scroll
Nieuws

Beveilig je mobiele devices tegen hackers en andere kwaadwillenden!

Beveilig je mobiele devices tegen hackers en andere kwaadwillenden!
3
min

Uit recent onderzoek van de consumentenbond is gebleken dat de standaard beveiliging van veel mobiele telefoons aan alle kanten lek is. Anno 2019 is de mobiele telefoon niet meer weg te denken uit onze samenleving, we geven je graag tips en advies mee om jezelf goed te beschermen tegen kwaadwillenden.

Zorg voor goede beveiliging

En dan met name als je gebruik maakt van een Android toestel. De Android software is namelijk opengesteld voor iedere ontwikkelaar. Dit brengt zowel voor- als nadelen met zich mee. Ook ontwikkelaars die kwaad in de zin hebben kunnen apps en websites ontwikkelen waarmee zij jouw gegevens in handen kunnen krijgen. Google neemt hier zelf al voorzorgsmaatregelen voor, maar deze standaard beveiliging herkent lang niet alles. Daarom helpen wij je bij Contict graag bij het leveren van de juiste beveiliging voor mobiele telefonie. Met Mobile Device Management beveilig je eenvoudig alle devices binnen je organisatie.

Update je telefoon tijdig

Software- en app updates zijn er niet voor niets, zorg ervoor dat je deze altijd update naar de laatste versie. Dit soort updates zorgen niet alleen voor nieuwe functies en het makkelijker maken van jouw dagelijks leven. Deze brengen bovendien vaak beveiligingsupdates met zich mee.

Simkaart Pincode

Het klinkt voor de hand liggend en dat is het ook. Stel een simkaart pincode in; maak er één die niet voor iedereen te raden is. Pincodes als ‘1234’ of ‘0000’ of andere achtereenvolgende cijfers zijn ‘Not done’. Kies dan voor een combinatie die minder voor de hand ligt. Geboortejaren van jezelf of familieleden zijn niet aan te raden. Door een goede simkaart pincode voorkom je dat men na het uitzetten van het toestel nog misbruik kan maken van je mobiele simkaart met alle (financiële) gevolgen van dien.

Open wifi netwerken

Met regelmaat maakt men nog gebruik van open wifi netwerken. Open wifi netwerken hebben vaak geen beveiliging en jouw data kan zonder dat jij het weet worden overgenomen. Alternatieven hiervoor zijn een data-abonnement of veilige open wifi netwerken. Contict heeft meerdere alternatieven die je hierbij kunnen helpen!

Bij Contict ons best om jou te voorzien van slimme functies wat betreft mobiele telefonie. Zit jij nog met vragen? Laat het ons weten! We helpen je graag om jouw ideale werkdag te creëren

Contict
Geschreven door
Contict

Weten wat onze oplossingen voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Iedere organisatie heeft andere behoeftes als het gaat om mobiele bereikbaarheid. Laten we samen op zoek gaan naar een oplossing die past bij jouw organisatie. Neem contact op met ons via de mail of telefoon.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen

Eerst een kop koffie drinken of een open sollicitatie? Laat je gegevens hier achter.

Nog niet op zoek naar een nieuwe baan? Maar spreekt Contict of een van onze vacatures je aan? Dat snappen we helemaal!


Komt eerst vrijblijvend een kop koffie drinken en leer onze organisatie en de mensen kennen. Laat hiernaast je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op. De koffie staat voor je klaar.


Met vriendelijke groet,


Michelle (HR adviseur)

Adviesgesprek aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter. We nemen spoedig contact met je op.

Heb jij interesse in een training op maat?

Vul hieronder je gegevens in en we nemen binnen 24 uur contact met je op om te overleggen.