Dit zijn de ICT-trends voor 2020! - Contict
scroll
Nieuws

Dit zijn de ICT-trends voor 2020!

Dit zijn de ICT-trends voor 2020!
6
min

De aftrap van het nieuwe jaar hebben we net achter de rug, een perfecte gelegenheid om te kijken wat ons staat te wachten voor het jaar 2020. Wat zijn de laatste ICT-trends en ontwikkelingen? En wat is hiervan de invloed op jouw organisatie? Wij hebben een aantal ICT-trends voor je op een rijtje gezet!

ICT-security wordt in 2020 steeds belangrijker

Het aanbod aan ICT-oplossingen en technologieën voor de zakelijke markt groeit elke dag. Met als direct gevolg dat de hoeveelheden data binnen organisaties alleen maar blijft toenemen. Let wel op: hoe meer data en informatie aanwezig binnen jouw organisatie, hoe belangrijker je ICT-security is. Wil je de continuïteit van je organisatie goed waarborgen? Dan is in 2020 de beveiliging van je ICT-omgeving topprioriteit! Weet dat de verantwoordelijkheid voor een solide beveiliging ligt bij een eventuele ICT-partner, maar ook zeker bij de organisatie en haar gebruikers zelf.

Een voorbeeld: eind vorige maand werd de Universiteit Maastricht slachtoffer van ransomware (gijzelsoftware), waarna de universiteit lange tijd noodgedwongen gesloten bleef. Een dergelijke gijzeling ongedaan maken kan door losgeld te betalen, of door een gespecialiseerd bedrijf de schade te laten herstellen. Dit is een populaire methode die cybercriminelen in toenemende mate gebruiken. Ransomware wordt bijvoorbeeld veel verspreid door middel van e-mails met daarin een bijlage met kwaadaardige software. Mailtjes die je niet vertrouwd kun je dus beter niet openen. Het is daarom erg belangrijk om je collega’s bewust te maken. Wanneer je collega’s het belang van veilig werken begrijpen zullen zij hier sneller naar handelen. Bekijk hier ook 6 tips om je collega’s veiliger te laten werken!

Jouw werkplek wordt nog flexibeler!

Locatie-onafhankelijk werken, het is al een erg populair gegeven. Een wildgroei aan applicaties en devices stelt jou in staat om te werken waar jij dat graag wilt. Je zou haast zeggen dat de populariteit van mobiele devices en alle verschillende applicaties toch al geruime tijd gemeengoed zijn geworden. Toch zijn er in de zakelijke dienstverlening diverse organisaties die nog geen afscheid hebben genomen van de traditionele werkplek. Een gemiste kans, aangezien bedrijven die het moderne werken omarmen sneller kunnen inspelen op de klantvraag dan bedrijven die dat nog niet doen. Nóg meer bedrijven zullen daarom in 2020 overgaan op een moderne (slimme) manier van werken in de Cloud. Dit om hun zakelijke relevantie te waarborgen.

flexibele werkplek

Lancering 5G netwerken

In 2020 worden de eerste frequenties geveild waar bedrijven 5G mee kunnen aanbieden. Zodoende kunnen wij in Nederland, ook in de toekomst, rekenen op een snel en stabiel mobiel netwerk. Het is ook noodzakelijk, daar het mobiele dataverbruik nog steeds flink in de lift zit. Denk aan het gebruik van drones in de landbouw, zelfrijdende auto’s, machines en het onderweg films kijken. Allemaal aangelegenheden die steunen op een goede en snelle verbinding. Kortom, er staat ons veel moois te wachten.

Data science

Inzichten verlenen aan data, een populaire trend die al een tijdje zichtbaar is. Elke organisatie heeft grote plukken aan gestructureerde en ongestructureerde data. Wanneer je als organisatie data kunt omzetten naar kennis kan dit als basis dienen voor nieuwe businessmodellen en strategieën. Je gaat zien waar de voordelen liggen en kunt sturen op versnelling. Een belangrijke kanttekening is wel dat jouw data correct, compleet en consistent moet zijn. Het is geen eenvoudige stap en vereist de nodige kennis op het gebied van technologie en gegevensanalyse. Desalniettemin, een interessante stap die het overwegen waard is!

Kunstmatige intelligentie

Van Alexa, Siri en Cortana tot gepersonaliseerde klantenservice en andere vergaande automatisering. Kunstmatige intelligentie gaat in het jaar 2020 meer terrein winnen. Veel producten en diensten die wij alledaags gebruiken maken al gebruik van kunstmatige intelligentie, zonder dat we dit realiseren. Op basis van patronen worden voorspellingen gedaan die voor automatisering worden gebruikt. Onderzoek van McKinsey & Company toont aan dat met tien jaar de bijdrage van kunstmatige intelligentie aan onze wereldeconomie rond de 13 biljoen zal liggen. Er zit dus een aardige groeiverwachting in!

Uitbesteding van ICT

De uitbesteding van ICT is misschien geen nieuwe trend meer, maar toch wordt deze steeds belangrijker. De inhoud verandert zo snel dat het niet meer is bij te houden. Veel organisaties kiezen daarom voor een strategisch ICT-partner die dit vraagstuk volledig uit handen neemt. Zodoende hoeven zij zich niet langer bezig te houden met het onderhoud dat alleen maar complexer wordt. En met de prominente rol die ICT inneemt op de werkvloer, ligt het in de lijn der verwachting dat steeds meer organisaties kiezen voor uitbesteding.

Het jaar 2020 belooft een enerverend jaar te worden. Vanzelfsprekend staan we ook dit jaar weer voor je klaar met passende ICT-oplossingen. Ben jij benieuwd naar onze oplossingen of gewoon eens benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met onze specialisten via onderstaande button!

Weten wat onze oploingen voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Je kan altijd slimmer werken dan je op dit moment doet. Maar hoe? Laten we samen op zoek gaan naar een oplossing die past bij jouw organisatie.

Eerst een kop koffie drinken of een open sollicitatie? Laat je gegevens hier achter.

Nog niet op zoek naar een nieuwe baan? Maar spreekt Contict of een van onze vacatures je aan? Dat snappen we helemaal!


Komt eerst vrijblijvend een kop koffie drinken en leer onze organisatie en de mensen kennen. Laat hiernaast je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op. De koffie staat voor je klaar.


Met vriendelijke groet,


Michelle (HR adviseur)

Adviesgesprek aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter. We nemen spoedig contact met je op.

Heb jij interesse in een training op maat?

Vul hieronder je gegevens in en we nemen binnen 24 uur contact met je op om te overleggen.