Nieuws

Relax!

Relax!
scroll
11
min

Na inspanning komt ontspanning en de tijd van relaxen is bijna aangebroken! Met het Slimme Werken proberen wij je elke dag optimaal te ondersteunen op het gebied van ICT. Dat doen we met plezier! Zo kun je zorgeloos aan het werk én straks relaxed de zomer in. Zijn er nog zaken die slimmer kunnen voordat je vakantie aanbreekt? Vertel het ons… Of nee, daag ons uit! Dan zorgen we er samen voor dat je met behulp van de juiste oplossingen optimaal kunt relaxen deze zomer! Dat is fijn, want daardoor voel je je ontspannen, fit, energiek en blijf je gezond! Om jou alvast te helpen relaxen geven wij je 10 Slimme Werken Relax Tips zodat jij zorgeloos tot rust kunt komen.

Tip 1: Stel je zakelijke e-mail goed in en laat deze het werk doen!

Iedereen heeft andere wensen in hoe hij/zij bereikbaar wil zijn. Wil je onbezorgd relaxen en geen mail ontvangen? Zorg dan voor een ‘out of office assistent’ en laat diegene die je mailt duidelijk weten dat je afwezig bent en wanneer de lezer een reactie kan verwachten. Zoals bijvoorbeeld: ‘Wegens afwezigheid van 1 tot 15 augustus kan ik uw e-mail niet persoonlijk beantwoorden. Om u van dienst te kunnen zijn kunt u contact opnemen met mijn collega ………. via tel. nummer …………. of per e-mail ……………’. Krijg je dagelijks e-mails die niet kunnen wachten? Zorg er dan voor dat deze automatisch worden doorgestuurd naar je aanwezige collega.

Tip 2: Is je smartphone al klaar voor vakantie?

Wil jij op vakantie altijd voldoende batterijcapaciteit hebben om gebruik te kunnen maken van Netflix, Spotify, Google maps etc.? Zorg er dan voor dat je een powerbank meeneemt! Deze zorgt al snel voor een verdubbeling van de batterijcapaciteit. Ga je op vakantie met de auto? Dan is het fijn om een usb-auto oplader te hebben. Daarnaast is het altijd handig om een back-up te maken van je smartphone-gegevens. Niet alleen omdat je meer risico loopt je smartphone kwijt te raken maar ook om extra ruimte vrij te maken voor al die mooie vakantie kiekjes! Installeer voor de handigheid ook een vertaal-app op je telefoon. Niet alle mensen spreken de Engelse wereldtaal even goed, erg zinvol als jij de campingeigenaar kunt uitleggen wat je bedoelt.

Tip 3: Een veilige vakantie voor je computer

Het digitale tijdperk zou het digitale tijdperk niet zijn als je laptop of tablet niet meegaan. Normaliter zit je thuis of op je werk op een netwerk met goede beveiliging. Dit is op vakantie wel eens anders! Je gaat hier gebruik maken van vreemde Wi-Fi netwerken en hiermee stel je jezelf bloot aan beveiligingsrisico’s. Om je computer zo goed mogelijk te beschermen tegen invloeden van buitenaf dien je op een aantal zaken goed te letten. Zorg voor de meest recente update van je antivirus software en houd deze te allen tijde ingeschakeld. Maak zoveel mogelijk gebruik van bekende en beveiligde WLAN’s.  Zoals die van het restaurant of het hotel waarop je op dat moment bent. Maak vóór vertrek ook een back-up van je data via een externe harde schrijf of online software. Op deze manier weet je in ieder geval dat je direct weer over je gegevens kunt beschikken op het moment dat je thuis bent! Op deze manier kan jij relaxen zonder dat hackers, malware en andere ongewenste software jou het leven moeilijk maken.

Tip 4: Slim bereikbaar met vast-mobiel integratie

Maak je al gebruik van onze Contict Vast-mobiel koppeling? Door een vast-mobiel koppeling te gebruiken kan je naast je mobiele telefoon ook je vaste telefoon opnemen met je GSM. Erg handig om je vaste en mobiele communicatie te integreren, dit zorgt er immers voor dat je altijd en overal bereikbaar bent. Alhoewel, op het moment dat jij aan het relaxen bent tijdens je vakantie kunnen wij ons voorstellen dat je zakelijk niet bereikbaar wilt zijn. Zorg er dan voor dat je het zakelijke nummer doorschakelt naar een voicemail met afwezigheidsmelding of naar een collega. Zo blijf jij namelijk wel bereikbaar op je mobiele nummer voor familie, vrienden en andere relaties!

Tip 5: Let op je dataverbruik

Ongemerkt gebruik je soms redelijk wat data wanneer je een onbeperkte databundel hebt. Bij providers als KPN en T-Mobile hoef je daar op vakantie, sinds de introductie van Roam Like At Home, niet meer op te letten. Je gebruikt namelijk je mobiele abonnement zoals je dat in Nederland gewend bent, zonder extra kosten. Heb je een onbeperkte bundel afgesloten? Dan kan deze toch beperkingen hebben! Deze zijn ingesteld om misbruik te voorkomen en wordt ook het wel Fair Use Policy genoemd. Blijf daarom op je dataverbruik letten, want het streamen van video’s etc. kosten nu eenmaal veel data. Ga je buiten de EU op vakantie? Sluit dan van te voren een bel- en databundel af, zo houd je grip op de kosten en voorkom je een hoge rekening achteraf.

Tip 6: Verminder het energieverbruik van je Smartphone

Check in je instellingen welke applicaties de grote boosdoeners zijn als het gaat om accugebruik. Probeer het gebruik van deze apps te beperken als je de batterij wilt sparen. Je kunt ook de helderheid van het scherm verlagen of deze op automatisch zetten. Daarnaast is handig om een kort tijdsbestek voor je automatisch schermvergrendeling te kiezen. Het ontvangen van meldingen vraagt ook een hoge batterijconsumptie. Denk aan chats van whats-app groepsgesprekken, bij elke melding zal je scherm aangaan en dat kost energie. Zet deze meldingen dus uit! Bescherm je smartphone bovendien tegen hoge temperaturen op vakantie. Want bij hoge temperaturen vermindert de bruikbare capaciteit op de lange duur extra snel. Ten slotte, is het inschakelen van de batterijbesparingsfunctie de meest eenvoudig manier om zuinig om te gaan met het energieverbruik van je smartphone.

Tip 7: Check Tripadvisor en sla alle hotspots op in Google maps

Lees jij ook wel eens een reisgids, blog of praat jij wel eens met andere reizigers en ben jij benieuwd wat er allemaal interessant is om te bezoeken? Neem dan eens een kijkje op Tripadvisor en ontdek wat de leukste hotspots zijn van je vakantiebestemming. Van restaurant tot bezienswaardigheid, markeer ze allemaal op de kaart van Google maps. Zo zie jij in één oogopslag welke zaken je met elkaar kunt combineren. Of wanneer je toevallig in de buurt bent, dat ene leuke (goed aangeschreven) restaurant kan meepikken. Ben je onderweg niet altijd ‘online’? Zorg er dan voor dat je het gebied waar jij je bevindt inlaadt op je telefoon wanneer je nog online bent. Zo kun jij offline gebruik maken van Google maps en weet je altijd de weg!

Tip 8: Scan een tekst met Google Translate

Dat we teksten kunnen vertalen met Google Translate dat weet iedereen inmiddels wel. Maar wist je ook dat je tekst kunt scannen met je smartphone om deze in één keer te vertalen? Je download de Google translate app en gebruikt de camera van je smartphone om te scannen. Erg handig wanneer je een verpakking, menukaart op het terras of medicijndoosje wilt vertalen vanuit een taal die vreemd voor je is.

Tip 9: Ik ga op reis en neem mee..

Het is heerlijk om op reis te gaan. Maar welke tech neem je nu allemaal mee op die ene stedentrip of vakantie? Als eerste, neem altijd de juiste kabels mee! Te denken aan kabels voor je draadloze koptelefoon, mobiel en speakerbox. Zo kan jij al je accessoires opladen en op elkaar aansluiten. Een ander handigheidje om mee te nemen is een USB-stekker met meerdere poorten. Want grote kans dat jouw hotelkamer maar één stopcontact heeft en ook nog eens op een onbereikbare plek achter het nachtkastje. Dit terwijl jij s ’nachts toch graag je smartphone, smartwatch en wat andere accessoires wilt opladen. Met de aanschaf van een USB stekker met meerdere poorten is dit probleem eenvoudig en snel ondervangen. Let op: neem een universele reisstekker meer, niet elk land heeft het stopcontact zoals we dat in Nederland gewend zijn!

Tip 10: Houdt het vakantiegevoel zo lang mogelijk vast!

Eenmaal terug op kantoor is het verleidelijk direct te beginnen met het wegwerken van al die opgestapelde mail. Dit zorgt er meestal voor dat je vakantiegevoel snel weer verdwijnt en dat is jammer. Probeer die positieve energie dus zo lang mogelijk vast te houden. Kijk dus even terug en evalueer. Waar sta ik nu en welke doelstellingen heb ik begin dit jaar gesteld? Probeer deze zo passend mogelijk te maken. Zo creëer je meer overzicht en leg je de focus op zaken die echt een bijdrage leveren aan het behalen van je doelen. Maar vooral belangrijk; houdt leuke plannen in het vooruitzicht, zowel op korte als lange termijn! In de vakantie ben je namelijk heel ondernemend, en die leuke momenten lever je daarna weer in voor verplichtingen. Als je leuke dingen blijft plannen houd je het vakantiegevoel langer vast en krijg je meer positieve energie. Als laatste is het ook leuk om een fotoboek te maken of tijdens je reis een logboek bij te houden via een applicatie als Polarsteps. Dit zorgt ervoor dat je extra lang kan nagenieten.

Contict
Geschreven door
Contict

Wil jij ook relaxen?

Met het slimme werken proberen wij onze klanten elke dag optimaal te ondersteunen op het gebied van ICT. Zo kun je zorgeloos aan het werk én straks relaxed de zomer in. Laat ons weten welke zaken bij jouw organisatie slimmer kunnen.. dan zorgen we er samen voor dat je met behulp van de juiste oplossingen optimaal kunt relaxen deze zomer!

Jimmy Bonnes

Jimmy Bonnes

Accountmanager