scroll
Nieuws

Mobile Device Management

Mobile Device Management
5
min

Het gebruik van mobiele devices binnen organisaties zit nog steeds in de lift. Des te meer uitdagingen in het beheer en de beveiliging daarvan. Een term die we hierbij steeds vaker voorbij zien komen is mobile device management. Maar wat is mobile device management en waarom heb ik dit nodig? Met mobile device management (MDM) beheer je alle mobiele apparaten die binnen je organisatie in omloop zijn. Het is mogelijk om vanaf één centraal punt de mobiele omgeving van je werknemers effectief te beheren, installeren en beveiligen. Kortom, het geeft je grip op de bedrijfsgegevens aanwezig op al die mobiele devices binnen je organisatie waarvan het aantal zo exponentieel hard groeiende is. Komt het nog niet uit eigen initiatief? Dan is het wel de AVG wet die je aanzet om actie te ondernemen! Met mobile device management van Contict bieden wij de uitkomst.

Wat speelt er op het gebied van mobiele beveiliging?

De tijd dat ICT-beheerders allerlei beperkingen opleggen aan het zakelijk gebruik van mobiele devices is niet meer. Reden hiervoor is dat medewerkers tegenwoordig eenvoudig gebruik willen blijven maken van hun mobiele apparaat. Zowel op het werk als in privésferen. De BYOD (Bring Your Own Device) regeling die veel organisaties hanteren maakt het er niet makkelijker op. Vooral omdat dit ICT-concept, waarbij apparaten professioneel en privé worden gebruikt, gevoelig is voor cyberaanvallen.

Bovendien gelden er binnen organisaties andere normen voor privacy en beveiliging dan bij privégebruik. Een groeiende aandacht voor wet- en regelgeving omtrent beveiliging en privacy ligt hieraan ten grondslag. Denk bijvoorbeeld aan de algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Doel hiervan is om de bescherming van het vrije verkeer van gegevens te waarborgen in de huidige digitale wereld.

Veel organisaties hebben een beleid op het gebied van beveiliging en privacy van gegevens dat (nog) niet op één lijn zit met de vastgestelde eisen door overheden. Vaak is er wél een beleid opgesteld voor het gebruik van laptops van de zaak, maar is er niet nagedacht over tablets en smartphones. Devices waar toch veel bedrijfsgegevens mee worden uitgewisseld. Met als gevolg grote gaten in de informatiebeveiliging van je organisatie. Terwijl dit toch juist noodzakelijk is. Want jij wil gevoelige informatie omtrent je onderneming toch ook binnen veilige muren houden? Mobile device management biedt hierin het vangnet waarin optimale beveiliging en beheer gegarandeerd kan worden.

Waarom mobile device management?

In de tijd waarin talloze bedrijven ten prooi vallen aan cyberaanvallen is het belangrijk de touwtjes stevig in handen te houden. Ieder jaar worden er nieuwe records genoteerd omtrent de toename in malware en worden er hoge boetes opgelegd aan organisaties die privacygevoelige data niet goed beschermen. Door middel van mobile device management ondervang je deze problemen en stroomlijn je de configuratie van de mobiele omgeving van je medewerkers. Allemaal binnen één eenvoudig te beheren oplossing. Dit geeft je rust, brengt gemak en bespaart je tijd!

De voordelen van mobile device management

Mobile device management zorgt ervoor dat je alle mobiele devices zoals tablets, smartphones en laptops kunt beheren vanuit één beheerportal. Als we de voordelen kort gaan samenvatten komen we bij de volgende:

  • Belangrijke documenten kunnen veilig en versleuteld worden verstuurd. Bedrijfsdata wordt enkel toegankelijk gemaakt voor devices die zijn geregistreerd in het beheerportal. Jij bepaald welke apps en websites je werknemers juist wel of niet mogen gebruiken. Zowel online als offline. Bij diefstal of verlies is er de mogelijkheid om devices te vergrendelen of (gedeeltelijk) te wissen.
  • Medewerkers kunnen zelf het type device en besturingssysteem kiezen. Ze kunnen gaan en staan waar ze willen zonder dat bedrijfsinformatie op straat komt te liggen. Kortom, een prettige gebruikservaring voor je medewerkers en jij beveiligt en beheert je bedrijfsinformatie binnen één slimme oplossing.
  • Nieuw aangeschafte toestellen maak je snel en eenvoudig gebruiksklaar. De e-mail, Wi-Fi en goedgekeurde apps kunnen geïnstalleerd worden en bestaande systemen worden geïntegreerd met mobile device management. Door middel van een eigen corporate App store zet je aanbevolen applicaties klaar voor je medewerkers en kun je veilig en eenvoudig content ‘pushen’ naar geselecteerde devices binnen je organisatie.

Heb je specifieke wensen of wil je meer weten over de mogelijkheden van mobile device management voor jouw onderneming? Neem dan eens contact op voor een kopje koffie en laat het ons weten. Wij verzorgen graag een maatwerk oplossing binnen jouw organisatie.

Jan Jaspers
Geschreven door
Jan Jaspers

Hoe wil jij bereikbaar zijn?

Iedereen heeft andere behoeftes als het gaat om het optimaliseren van bedrijfsprocessen, maar ook op de manier dat medewerkers graag willen werken. Laten we samen op zoek gaan naar een oplossing die past bij jouw organisatie. Je kunt gemakkelijk een afspraak maken of bellen met ons via de knop hiernaast.

Jan Jaspers

Jan Jaspers

Accountmanager

Eerst een kop koffie drinken of een open sollicitatie? Laat je gegevens hier achter.

Nog niet op zoek naar een nieuwe baan? Maar spreekt Contict of een van onze vacatures je aan? Dat snappen we helemaal!


Komt eerst vrijblijvend een kop koffie drinken en leer onze organisatie en de mensen kennen. Laat hiernaast je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op. De koffie staat voor je klaar.


Met vriendelijke groet,


Michelle (HR adviseur)

Adviesgesprek aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter. We nemen spoedig contact met je op.

Heb jij interesse in een training op maat?

Vul hieronder je gegevens in en we nemen binnen 24 uur contact met je op om te overleggen.