scroll
Nieuws

Nieuwsupdates Microsoft 365 | oktober 2021

Nieuwsupdates Microsoft 365 | oktober 2021
6
min

Graag brengen wij jullie, als Microsoft 365 gebruikers, op de hoogte van de nieuwste Microsoft releases. In dit artikel gaan we verder in op de Microsoft updates van oktober. Een aantal updates zijn inmiddels al live, hier kan dan ook al direct gebruik van worden gemaakt. Voor sommige updates zal de uitrol een langere periode in beslag nemen. Het kan daardoor voorkomen dat een aantal gebruikers al wel gebruik kunnen maken van een nieuwe functionaliteit en andere gebruikers nog niet.

Afbeeldingstags in Sharepoint

Wanneer afbeeldingen in SharePoint worden geüpload, wordt er automatisch een kolom met de naam Tags gemaakt. Deze beschrijvende labels zorgen voor een betere vindbaarheid van afbeeldingen in SharePoint. Met deze nieuwe update wordt er een nieuwe bewerkbare kolom genaamd: afbeeldingstags. Vervolgens worden deze afbeeldingstags toegevoegd aan de documentenbibliotheken in SharePoint. Gebruikers kunnen met deze nieuwe update handmatig tags toevoegen of verwijderen uit deze kolom. Wanneer bibliotheekweergaven nog een oude kolom bevatten, zal deze verdwijnen uit de weergave en moet de nieuwe kolom handmatig worden toegevoegd.

Fluid live componenten in Teams chat

Met deze release is het mogelijk voor eindgebruikers om een bericht in Teams-chat te verzenden met een tabel, actie-item of een lijst die door iedereen in de chat kan worden bewerkt. Het voordeel van Fluid-componenten is, dat gebruikers makkelijker ideeën kunnen delen en beslissingen kunnen maken zonder een vergadering in te plannen. Deze nieuwe functionaliteit zal aan het einde van deze maand worden gelanceerd.

Nieuwe standaardinstellingen bij het openen van Office-bestanden

Met deze nieuwe functie is het mogelijk om een standaardinstellingen te gebruiken voor zowel de webversie als de desktop app van Teams. Deze standaardinstellingen kunnen worden ingesteld voor het openen van Office-bestanden (Word, Excel en Powerpoint), die in Teams worden gedeeld. De update zal begin deze maand worden gelanceerd. Let op: deze instelling kan alleen worden geselecteerd vanaf een officeversie 16.

PowerPoint Live in Teams: diavertaling

Met deze functie voor diavertaling kunnen alle deelnemers van een PowerPoint Live vergadering in Teams, de tekst vertalen naar een taal naar keuze. Deze nieuwe update is live sinds eind juli. Deelnemers aan de vergadering zien de functie voor diavertaling wanneer de presentator PowerPoint Live gebruikt in een Teams-vergadering. Elke deelnemer aan de vergadering kan de inhoud van de diavoorstelling converteren naar een van de volgende talen: Arabisch, Frans, Iers, Russisch, Chinees, Duits, Italiaans, Spaans, Grieks, Japans, Thais, Nederlands, Hebreeuws, Koreaans, Turks, Engels, Hindi en Portugees.

Naamgevingsconventie koppelen tussen Teams-kanalen en bijbehorende SharePoint-mappen

Deze nieuwe release zorgt ervoor dat wanneer in een Teams-kanaal een naamswijziging wordt aangebracht, deze wijziging tegelijkertijd wordt doorgevoerd in de bijbehorende SharePoint-map. Deze nieuwe functie is beschikbaar voor alle standaard- en privékanalen, die na de uitrol van deze update van naam zijn gewijzigd. Voor verouderde Teams-kanalen die vóór deze release zijn hernoemd, verandert de ervaring niet. Wanneer de naam van een verouderd kanaal na deze release wordt gewijzigd, wordt tegelijkertijd de naam van de bijbehorende SharePoint-map gewijzigd. Wanneer je een kanaal een andere naam geeft, dan geeft de nieuwe mapnaam alleen dezelfde naam weer in de bijbehorende OneDrive-synchronisatie cliënt. Wel gebeurt dit alleen als de hele documentbibliotheek is gesynchroniseerd. Wanneer alleen de kanaalmap is gesynchroniseerd dan wordt de nieuwe naam niet weergegeven in de OneDrive-synchronisatieclient.

Nieuwe SharePoint-hub met hubkoppelingen

Met deze nieuwe functierelease wordt de mogelijkheid toegevoegd om een SharePoint-hubsite aan een andere hubsite te koppelen. Hiermee kan je zoekresultaten uitbreiden over meerdere hubs in jouw organisatie. Het wordt voor gebruikers makkelijker om inhoud te vinden bij het zoeken op sites die in verband staan met de bijbehorende hubs. SharePoint-beheerders kunnen hubs koppelen aan andere hubs in het SharePoint-beheercentrum. Door hubs te koppelen zullen er geen visuele wijzigingen in de gebruikerservaring optreden, behalve wanneer je naar inhoud zoekt. Wanneer je als gebruiker naar inhoud zoekt, krijg je een pad te zien.  Dit pad geeft de naam weer van de hubsite waar de inhoud zich bevindt.

Nieuwe pagina met zoekresultaten in Teams

In de desktop app van Teams wordt er binnenkort een nieuwe zoekmethode gelanceerd. Hierdoor wordt het eenvoudiger om berichten, mensen, antwoorden en bestanden te vinden. Op deze verbeterde pagina met zoekresultaten kan je: betere context, snellere resultaten, verbeterde filtermogelijkheden met AI en inhoud vinden. Deze resultaten zijn gebaseerd op de data waarmee je het meest in Teams en andere Microsoft 365-services werkt. Als user maak je kennis met deze nieuwe ervaring in Teams wanneer je gebruik maakt van de zoekfunctionaliteit.

LinkedIn-integratie met de Microsoft 365-profielkaart

Met deze nieuwe update hoef je niet langer LinkedIn aan jouw Microsoft 365-account te koppelen, om LinkedIn-informatie op de profielkaart van Outlook in te zien. Het e-mailadres van een contactpersoon wordt namelijk met deze update automatisch naar LinkedIn verzonden, om zo te zoeken naar een overeenkomstig profiel. Wanneer er een overeenkomst wordt gevonden, wordt alle openbare basisinformatie overgenomen op de Microsoft 365-profielkaart. Deze functie zal naar verwachting eind december live zijn.

Contict
Geschreven door
Contict

Benieuwd wat Contict voor jouw organisatie kan betekenen?

Neen dan contact op via de button hiernaast!

Contict

Contict

Het Slimme Werken

Eerst een kop koffie drinken of een open sollicitatie? Laat je gegevens hier achter.

Nog niet op zoek naar een nieuwe baan? Maar spreekt Contict of een van onze vacatures je aan? Dat snappen we helemaal!


Komt eerst vrijblijvend een kop koffie drinken en leer onze organisatie en de mensen kennen. Laat hiernaast je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op. De koffie staat voor je klaar.


Met vriendelijke groet,


Michelle (HR adviseur)

Adviesgesprek aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter. We nemen spoedig contact met je op.

Heb jij interesse in een training op maat?

Vul hieronder je gegevens in en we nemen binnen 24 uur contact met je op om te overleggen.