Nieuws

Goede voornemens voor 2020!

Goede voornemens voor 2020!
scroll
6
min

Namens het hele team van Contict wensen wij je een mooi en gezond 2020 toe! Een goed begin is het halve werk. Daarom hebben wij enkele veilige, duurzame en slimme tips voor je op een rij gezet. Zo haal jij het maximale uit je werkdag!

Voornemen 1: Veilig werken

2020 is het jaar waarin de veiligheid van je werkomgeving een van de belangrijkste speerpunten zal worden. Maak jij gebruik van de Contict Cloud? Super! Dan zijn veel veiligheidsmaatregelen al voor jou getroffen. Toch zijn er ook enkele veiligheidsmaatregelen die voor jou als individu belangrijk zijn om in acht te nemen. Denk bijvoorbeeld aan je wachtwoordgebruik. Wij raden aan, per account, altijd gebruik te maken van een uniek wachtwoord dat je ieder kwartaal wijzigt. Vergrendel bovendien altijd het beeldscherm als je de werkplek verlaat. Wil je weer aan de slag? Vul dan even je wachtwoord in en ga verder waar je bent gebleven. Als laatste is het belangrijk om een goede virusscanner actief te hebben die is voorzien van de laatste updates. Zodoende zijn ook de laatste beveiligingslekken gedicht.

Voornemen 2: Energiezuinig werken

Computers, beeldschermen, printers en ga zo maar door, elk kantoor heeft ze en ze kunnen allemaal op stand-by worden gezet. Wist je dat het op stand-by zetten van apparatuur eigenlijk een aanslag is op het energieverbruik? En dat terwijl er eigenlijk niemand aanwezig is die ze gebruikt. Verlaat jij het kantoor? Schakel dan al deze apparatuur uit! Naast dat je milieubewust bezig bent bespaar je per jaar tot honderden euro’s op de energierekening van de zaak.

Voornemen 3: Papierloos werken

De meest duurzame vorm van papier is: geen papier. Vroeger was het gebruik van papier onvermijdelijk, maar het digitale tijdperk stelt ons in staat om online te werken. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar ook jouw productiviteit en die van je collega’s heeft er baat bij. Via de Cloud kan je documenten in real-time met je collega’s delen, waar je ook bent en via elk device. Jullie maken altijd gebruik van de meest recente versie van het document. Wil je meer weten over de Cloud? Bekijk dan hier onze verschillende Cloud oplossingen of neem contact op onderaan de pagina.

Voornemen 4: Een groene werkplek

Haal letterlijk het ‘groen’ naar binnen. Onderzoek laat zien dat planten een positieve werking op medewerkers. De luchtkwaliteit gaat omhoog evenals de productiviteit van je medewerkers. Heb je daarnaast ooit overwogen om zonne-energie te gaan gebruiken? Het is namelijk een goed alternatief om het kantoor te voorzien van groene stroom. Naast dat zonnepanelen schone energie leveren is het fiscaal gezien een aantrekkelijke optie. Daarnaast is zonne-energie volgens wetenschappers voor de aankomende vier tot vijf miljard jaar te gebruiken. Met andere woorden: je kunt er mee vooruit!

Voornemen 5: Werk fit

We weten allemaal dat een goede werkhouding belangrijk is. Stel je bureaustoel daarom goed af en zorg ervoor dat de onderrug optimaal wordt ondersteund en je voeten plat op de grond staan. Let er ook op dat je beeldscherm op ooghoogte staat, dit kun je bijvoorbeeld doen door gebruik te maken van een aparte beeldschermsteun die op hoogte verstelbaar is. Ga daarnaast eens vaker langs je collega’s gedurende de werkdag om te zien hoe zij de dag ervaren. Het advies is om elk uur even in beweging te blijven. Woon je redelijk dicht bij? Dan kan je ook wat vaker de fiets pakken naar het werk in plaats van de auto.

Voornemen 6: Werk met plezier

Het klinkt als een open deur, maar hoe zorg je ervoor dat je zoveel mogelijk plezier uit je werk haalt? Om te beginnen is het belangrijk om de werkdruk de baas te blijven. Creëer daarom overzicht en rust. Dit doe je bijvoorbeeld door te beginnen met een opgeruimd bureau en een goede werkplanning met daarin de juiste prioriteiten. Dit zorgt gelijk voor minder stress. Een lege mailbox zorgt voor een opgeruimd gevoel. Toch kan je beter beginnen met zaken die bovenaan je prioriteiten lijstje staan en het bijwerken van je mail voor later op de dag bewaren. Daarnaast is goed contact met je collega’s ook erg belangrijk voor je werkplezier. Draag zelf daarom ook actief bij aan een fijne werksfeer! En last but not least, is het belangrijk om jezelf doelen te stellen zodat je jezelf kunt blijven ontwikkelen. Blijf dus leren, want dit inspireert je en zorgt voor nieuwe inzichten. Ook in 2020 zullen wij weer diverse kennissessies organiseren bij ons in Het Slimme Werken Center. Heb jij een goed idee of een specifiek onderwerp waarover je meer wilt weten? Laat dit ons dan even weten via marketing@contict.nl.

Contict
Geschreven door
Contict

Weten wat werken in de cloud voor jouw organisatie kan betekenen?

Je kan altijd slimmer werken dan je op dit moment doet. Maar hoe? Laten we samen op zoek gaan naar een oplossing die past bij jouw organisatie.

Contict

Contict

Het Slimme Werken