams?

Hoe verberg ik chats in Microsoft Teams?
3
min

Orde scheppen in de Teams chaos

In dit artikel leggen wij je uit hoe je orde schept in de Teams chaos. Waarschijnlijk ben je al enige tijd aan het werken met Teams en heb je een wildgroei aan chats in je Teams omgeving staan. Onze ICT-consultant Maike Tonnema legt in deze video uit hoe je orde schept in de Teams-chaos. Je leert hoe je inactieve chats kunt verbergen, waardoor je belangrijke gesprekken overzichtelijk houdt.

De Teams werkwijze binnen jouw organisatie verbeteren?

Neem dan contact op, dan gaan we samen uitstippelen hoe jouw organisatie het beste gebruik kan maken van het nummer één samenwerkingsplatform.

Chatten in Teams

Chatten is een van de belangrijkste functies in Microsoft Teams. Je kunt chatten met één persoon of je kunt chatten met een groep. Ook wordt er van elke vergadering een vergaderchat gecreëerd, waardoor je kunt blijven praten met de deelnemers van jouw vergadering.

De chat in Microsoft Teams loopt door in de tijd, waardoor je gemakkelijk gesprekken terug kunt lezen. Hoewel dit in sommige gevallen erg handig kan zijn, levert het in andere situaties veel en/of irrelevante chats op. Wist je dat je jouw Chat-overzicht kunt opschonen door chats te verbergen?   

Teams chat opschonen

  1.  Ga naar de Chat van Microsoft Teams. 
  2.  Klik op de drie puntjes achter de naam van de persoon, de groepschat of de vergadering. Let op: De drie puntjes verschijnen als je met jouw muis over de chat beweegt. 
  3.  Klik op “Verbergen” om de (vergader)chat te verbergen uit jouw Chat-overzicht. Je blijft nog wel deelnemen aan de chat, maar de chat wordt verborgen in jouw Chat-overzicht. Zodra iemand een nieuw bericht stuurt in de chat, wordt de chat weer zichtbaar in jouw Chat-overzicht. Dit werkt dus vooral voor (vergader)chats die niet meer actief zijn.  
  4.  Heb je een chat verborgen, maar wil je dit ongedaan maken? Type dan in de zoekbalk bovenin het scherm de naam van de (vergader)chat, een woord(groep) uit de chat of de naam van een deelnemer aan de chat. Klik op de verborgen chat, klik op de drie puntjes achter de naam van de chat en klik op “Zichtbaar maken”. 
Contict
Geschreven door
Contict

De Teams werkwijze binnen jouw organisatie verbeteren?

Neem dan contact op, dan gaan we samen uitstippelen hoe jouw organisatie het beste gebruik kan maken van het nummer één samenwerkingsplatform.

Maike Tonnema

Maike Tonnema

ICT-consultant/trainer

Adviesgesprek aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter. We nemen spoedig contact met je op.

Heb jij interesse in een training op maat?

Vul hieronder je gegevens in en we nemen binnen 24 uur contact met je op om te overleggen.