Waar neem jij jouw werkplek mee naartoe?

Altijd en overal jouw werkplek binnen handbereik. In theorie klinkt het prachtig, maar hoe zit het met de praktijk? Marcel Tijink, accountmanager bij Contict, vertelt ons hoe organisaties thuiswerken op een slimme én veilige manier kunnen organiseren met behulp van de online portal (workspace) van partner Awingu.

“In de praktijk zie je dat organisaties grote moeite hebben om thuiswerken op een veilige en centrale manier te organiseren. Misschien heeft dit onderwerp nog niet voldoende prioriteit, of realiseert men zich gewoonweg niet wat de risico’s zijn. En dat is jammer, maar ook zorgelijk.” vertelt Marcel. Het is tijd dat organisaties werk maken van thuiswerken, want zelfs met weinig tijd en middelen kun je dit goed op orde krijgen.

Waar is jouw favoriete werkplek?
Met Awingu beschik je over een 100% browser-gebaseerde oplossing die oude èn nieuwe applicaties beschikbaar maakt in dezelfde online workspace (online portal). Deze workspace staat rechtstreeks in verbinding met de beveiligde cloud omgeving van jouw organisatie (voor publieke, hybride of eigen cloud omgeving). Inloggen kan eenvoudig vanaf elke browser en elk apparaat, zonder dat je software hoeft te installeren. Dus of je nou aan de keukentafel zit, onderweg bent of bij een relatie op kantoor zit: overal kun je aan de slag met jouw documenten en applicaties alsof je op het werk bent.

Veiligheid voorop
Door thuiswerken (of flexwerken) op organisatieniveau te regelen, valt er veel winst te behalen op het gebied van informatiebeveiliging. Alles wordt centraal beheerd binnen de beveiligde cloud omgeving. Bedrijfsinformatie vloeit niet langer weg via privé e-mails, privé cloud accounts of usb-sticks met alle veiligheidsrisico’s van dien.

Awingu maakt het persoonlijk
De Awingu portal heeft onlangs de nieuwe versie 3.3 uitgebracht. Hiermee is de performance verbeterd en zijn er ook een aantal mooie opties bijgekomen waarmee je de portal geheel naar wens kunt inrichten. Zo kun je de portal bijvoorbeeld voorzien van je eigen logo en kleuren, zodat deze goed bij jouw huisstijl past. Daarnaast is er op het gebied van veiligheid de optie SMS ondersteuning toegevoegd, zodat je naast het persoonlijke wachtwoord nog een extra code kunt gebruiken om in te loggen.

Ervaar de mogelijkheden
Wil je meer weten over de mogelijkheden van Awingu of een demonstratie in Het Slimme Werken Center van Contict? Neem contact op met Marcel Tijink van Contict via m.tijink@contict.nl of bel met 0541 – 745159.

 

© Copyright 2018 - Contict Realisatie: Webton.nl