scroll
Nieuws

Vergroot de veiligheid van je online werkomgeving!

Vergroot de veiligheid van je online werkomgeving!
6
min

Internet en mobiele devices, we staan er mee op en we gaan er mee naar bed. En de gehele dag zijn we vaak vele uren online. Of het nou gaat om snel een Whatsappje te versturen of een e-mail te lezen, we kunnen niet meer zonder de online wereld. Juist daarom is het belangrijk om je organisatie online te beschermen. Toch is er voor veel medewerkers en consumenten nog een heleboel onduidelijkheid over online veiligheid. Zo is het wettelijk verplicht om je als organisatie online goed te beschermen. Maar er komt meer bij kijken, na het lezen van dit artikel weet jij wat je kan doen om de online veiligheid van je organisatie te vergroten.

Waarom digitaal alles goed beschermen?
Het gebruik van apparaten die met internet verbonden zijn neemt steeds meer toe. Ook in het bedrijfsleven maken steeds meer mensen gebruik van een smartphone of tablet. Maar stel je eens voor dat niet alleen je medewerkers gebruik maken van deze apparaten maar ook hackers die al je bedrijfsdata of klantgegevens weten te bemachtigen. Door zelf een aantal stappen te ondernemen kun jij de kans op een aanval verkleinen. Niet alleen omdat het wettelijk verplicht is, maar ook om het feit dat jij als ondernemer niet ten onder wil gaan omdat jij je gegevens niet goed hebt beschermd. Het Slimme Werken van Contict kan je hierbij op vele manieren helpen.

Voorkom veiligheidsrisico’s binnen je organisatie
Online veiligheidsrisico’s voorkomen, de vraag is alleen hoe doen we dat? Met de volgende tips kun jij je goed beschermen tegen aanvallen van buitenaf.

Tip 1 mailverkeer controleren
Het begint bij simpele controles, check bijvoorbeeld bij een binnenkomende mail wie de afzender is. Een flink aantal hackers doet zich voor als een groot bedrijf. Uit naam van dit soort grote bedrijven sturen zij mailtjes rond. Men kijkt hier al snel overheen omdat dit soort hackers vaak gebruik maken van de logo en huisstijl van het daadwerkelijke bedrijf, ze vallen daarbij door de mand bij het gebruiken van het mailadres. Bedrijven sturen normaliter een mail via een @eigenbedrijfsnaam.nl e-mailadres, wees hier daarom heel alert op.

Niet alleen het e-mailadres is iets waar jij als organisatie op dient te letten. Het kan ook gebeuren dat een account van een persoon gehackt is en dat er via dit mailadres bijlages of bestanden doorgestuurd worden die schadelijk kunnen zijn. Zorg daarom voor een virusscanner die linkjes en bestanden scant alvorens deze geopend worden. Indien een bestand of een linkje besmet is zal de gebruiker gewaarschuwd worden.

Tip 2 kies voor een wachtwoordbeheer
We werken met z’n allen steeds meer in omgevingen waar een wachtwoord voor vereist is. Al deze wachtwoorden moet je ook nog eens weten te onthouden. Velen kiezen er nog voor om deze wachtwoorden op papier te zetten. Papierwerk kan verloren gaan of in de verkeerde handen terecht komen. Om dit te voorkomen zijn er wachtwoordbeheerders die alle wachtwoorden veilig voor je bewaren. Een tip, zorg er wel voor dat het hoofdwachtwoord zorgvuldig wordt bewaart en lastig te achterhalen is. Kies een wachtwoord met hoofdletters, kleine letters, cijfers en tekens. Op deze manier maak je het hackers een stuk lastiger om binnen te komen.

Tip 3 maak niet zomaar gebruik van open wifi netwerken
Je bent ze vast wel eens tegengekomen, open wifi netwerken waar jij even op kunt inloggen om je mail te controleren of je werk te doen. Het gevaar van dit soort open netwerken is dat ook hackers hier makkelijk misbruik van kunnen maken. Kies voor het gemak en voor je veiligheid een betrouwbare wifi oplossing van Contict, op deze manier voorkom je dat je gehackt kan worden via deze manier. Voor een klein bedrag per maand is iedereen binnen je organisatie voorzien van een goede internetverbinding.

Tip 4 gebruik het mobile device management van Contict
Stel het gebeurt je toch, een medewerker of jijzelf verliest een mobiel apparaat of het apparaat is gestolen. Dan is het wel zo prettig dat jij op afstand het toestel kan blokkeren en de data van het toestel kan wissen. Mobile device management van Contict biedt jou deze mogelijkheid aan speciaal op maat voor jouw organisatie.

Tip 5 Updates en controles uitvoeren
Om de kans op een aanval van buitenaf te voorkomen kun je zelf ook een aantal stappen ondernemen. Investeer in goede apparatuur en software. Maak duidelijke afspraken en leg vast wie welke bevoegdheden heeft binnen je organisatie en wie bij welke bedrijfsgegevens kan. Heb jij zelf geen zin om constant updates uit te moeten voeren? Contict denkt graag met je mee, met de oplossingen op het gebied van security kunnen wij jouw organisatie hier extra tegen beveiligen!

Kies vandaag nog voor het veilige werken
Ben jij benieuwd wat Contict voor jouw organisatie kan betekenen om veilig te kunnen werken? Kijk dan eens op www.contict.nl of neem direct contact op met ons via verkoop@contict.nl of tel. 0541-745150.

Contict
Geschreven door
Contict

Eerst een kop koffie drinken of een open sollicitatie? Laat je gegevens hier achter.

Nog niet op zoek naar een nieuwe baan? Maar spreekt Contict of een van onze vacatures je aan? Dat snappen we helemaal!


Komt eerst vrijblijvend een kop koffie drinken en leer onze organisatie en de mensen kennen. Laat hiernaast je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op. De koffie staat voor je klaar.


Met vriendelijke groet,


Michelle (HR adviseur)

Adviesgesprek aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter. We nemen spoedig contact met je op.

Heb jij interesse in een training op maat?

Vul hieronder je gegevens in en we nemen binnen 24 uur contact met je op om te overleggen.