scroll
Nieuws

Thuiswerken legt grote druk op beveiligingsbudget

Thuiswerken legt grote druk op beveiligingsbudget
3
min

Veel bedrijven en organisaties zien het IT-beveiligingsbudget steeds verder oplopen. De reden: steeds meer medewerkers werken vanaf verschillende plekken. Onderzoek onder meer dan 400 security officers laat zien dat de meerderheid een grote noodzaak ziet (92%) om medewerkers op afstand beter te beveiligen. Het intensiveren van de IT-beveiliging is de belangrijkste oorzaak van hun stijgende budgetten. Vooral het vervangen van wachtwoorden voor veiligere vormen van authenticatie staat hoog op de agenda van security officers.

Unified endpoint management

Op de vraag op welke IT-beveiligingsmaatregel de grootste investering zal plaatsvinden, worden unified endpoint management en biometrisch verifiëren het meest genoemd. De verwachting is ook dat het beveiligingsbudget de aankomende 12 maanden alleen maar verder zal stijgen. Dit om het massale gebruik van onbeheerde devices te beveiligen. Medewerkers proberen vanaf allerlei verschillende plekken met PC’s, laptops en smartphones toegang te krijgen tot bedrijfsdata. Wanneer je deze als werkgever niet beveiligd ben je kwetsbaar voor aanvallen en kan jouw bedrijfsdata op straat komen te liggen.

Biometrische verificatie

Phishing is een populaire vorm van internetfraude die steeds meer toeneemt. Het bestaat uit het oplichten van mensen door ze te lokken naar een valse website, die een kopie is van de echte website. Ze laten je daar bijvoorbeeld inloggen met inlognaam en wachtwoord om toegang te krijgen tot jouw gegevens. Vandaar de toegenomen interesse in biometrisch verifiëren. Met (extra) biometrische verificatie moet je namelijk verifiëren met bijvoorbeeld je vingerafdruk, irisscan of gezichtsscan. De hacker heeft deze (extra) factor niet in bezit en kan daarom geen toegang krijgen tot jouw omgeving. Biometrisch verifiëren komt ook vaak terug bij multi-factor authenticatie. Een van de beste manieren om het inloggen extra te beveiligen.

Blijven investeren in IT-security

Uit het data breach investigations rapport (2020) van Verizon blijkt dat 70% van de respondenten aangeeft dat hun investeringen op het gebied van IT-security zullen toenemen dit jaar. Zelfs 22% verwacht een zeer sterke stijging in 2021. In onze ogen is dit een noodzakelijk goed, je zet toch ook een slot op de voordeur als je niet thuis bent? Er zijn erg veel zaken die jij kan doen om kwaadwillenden buiten de deur te houden. Weet je nu niet precies wat je moet doen om jouw IT-omgeving beter te beveiligen? Laat het ons weten, wij denken graag met je mee en bieden de ondersteuning die jij zoekt.

Contict
Geschreven door
Contict

Meer weten over de mogelijkheden van IT-security voor jouw organisatie?

Neem dan geheel vrijblijvend contact op. Laten we samen op zoek gaan naar een oplossing die past bij jouw organisatie.

Contict

Contict

Het Slimme Werken

Heb jij interesse in een training op maat?

Vul hieronder je gegevens in en we nemen binnen 24 uur contact met je op om te overleggen.