scroll
Nieuws

Met afstand dichtbij

Met afstand dichtbij

De 1,5 meter-samenleving toolkit aanvragen

 

We leven in een bijzondere tijd, waarin een 1,5 meter-samenleving steeds meer onvermijdelijk lijkt. Het liefst staan we op een moment als dit hand in hand, zodat we hier samen bovenop komen. Helaas kunnen én mogen wij dit (nog) niet doen.

Wat we wel kunnen doen, is er samen het beste van maken. Positief en gezond blijven. En ons zo goed mogelijk voorbereiden op een samenleving waarin we 1,5 meter afstand houden van elkaar. Hierin denken we graag mee en ondersteunen we jouw organisatie waar mogelijk. Dit doen we graag met onze 1,5 meter-samenleving toolkit. Vol met handige items om jouw ICT, kantoorpand en de mensen daarin helemaal klaar te stomen voor een 1,5 meter-samenleving. Iets voor jouw organisatie? Vraag ‘m dan vandaag nog aan.

Tips voor jouw ideale werkdag in de 1,5 meter-samenleving

Om van jouw werkdag in de 1,5 meter-samenleving een ideale werkdag te maken, hebben wij nog enkele handige tips voor je op een rij gezet:

  • Probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van eigen werkplekken met eigen hardware. Bij flexplekken weet je niet wie er waar gezeten heeft, laat staan met wie hij of zij in contact is geweest.
  • Voorkom volle kantoorpanden. Probeer, indien mogelijk, thuis te werken en let in ieder geval goed op de bezettingsgraad binnen de kantoormuren van jouw organisatie. Maak ook nuttig gebruik van grote ‘algemene’ ruimtes, omdat je hier goed de afstand tussen collega’s kunt bewaren.
  • Online samenwerken, chatten, virtueel bestanden delen, online bellen en ga zo maar door. Binnen Microsoft Teams beschik jij over al deze functies. Het maakt jouw werk – en dat van je collega’s – een stuk eenvoudiger, dus maak snel gebruik van de mogelijkheden. Tip: een online vrijdagmiddagborrel met je collega’s is ook erg leuk. Doen we zelf ook! Bekijk hier alles wat je moeten over Microsoft Teams.
  • Nu thuiswerken als gevolg van de coronacrisis in veel bedrijven noodzakelijk is geworden, is het belangrijk dat je jouw collega’s of medewerkers van een thuiswerkplek voorziet. Zo kunnen ze hun werk effectief blijven uitvoeren. Wij hebben een zeer voordelige totaalaanbieding voor je samengesteld. Interesse? Check onze aanbieding hier en laat het ons weten.
  • Even pauzeren? Heerlijk! Probeer wel afstand te houden en pauzeer eventueel in shifts.
  • Hoe reis jij naar je werk? Op de fiets is natuurlijk erg gezond, maar houd afstand en mijd de slipstream van je voorganger. Probeer daarnaast het openbaar vervoer te vermijden.
  • Plaatsonafhankelijk werken is nu actueler dan ooit. Beschik jij (nog) niet over een goede en veilige Cloud werkplek voor jou en je collega’s? Nu is het juiste moment om te profiteren. Check hier Contict 365.
  • Denk aan de afstandsregels bij het koffiezetapparaat, de printer etc. Maar ook het reinigen van deze apparatuur na gebruik. Wellicht is dit ook een goede plek om een van onze 1,5 meter posters op te hangen?
  • Maak geen gebruik van een centrale garderobe of kapstok. Ook middels je kleding kan je het virus overdragen. Neem jassen, vesten, mantels of colberts mee naar je eigen werkplek.
  • Spreek elkaar ook aan op onderschatting of gevaarlijk gedrag en probeer eenrichtingsverkeer mogelijk te maken bij trappen en gangen. Spreek dit goed met elkaar af.

Tips om te ondernemen op 1,5 meter afstand

Daarnaast houden wij de aankomende tijd extra tips van ondernemers bij, opgehaald bij verschillende organisaties. Om in deze bijzondere tijd van elkaar te leren. Als laatste wensen we jou en je collega’s al het goeds toe. Nu en in de aankomende periode. Laten we samen positief, slim en gezond blijven.

Tip 1 van Kroeze Interieur:

Speciaal voor de horecabranche kan het een interessante optie zijn om van plexiglas een afscheiding tussen tafels te maken. Deze is daarnaast helemaal te designen in de huisstijl van jouw horecaonderneming. Fantastisch toch?

Tip 2 van VDL ETG Almelo:

De deurklink is binnen je kantoorpand toch een van de plekken die het meest wordt aangeraakt door medewerkers. Je wilt dit natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen. Daarom heeft VDL de hands-free deuropener geïntroduceerd binnen hun kantoorpand. Deuren zijn door het gebruik van je arm open te maken. Een slimme manier om verspreiding te voorkomen.

Tip 3 van Kleventa:

Moet je naar de toilet? Voordat je de deur naar de toilet opendoet, eerst even je handen wassen voor je door de deur gaat.

Tip 4 van Ambiq:

Kom je het kantoor binnen? Dan laten we eerst de bezoekers allemaal verplicht de handen wassen.

Tip 5 van Bauhuis Machinefabriek:

Breng koffie rond in recyclebare bekers om het lopen door het pand te beperken. De keuze voor recyclebare bekers in plaats van koffiekopjes is gemaakt om het doorgeven van de kopjes onder collega’s en klanten zoveel mogelijk te beperken.

Tip 6 van Graf Holland:

Hang bij elke ruimte op hoeveel personen in die specifieke ruimte mogen plaatsnemen.

Tip 7 van VSW expeditie:

Heb je veel internationale klanten of personeel? Hang dan de richtlijnen in meerdere talen op zodat ze voor iedereen duidelijk zijn.

Contict
Geschreven door
Contict

De 1,5 meter-samenleving toolkit: vraag ‘m vandaag nog aan.

Laat je gegevens achter via bovenstaand formulier en we nemen snel contact met je op.

Contict

Contict

Het Slimme Werken

Heb jij interesse in een training op maat?

Vul hieronder je gegevens in en we nemen binnen 24 uur contact met je op om te overleggen.