Nieuws

Maak vóór het eind van dit jaar nog gebruik van Apple’s vervangingsprogramma

Maak vóór het eind van dit jaar nog gebruik van Apple’s vervangingsprogramma
3
min

In deze laatste weken van het jaar vervangt Apple nog accu’s van bepaalde iPhones met flinke korting. Je hebt nog maar een aantal weken om te controleren of jouw toestel hiervoor in aanmerking komt en het goedkopere tarief te betalen. In dit artikel leggen we je uit welke toestellen in aanmerking komen en wat de reden is voor het reparatieprogramma.

Sinds de iPhone 6 heeft Apple software-updates uitgevoerd waarmee de kracht van je accu aanzienlijk daalt. Apple heeft dit destijds met goede bedoelingen gedaan, het idee hierachter was dat de gebruiker langer gebruik kon maken van zijn toestel met één acculading. Zodra de accu vervangen is krijgt het toestel zijn oorspronkelijke kracht terug. Apple biedt je tot eind dit jaar extra goedkoop de optie aan om je accu te vervangen. De toestellen die er voor in aanmerking komen zijn de:

  • iPhone 6(s), en de 6(s) plus
  • iPhone SE
  • iPhone 7 (plus)
  • iPhone 8 (plus)
  • iPhone X

Wat zijn de kosten voor het vervangen?

Tot eind dit jaar betaal je €29,- voor het vervangen van je accu bij Apple. Normaal gesproken zitten de kosten voor het vervangen van een batterij op €89,-. Vanaf 2019 ga je de oorspronkelijke tarieven betalen voor het vervangen van de accu. Let op; je kunt eenmaal gebruik maken van het ‘speciale’ tarief. Heb je hier al een keer gebruik van gemaakt, dan vervalt dit.

Waarom moet ik betalen?

De reden dat er betaalt moet worden voor de accu is het feit dat er geen sprake is van een productiefout. Batterijen zijn over het algemeen gevoelig voor slijtage. Ook bij andere apparaten is dit het geval. Het feit dat de accu in de loop der tijd door normaal gebruik ook slijt is de reden dat de gebruiker alsnog zelf een deel moet betalen. Maar door de softwarefout die wel bij Apple ligt komt het bedrijf de gebruiker tegemoet.

De mogelijkheden

Naast het officiële Apple programma heeft Contict zelf een samenwerking met Setso Oldenzaal. Via deze weg kunnen we je ook de mogelijkheid bieden om het toestel te laten repareren. Houd hierbij wel rekening met het feit dat de kosten en voorwaarden verschillen. Het voordeel voor jou is hierbij dat jij je toestel niet kwijt bent. Wil jij meer weten over de mogelijkheden voor jouw toestel? Neem dan contact op met ons via verkoop@contict.nl en omschrijf hierin zo duidelijk mogelijk je probleem en je type toestel.

Contict
Geschreven door
Contict

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen