scroll

Multi-factor authenticatie

Jouw extra beveilingslaag bij het inloggen

Multi-factor authenticatie

Multi-factor authenticatie: dé manier om toegangscontrole aan te scherpen

Multi-factor authenticatie (MFA) is een beveiligingsmethode waarmee gebruikers met meerdere factoren verifiëren wie ze zijn. Het meest praktische voorbeeld: inloggen bij je bank. Naast je bankpas heb je een pincode en een random generator (token) nodig om in te loggen. Multi-factor authenticatie zorgt dus voor die extra beveiligingslaag. Dit kan ook via een extra controle per sms. Zodra je inlogt met je gebruiksnaam en wachtwoord wordt er via sms een code verstuurd naar je telefoon. Deze code vul je in op de website of het portaal waarop je wilt inloggen en hierna krijg je toegang. Kleine moeite, vele malen veiliger. Ben je al klant bij Contict maar maak je nog géén gebruik van MFA? Vraag ons dan naar de mogelijkheden, we helpen je snel verder.

Multifactor authenticatie

De voordelen van Multi-factor authenticatie

  • Het bied je een betere toegangscontrole. Multi-factor authenticatie zorgt voor een extra stok achter de deur. Door een token, sms, stem of vingerafdruk te gebruiken zorg je ervoor dat een hacker over meerdere factoren moet beschikken om binnen te komen. En die factoren heeft hij vaak niet.
  • Je bent AVG-proof. De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) stelt dat je organisatie verantwoord om moet gaan met informatiebeveiliging. Multi-factor authenticatie zorgt voor een serieuze stap in de goede richting.
  • Het geeft meer gebruiksgemak. Je zou denken dat Multi-factor authenticatie het proces ingewikkelder maakt. Maar door gebruik te maken van Single Sign-On, kortweg SSO, hoeven eindgebruikers zich eenmalig in te loggen. De SSO-software zorgt er daarna voor dat authenticatie tot andere applicaties automatisch verloopt. Inloggen voor elke individuele applicatie, zoals je CRM en andere belangrijke bedrijfsapplicaties is verleden tijd – en dat brengt gemak.

Effectieve beveiliging voor je accounts

Inloggegevens worden steeds vaker gestolen. Beveiliging met een gebruikersnaam en wachtwoord is dan ook niet meer voldoende. Zeker niet met de toename van alle digitale oplossingen die ook jij gebruikt. Vraag ons naar de mogelijkheden van multi-factor authenticatie voor jouw organisatie, we wisselen er graag van gedachten over en kijken mee naar de veiligheid van jouw ICT-omgeving.

Multifactor authenticatie

Meer weten over de mogelijkheden voor jouw organisatie? 

Neem dan geheel vrijblijvend contact op. Laten we samen op zoek gaan naar een oplossing die past bij jouw organisatie.

Eerst een kop koffie drinken of een open sollicitatie? Laat je gegevens hier achter.

Nog niet op zoek naar een nieuwe baan? Maar spreekt Contict of een van onze vacatures je aan? Dat snappen we helemaal!


Komt eerst vrijblijvend een kop koffie drinken en leer onze organisatie en de mensen kennen. Laat hiernaast je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op. De koffie staat voor je klaar.


Met vriendelijke groet,


Michelle (HR adviseur)

Adviesgesprek aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter. We nemen spoedig contact met je op.

Heb jij interesse in een training op maat?

Vul hieronder je gegevens in en we nemen binnen 24 uur contact met je op om te overleggen.