Nieuws

Sven over zijn slimme stage bij Contict!

Sven over zijn slimme stage bij Contict!
scroll
7
min

Bij Contict geven wij aanstormend talent de mogelijkheid een kijkje te nemen in de wereld van ICT. Binnen deze dynamische industrie, die constant in ontwikkeling is, geven wij stagiaires de ruimte om zich te ontwikkelen en te kijken waar hun voorkeuren liggen. De stageperiode is de tijd van het werkveld ontdekken en het opbouwen van een netwerk. Hard werken, leren, vallen en opstaan maar ook vooral veel plezier maken! Sven vertelt over zijn stageperiode bij Contict en hoe hij Het Slimme Werken heeft ervaren.

Ik zou Contict zeker aanbevelen als slimme stageplek voor studenten. Contict geeft je als student de kans om je te ontwikkelen tot wat je zelf wil worden. Ze geven je de ruimte om je dag in te delen zoals jij dit wil.

First things first, wie ben je?

Ik ben Sven, ben 18 jaar oud en woonachtig in Almelo. Ik studeer Commerciële Economie aan het Windesheim in Zwolle. In mijn vrije tijd ben ik veel op de plaatselijke hockeyclub te vinden. Hier geef ik training, coach ik en sla ik zelf ook nog regelmatig een balletje. Naast de hockey ben ik ook regelmatig in de sportschool te vinden. In het weekend ga ik met vrienden ’s avonds de stad in of zoeken we een festivalletje op. Op dit moment loop ik stage op de afdeling sales van Contict.

Wat was je motivatie om te kiezen voor Contict?

Ik heb een jaar geleden een dag meegelopen binnen Contict, destijds om mij te oriënteren op de uitstroomprofielen van mijn studie. Deze dag is mij dermate bijgebleven dat, toen ik opzoek was naar een stagepek, ik als eerste Contict heb gemaild. Vooral de gezellige sfeer binnen het team sprak mij erg aan. De collega’s zijn heel vriendelijk tegen mij en tonen ook oprecht interesse in wat ik doe als student. Ik wordt door de medewerkers serieus genomen en dat vind ik persoonlijk erg belangrijk bij de keuze voor een stagebedrijf.

Hoe ziet jouw (ideale) werkdag eruit?

Hoe mijn werkdag er uit ziet? Ik zal je meenemen op een gemiddelde maandag bij Contict. Ik sta s ’ochtends op om mij klaar te maken voor een nieuwe week stage op de salesafdeling bij Contict. Nadat ik omgekleed ben en heb ontbeten fiets ik richting het station om de trein naar Hengelo te halen. Eenmaal in de trein scroll ik rustig door de sociale media heen tot ik aan ben gekomen bij Station Hengelo. Na een overstap reis ik, met de trein, verder naar het rustieke Oldenzaal. Bij aankomst in Oldenzaal pak ik mijn stationsfiets en fiets ik rustig naar Contict. Bij aankomst zet ik als eerst een bakkie zwart goud om goed wakker te worden. Onder het genot van een kop koffie start ik mijn werkplek op en begin ik rustig mijn mail te lezen, terwijl de ‘goeie morgens!’ je om de oren vliegen van collega’s die binnenstromen.

Dan begint de dag, allereerst wordt er ronduit gesproken over de actualiteiten en de activiteiten van het weekend. Nadat iedereen zijn zegje heeft gedaan en de sportwedstrijden van de bal op de lat tot het hoogstandje bij de zijlijn besproken zijn is het tijd om aan de slag te gaan. Allereerst staat er een vergadering op de planning. Iedereen geeft zijn bijdrage aan de vergadering en er worden afspraken gemaakt. Dan is het tijd om terug te gaan naar de werkplek en bezig te gaan met de dagelijkse werkzaamheden. Terwijl ik bezig ben met het helpen van klanten via de mail gaat de telefoon over. Het is een klant die dringend een nieuw telefoonnummer aangesloten wil hebben, op dit moment is het schakelen en moet het nummer worden aangesloten. Nadat de klant telefonisch is geholpen en het nummer in de lucht is kan ik verder met het afhandelen van de klanten via de mail. De vragen van de klanten verschillen van bestellingen tot technische vragen, hierbij is het mijn taak om de juiste mensen in te schakelen voor het oplossen van het probleem van de klant.

Nadat de klanten via de mail zijn afgehandeld is het al weer 11:00 en hoor je de eerste collega’s zich afvragen wat te gaan eten tussen de middag. Terwijl er plannen worden gemaakt voor de lunch komt er een klant binnenlopen, het is mijn taak om deze klant te woord te staan en de juiste persoon binnen de organisatie te attenderen dat zijn of haar afspraak er is. Dan slaat de klok al weer 12:00 en zit de helft van de dag er al weer op.

Tijdens het middaguur veranderd de bedrijfskantine in het tafeltennismekka van de lage landen. Er worden zinderende potjes gespeeld tussen verschillende collega’s en er wordt genoten van de lunch, waarbij wordt gesproken over de actualiteiten en de belevingen van het weekend. Na de lunch handel ik de zojuist binnen gekomen mail van klanten af en ga ik bezig voor mijn onderzoek. Er wordt tijdens de werkzaamheden gegrapt over verschillende zaken en voor ik er erg in heb is het 17:00 en tijd om de spullen in te pakken. De maandag wordt geëindigd met een leuke opmerking van een collega, waarna het echt tijd is om naar huis te gaan.

Zou je Contict aanbevelen als slimme stageplek voor studenten?

Ik zou Contict zeker aanbevelen als slimme stageplek voor studenten. Contict geeft je als student de kans om je te ontwikkelen tot wat je zelf wil worden. Ze geven je de ruimte om je dag in te delen zoals jij dit wil. Daarbij geeft Contict je de ruimte om fouten te maken en hiervan te leren.

Contict waardeert ook jou interesses en initiatieven en je krijgt als student ook de ruimte om deze uit te werken. Maar het belangrijkste is dat je bij Contict in een gezellig team komt met collega’s die jou als student respecteren en je graag willen helpen om beter te worden in hetgeen wat jij doet. Een echte aanrader dus!

Wil jij ook een leuke en uitdagende stageplek? Check bij interesse onze vacaturepagina en neem eens contact op voor een kopje koffie!

Contict
Geschreven door
Contict