scroll
Nieuws

Hoe je met Microsoft 365 de productiviteit van je organisatie kan verhogen

Hoe je met Microsoft 365 de productiviteit van je organisatie kan verhogen

Naast Office 365 is sinds enige tijd ook Microsoft 365 op de markt. Wat is dit precies voor een product en waarom zet ’s werelds grootste techgigant zo stevig in op deze abonnementsformule? In dit blogartikel geven we antwoord op de belangrijkste vragen.

Wat is Microsoft 365?

Microsoft 365 is sinds de zomer van 2017 verkrijgbaar. Dit product is een bundel van drie onderdelen:

  • Het besturingssysteem Windows 10;
  • De Office 365 applicaties;
  • Enterprise Mobility + Security (EMS).

Een aantal termen komen je misschien niet bekend voor. Geen zorgen, we proberen deze één voor één zo goed mogelijk uit te leggen.

Windows 10

Windows 10 is het nieuwste besturingssysteem van Microsoft en is onderdeel van de Microsoft 365-abonnementsformule. Windows 10 is ontwikkeld om gemakkelijk up-to-date te blijven en biedt regelmatig nieuwe functies en bijgewerkte beveiliging, zonder extra kosten. Windows 10 bied je de keuze om te bepalen wanneer en hoe je de meest recente updates wilt ontvangen om je apparaat soepel en veilig te laten werken. Het mooie hieraan? Hier hoef jij als Windows 10 gebruiker bijna niets voor te doen.

Office 365

Office 365 is een verzamelpakket van meerdere Microsoft-producten. Maar wat zit hier nu allemaal in? Denk allereerst aan de vertrouwde Microsoftprogramma’s zoals Word, Excel en Outlook. Maar binnen Office 365 zijn veel meer applicaties beschikbaar die jouw werk(dag) gemakkelijker maken. Microsoft Teams bijvoorbeeld, maar ook Power BI, SharePoint, OneNote en ga zo maar door. Op basis van de apps waar jij behoefte aan hebt wordt jouw licentie bepaald. De Office 365-diensten worden deels aangeboden als online diensten, deels als applicaties op desktop-pc, tablet en telefoon en deels als een combinatie van beide. Zo kun jij vanuit een app of webbrowser een Word-document bewerken of een Excel-sheet aanvullen. Dit zorgt ervoor dat jij tijd- en plaatsonafhankelijk kan werken. Helemaal van deze tijd toch? Een overzicht van alle applicaties en hun functie vind je hieronder. Laat je niet afschrikken door de hoeveelheid, want je hebt lang niet alles nodig. Maar weet wel: de mogelijkheden zijn eindeloos.

Enterprise Mobility + Security

Microsoft Enterprise Mobility + Security is een intelligent platform voor mobiliteitsbeheer en beveiliging. Het beveiligt en beschermt je organisatie en zorgt ervoor dat medewerkers op nieuwe en flexibele manieren kunnen werken. Denk aan:

  • identiteits- en toegangsbeheer;
  • gegevensbescherming;
  • bedreigingsbeveiliging;
  • endpoint management (beveiliging van al je ‘eindpunten’, zoals je laptop, tablet of mobiele telefoon).

Deze producten zorgen voor de beveiliging van je gehele IT-omgeving en voor een goede bescherming van je bedrijfsdata. De producten hebben diepe integraties met de bestaande Microsoft-oplossingen, zoals de hierboven genoemde Office 365-apps en Windows 10.

Zo kun je detecteren welke cloud applicaties er gebruikt worden en kun je zien of er mogelijk data op andere (verkeerde) manieren gedeeld wordt. Daarnaast zijn er extra mogelijkheden om data, zoals documenten, te beveiligen door middel van encryptie (versleuteling) op basis van labels. Ook is er de mogelijkheid om gebruikers met extra rechten te beveiligen.

De mogelijkheden binnen Enterprise Mobility + Security zijn erg ruim. Heb je interesse in de toepassingen van Microsoft 365? Dan adviseren we je om een specialist in de arm te nemen. Daardoor ben je verzekerd van een goede configuratie van alle beveiligingsoplossingen, op de manier zoals jij en je collega’s willen werken.

De voordelen van Microsoft 365

Waarom zou je jouw manier van werken veranderen? En waarom is Microsoft 365 de manier? We zetten de voordelen voor je op een rij.

Productiviteit thuis, onderweg en op kantoor

Al jaren houden directieleden en managers zich bezig met de vraag: “Hoe kunnen we ervoor zorgen dat onze medewerkers productief blijven terwijl de grote hoeveelheden bedrijfsdata op hun verschillende (mobiele) apparaten beschermd zijn?”.

Dit doe je door jouzelf en je collega’s toegang te geven tot een eigen gepersonaliseerde moderne werkplek, gebaseerd op Microsoft 365. Of jullie nu werken op een desktop, laptop, tablet of mobiele telefoon: jullie hebben alle informatie op één plek beschikbaar. Daardoor verrichten jullie minder handelingen en krijgen jullie meer werk gedaan. Jij en je collega’s kunnen sneller inspelen op de wensen van de klant en omdat jullie plaatsonafhankelijk werken wordt (reis)tijd bespaard. De tijd van enkel en alleen de kantooromgeving is niet meer…

Efficiënter samenwerken

Door de eerdergenoemde Office 365-applicaties kunnen jij en je collega’s efficiënter samenwerken. Eindeloos heen en weer mailen maakt plaats voor even kort chatten. Ellenlange vergaderingen worden videoconferenties en notuleren gebeurt met Microsoft Planner, waarin je actiepunten kunt aanmaken en deadlines kunt opstellen. Dit zorgt voor beter overzicht en efficiency.

Dit is allemaal mogelijk met Microsoft Teams, de hoeksteen van het werken met project- of werkgroepen binnen een afgeschermde omgeving. Binnen Microsoft Teams kan je onderling documenten delen, applicaties gebruiken en communiceren. En het mooie is: jij bepaalt de regels! Bij het aanmaken van je teams bepaal jij wie welke rechten krijgt en wie betrokken is bij het team. Zo blijven jouw bedrijfsgegevens altijd veilig.

Een veilige werkomgeving

De nieuwsartikelen omtrent hacking, ransomware en phishing vliegen ons dagelijks om de oren. Daarom is veiligheid binnen je digitale werkomgeving van groot belang. Veel organisaties nemen de nodige maatregelen door middel van virusscanners, firewalls, mobile device managementoplossingen en ga zo maar door. Heel goed natuurlijk, maar vaak worden deze afzonderlijke oplossingen afgenomen bij derden die zich specifiek richten op één deelgebied. Dit betekent dat je veel verschillende oplossingen nodig hebt om je gehele omgeving te beveiligen. Met Microsoft 365 is dit verleden tijd, want al deze oplossingen zijn geïntegreerd binnen één oplossing. Dit scheelt je niet alleen aanzienlijk op het gebied van kosten, ook communiceren deze veiligheidsoplossingen met elkaar. Kortom, een sterker beveiligingsfundament voor jouw organisatie voor minder geld.

Ben jij inmiddels benieuwd naar de mogelijkheden van Microsoft 365 voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op voor een demonstratie, wij helpen je graag verder.

 

Contict
Geschreven door
Contict

Weten wat Microsoft 365 voor jouw organisatie kan betekenen?

Je kan altijd slimmer werken dan je op dit moment doet. Maar hoe? Laten we samen op zoek gaan naar een oplossing die past bij jouw organisatie.

Jan Jaspers

Jan Jaspers

Accountmanager

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen

Adviesgesprek aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter. We nemen spoedig contact met je op.

Heb jij interesse in een training op maat?

Vul hieronder je gegevens in en we nemen binnen 24 uur contact met je op om te overleggen.