Goed voorbereid op de de AVG dankzij Mobile Device Management

De nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) heeft zijn intrede gemaakt. Zorg dat je voldoet aan alle eisen die de AVG stelt aan het verwerken van persoonsgegevens. Wij helpen je graag bij het veilig en goed implementeren van MDM-oplossingen in combinatie met het voldoen aan de eisen van de nieuwe AVG.

Wij geven jou in dit artikel vier stappen om een MDM-beleid succesvol te implementeren en hiermee een stap dichter bij het voldoen aan de AVG wet te komen. Wil je inhoudelijk meer weten over de AVG en wat er allemaal verandert? Klik dan hier, om het artikel “Ben jij klaar voor de Algemene Verordening Gegevensbescherming” te lezen.

Een MDM-oplossing zorgt ervoor dat alle mobiele toestellen (smartphones, tablets en laptops) via een overzichtelijke online omgeving beheerd en beveiligd kunnen worden en dat je op een verantwoorde en legitieme manier om kunt gaan met de persoonsgegevens van je collega’s.

Stap 1. Inventariseer de mobiele apparaten

Het klinkt misschien logisch, maar het is belangrijk om eerst te weten welke apparaten er zakelijk gebruikt worden. Welke tablets, smartphones en laptops worden er gebruikt? Zijn dit allemaal zakelijk beschikbaar gestelde toestellen? Of worden er ook privé-toestellen gebruikt? Voor een veilig mobility-beleid is het noodzakelijk om alle apparaten te inventariseren, zodat deze toestellen goed gemonitord en beheerd kunnen worden.

Stap 2. Neem het gebruik van privéapparaten mee in het beleid

Steeds vaker zetten medewerkers hun eigen smartphone of tablet in voor zakelijke doeleinden. Het is daarom wel belangrijk ook deze apparaten mee te nemen in het MDM-systeem. Ook deze apparaten moeten voorzien zijn van de laatste updates en beveiligingssoftware om security-risico’s te verkleinen.

Stap 3. Bepaal de gebruikersrechten voor applicaties en data

Sommige data en applicaties zijn noodzakelijk voor medewerkers om hun werk te kunnen doen, zoals e-mail. Maar lang niet alle apps, zoals Spotify of Netflix, zijn wenselijk voor zakelijk gebruik. Bepaal daarom welke medewerkers welke rechten krijgen. Hierdoor voorkom je dat zij ongewenst applicaties installeren of enorm veel data verbruiken.

Stap 4. Creëer duidelijkheid

Binnen iedere organisatie zijn er duidelijke huisregels en richtlijnen. Voor het zakelijk gebruik van smartphones ontbreekt dit vaak nog. Door een MDM-beleid te ontwikkelen creëer je duidelijkheid. Aan de hand van dit beleid kunnen de specifieke policies en functionaliteiten naar de smartphones en tablets gepusht worden. Deel dit beleid en de regels omtrent mobiel werken. Medewerkers zijn zo op de hoogte van de mogelijkheden en risico’s ten aanzien van het zakelijk gebruik van smartphones en tablets.

Wil jij ook slim omgaan met de mobile devices binnen jouw organisatie?
Door een MDM-oplossing goed te implementeren voldoe je aan één van de eisen die de nieuwe AVG stelt. Wil je meer informatie over hoe jij aan de AVG kunt voldoen? Neem dan contact op met Contict voor een afspraak, tel: 0541 – 745 150 of mail naar verkoop@contict.nl.

© Copyright 2018 - Contict Realisatie: Webton.nl