scroll
Nieuws

Teams update: wat zijn de nieuwste functies?

Teams update: wat zijn de nieuwste functies?
4
min

Werk jij ook thuis? Dan ben je zeker niet de enige. In deze tijd van thuiswerken grijpen mensen massaal naar slimme tools die het mogelijk maken om effectief samen te werken met collega’s. Zelf zijn wij erg enthousiast over Microsoft Teams. En daarin staan wij niet alleen. Teams is namelijk over het verloop van weken exponentieel gegroeid. De vraag is groot en dit heeft erin geresulteerd dat Microsoft het aantal Teams gebruikers heeft zien verdubbelen.

Om al deze gebruikers een goede ervaring te bieden op het platform is Microsoft doorlopend bezig om Teams te verbeteren. Denk aan alle nieuwe functionaliteiten die de gebruikerservaring ten goede komen. We begrijpen dat je de ontwikkelingen niet elke dag op de voet wil of kan volgen. Daar zijn wij voor. Als Microsoft partner houden we alles scherp in de gaten. Daarom zetten we de meest interessante updates, nieuwe functies en veranderingen voor je op een rij.

Aanpasbare achtergronden in Teams

Met deze nieuwe functie die je kunt vinden onder de drie puntjes tijdens de videovergadering kun je een andere achtergrond kiezen, of je huidige achtergrond blurren. Binnenkort krijg je ook de mogelijkheid om zelf afbeeldingen te uploaden die je als achtergrond kunt gebruiken. Wil je hier nu al gebruik van maken? Dat kan! Nog niet in de Microsoft Teams app, maar je kunt wel jouw afbeelding neerzetten in de map: AppData\Roaming\Microsoft\Teams\Backgrounds\Uploads.

Raise hand functie

Zit je met veel mensen tegelijk in een videovergadering? Dan kunnen deelnemers binnenkort klikken op een knop met handjes erop om hun hand op te steken. De gespreksleider kan op deze manier makkelijker zien wie hij het woord kan geven tijdens het gesprek. We verwachten dat dit een wezenlijke bijdrage gaat leveren aan het structureren van grote groepsvergaderingen. Wij zijn in ieder geval al enthousiast.

3 x 3 videoweergave

Bij online vergaderingen zien we op het moment maximaal vier personen tegelijk in beeld in een 2×2 videoweergave. Het is natuurlijk zo dat wanneer je begint met praten het scherm zich automatisch aanpast aan diegene die praat. Toch is er de afgelopen tijd wat kritiek geweest op het maximale aantal van vier personen. Microsoft heeft onlangs aangekondigd dit te gaan uitbreiden naar een 3×3 videoweergave waarbij we dus 9 personen tegelijk kunnen zien. Sinds 19 mei is deze functie voor velen beschikbaar in Teams en deze zal over verloop van tijd verder worden uitgerold.

Het Teams gesprek beëindigen

Ben jij de organisator van een videovergadering in Teams? Dan kan je met één klik de vergadering handmatig beëindigen. Een prettige functie, zo weet jij namelijk dat de videovergadering niet doorloopt zonder dat jij erbij bent. Hiervoor klik je tijdens de videovergadering op de drie puntjes en vervolgens op ‘Vergadering beëindigen’.

Microsoft Whiteboard in Teams

Misschien niet de meest nieuwe functie, maar nog wel steeds erg handig: Microsoft Whiteboard. Door Whiteboard te integreren in Teams biedt je deelnemers de mogelijkheid om een bijdrage te leveren. Bijvoorbeeld tijdens een brainstorm. Je kan tekenen, aantekeningen maken of een snelle schets opmaken. Met Whiteboard laat je iedereen actief deelnemen aan het gesprek en dat is wat je wilt.

Contict
Geschreven door
Contict

Vandaag aan de slag met Microsoft Teams

Wil je meer weten of wil je voor jouw organisatie een training plannen? Laat het ons weten via onderstaande button en we nemen contact met je op.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen

Eerst een kop koffie drinken of een open sollicitatie? Laat je gegevens hier achter.

Nog niet op zoek naar een nieuwe baan? Maar spreekt Contict of een van onze vacatures je aan? Dat snappen we helemaal!


Komt eerst vrijblijvend een kop koffie drinken en leer onze organisatie en de mensen kennen. Laat hiernaast je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op. De koffie staat voor je klaar.


Met vriendelijke groet,


Michelle (HR adviseur)

Adviesgesprek aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter. We nemen spoedig contact met je op.

Heb jij interesse in een training op maat?

Vul hieronder je gegevens in en we nemen binnen 24 uur contact met je op om te overleggen.