scroll
Nieuws

5 tips om je bedrijf beter te beveiligen met Microsoft 365

5 tips om je bedrijf beter te beveiligen met Microsoft 365

Elke onderneming heeft doelen. Of deze zich nu richten op efficiëntie, groei of bedrijfsresultaat. Er blijven beveiligingsrisico’s bestaan die jouw bedrijfsdoelen in gevaar brengen. Dit wil je voorkomen. Daarvoor bestaan effectieve tools die ervoor zorgen dat jouw bedrijf zowel productief als veilig blijft. En dat is wat je wilt. In deze blog geven wij je 5 tips om je bedrijf met Microsoft 365 beter te beveiligen.

Tip 1: Bescherm je data op alle apparaten

Jij, maar ook je collega’s werken op allerlei verschillende apparaten. Laptops, PC’s, smartphones en ga zo maar door. Het kan voorkomen dat iemand een apparaat verliest of dat deze wordt gestolen. Hoe ga je hiermee om? Heeft de persoon die op dat moment jouw device in bezit heeft dan ook direct toegang tot je bedrijfsinformatie? Microsoft 365 helpt jouw data veilig te houden. Want met Microsoft 365 beheer jij toegang. Zo beschik jij onder meer over de volgende veiligheidsmaatregelen:

  • Mobiel apparaatbeheer (MDM) van Intune, dit zorgt ervoor dat mobiele apparaten actueel zijn en veilige toegang tot e-mail, documenten en andere middelen hebben.
  • Wordt een device gestolen of is deze verloren? Op afstand data wissen behoort tot de mogelijkheden. Verlaat een medewerker het bedrijf? Dan wis je enkel de bedrijfsdata van het device en blijft persoonlijke data bewaard.
  • Met Microsoft 365 stel je voor iedereen en elk apparaat een beveiligingsbeleid in om data te classificeren op beschermingsniveau.

Tip 2: Bescherming tegen bedreigingen van buitenaf

Bedreigingen van buitenaf, we kennen ze allemaal: phishing, malware, ransomware en ga zo maar door. Microsoft 365 verbetert je beveiliging met clouddiensten die je beschermen tegen dit soort zaken. Dit gebeurt onder meer met Advanced Threat Protection (ATP). Een soort van e-mailfilter die doorlopend jouw inkomende mail scant op virussen en malware. Daarnaast is ook Windows Defender een belangrijke stok achter de deur. Deze beveiliging, die wordt afgedwongen op alle PC’s met Windows 10, zorgt voor bescherming van je apparaten tegen virussen, malware en spyware. Kortom, jij hebt er geen omkijken meer naar.

Tip 3: Data veilig gebruiken en bewaren

Heb jij een oud project nodig waar je weer mee aan de slag moet? Met onbeperkte Cloud archivering en ingericht bewaarbeleid kan jij al jouw bedrijfsdata voor de lange termijn op een veilige manier bewaren. Ook vanwege wet- en regelgeving zal je verschillende data moeten bewaren. Met Exchange online archiving ondervang je dit. Denk aan het bewaren van e-mails, documenten en andere informatie. Ook de inhoud van Microsoft Teams, SharePoint en OneDrive kan gemakkelijk worden bewaard.

Tip 4: Data classificeren en lekken voorkomen

Je bedrijfsdata beschermen door documenten en e-mails te classificeren, labelen en beveiligen. Ook dat is wat Microsoft 365 jouw organisatie brengt. Microsoft 365 maakt het makkelijk om beleid voor preventie van dataverlies op te stellen. Gevoelige informatie kan hiermee worden herkend, bewaakt en afgeschermd. Denk aan BSN’s, creditcard informatie en ga zo maar door. Bovendien voldoe je vele malen gemakkelijker aan compliance vereisten die tegenwoordig gelden.

Tip 5: Maak gebruik van alles wat Microsoft 365 te bieden heeft

Wist je dat 58 procent van de cyberaanvallen MKB-bedrijven treft? Niet geheel verwonderlijk, daar zij vaak de organisaties zijn die de zaken op het gebied van ICT-security niet op orde hebben. Jij wilt toch ook een gerust gevoel en geen omkijken hebben naar de beveiliging van je ICT-omgeving? Dan is Microsoft 365 het antwoord.

Wil je overal kunnen werken alsof je op kantoor zit, met alle gewenste applicaties en data beschikbaar. Maar ook zeker weten dat dit veilig gebeurt? Vraag ons naar een Contict 365 demo, dan kijken we samen hoe we jouw ideale werkdag kunnen uittekenen.

Contict
Geschreven door
Contict

Een Contict 365 demo: vraag ‘m vandaag nog aan

Wil je meer weten of met eigen ogen zien wat Contict 365 voor jouw organisatie kan betekenen? Laat het ons weten via onderstaande button en we nemen contact met je op.

Contict

Contict

Het Slimme Werken