scroll
Nieuws

Waarom jij Citrix ShareFile moet inzetten binnen jouw organisatie?

Waarom jij Citrix ShareFile moet inzetten binnen jouw organisatie?
4
min

In de huidige tijd hebben veel werknemers altijd, overal en via elk apparaat toegang tot hun bedrijfsbestanden. Het werken aan gezamenlijke projecten en het eenvoudig versturen van grote bestanden is eerder noodzaak dan luxe geworden. Veel bestaande consumentenoplossingen zoals Dropbox, Google Drive of WeTransfer voorzien niet langer in de behoefte die werknemers hebben. Bovendien is er geen controle op welke apparaten bedrijfsinformatie terecht komt en wie er toegang tot welke data heeft. Met als gevolg; een verhoogd risico op datalekken en diefstal van intellectuele eigendommen van jouw organisatie. Er zijn op het moment een redelijk aantal samenwerkingsoplossingen op de markt. Zelf zijn wij erg enthousiast over de zakelijke variant, Citrix ShareFile. Ik geef je graag een aantal redenen waarom je kan kiezen voor Citrix ShareFile als slimme samenwerkingsoplossing.

Synchronisatie

De Citrix ShareFile omgeving is een veilige en robuuste oplossing waarmee data en bestanden met iedereen gedeeld kan worden. Deze kunnen worden gesynchroniseerd met de apparaten van je werknemer. Er is ook de mogelijkheid om de synchronisatie met Citrix ShareFile naar bijvoorbeeld een smartphone te blokkeren. In dit geval kunnen je collega’s de bestanden wel zien op hun smartphone, maar dat deze (tijdelijk) worden gedownload wanneer ze geopend zijn. Op deze manier voorkom je dat data en bestanden zich op meerdere plekken begeven.

Jij bepaalt waar je bestanden en documenten staan opgeslagen

Met Citrix ShareFile bepaal je zelf waar al je bedrijfsdata staat opgeslagen. Het is mogelijk dit lokaal op te slaan op de servers van je organisatie, binnen een private-cloud omgeving of je kiest voor een combinatie van beide door middel van een hybride cloud. Zo blijf jij in controle over de bestanden van je organisatie.

Wis al je bestanden op afstand

Mocht bijvoorbeeld je smartphone of laptop gestolen worden, dan kan je met Citrix ShareFile je bestanden op afstand verwijderen. Erg belangrijk als je wilt voorkomen dat bedrijfsinformatie in handen van kwaadwillenden komt. Dankzij het extern kunnen verwijderen van bestanden blijf jij baas over alle bedrijfsgegevens. Bekijk ook eens onze dienstverlening op het gebied van Security en ontdek hoe je de veiligheid van jouw ICT naar een hoger niveau kan tillen.

Data encryptie

Alle bedrijfsbestanden in Citrix ShareFile worden versleuteld opgeslagen. Dit betekent dat de informatie alleen leesbaar is voor degene die het moet kunnen lezen. Stel je komt er na enkele weken achter dat apparatuur van je gestolen is, dan kunnen mensen nog niet zomaar bij je bestanden. Erg belangrijk in een tijd waarin informatiebeveiliging hoog op de agenda staat.

Integratie met de bestaande infrastructuur

Om het beheer te versimpelen en een goede gebruikerservaring te garanderen moeten aanvullende software programma’s eenvoudig te integreren zijn binnen de bestaande infrastructuur. Zo zijn de veiligheid en de prestaties het beste te waarborgen. Met Citrix ShareFile ben je ervan verzekerd dat dit mogelijk is.

Ben jij benieuwd naar alle mogelijkheden van Citrix ShareFile en wat deze voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact op en vraag een gratis proefperiode aan van 30 dagen zodat je kennis kan maken met het volledige pakket aan functionaliteiten. Zien is geloven!

Contict
Geschreven door
Contict

Weten wat onze oplossingen voor jouw bedrijf kunnen betekenen?

Iedereen heeft andere behoeftes als het gaat om hoe jij en je organisatie bereikbaar willen zijn.  Laten we samen op zoek gaan naar een oplossing die past bij jouw organisatie.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen

Eerst een kop koffie drinken of een open sollicitatie? Laat je gegevens hier achter.

Nog niet op zoek naar een nieuwe baan? Maar spreekt Contict of een van onze vacatures je aan? Dat snappen we helemaal!


Komt eerst vrijblijvend een kop koffie drinken en leer onze organisatie en de mensen kennen. Laat hiernaast je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op. De koffie staat voor je klaar.


Met vriendelijke groet,


Michelle (HR adviseur)

Adviesgesprek aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter. We nemen spoedig contact met je op.

Heb jij interesse in een training op maat?

Vul hieronder je gegevens in en we nemen binnen 24 uur contact met je op om te overleggen.